dilluns, 12 de gener del 2015

GOLEJADA DEL JUVENIL "B" (4-0),
ABANS DE L'ENCONTRE DECISIU DAVANT EL GIRONA

RCD Espanyol Juvenil “B”: 4 – A.E.C. Manlleu: 0

Victòria clara del Juvenil “B” espanyolista en la tornada a la lliga després del parèntesi nadalenc. Els de Robert Cuesta els hi va costà de perforar l’entramat defensiu dels osonencs, però un cop van obrir la llauna, van acabar imposant-se clarament i sumar una nova victòria en una jornada – la darrera de la primera volta – en la que també el Girona va guanyar (a domicili 1-2 davant la Damm) i el FC Barcelona “B” no va passar de l’empat a casa davant l’EF. Mataró, allunyant-se ja a deu punts del líder espanyolista.

La propera jornada serà decisiva doncs s’inicia la segona volta amb la visita a la Dani Jarque del principal rival dels blanc-i-blaus en la lluita per fer-se amb el títol de lliga: El Girona FC, que ja va derrotar als de Cuesta per 2-0 en la jornada inaugural del campionat.  Un triomf blanc-i-blau sentenciaria el campionat (9 punts), mentre que si son els gironins els que s’emporten els tres punts, tot quedaria reduït a tres punts i la lluita pel títol es mantindria fins el darrer instant.

En quant al partit davant el Manlleu, l’equip perico dominà de principi a fi. La primera oportunitat fou un remat de cap de Martí que salvà el meta osonenc després d’un llançament de córner a càrrec del lateral esquerrà Pedrosa. En altre servei de cantonada també llençat per Pedrosa, Adrián Rivas rematà de cap per sobre del travesser.  Jordan, després d’una mitja volta, rematà en la frontal aturant Joel.

Se li resistia el gol al quadre local, i al 33’ tingué la més clara ocasió quan una bola llarga de Pipa per la carrera de Jordan per banda dreta acaba amb una perfecta centrada que Enri dins l’àrea i amb tot a favor, remata de primera molt alt i desviat. Però a la jugada següent, l’Espanyol obriria el marcador. Centre xut des de la dreta de Puado, que tocant a la part interior del pal dret a mitja alçada, acaba superant al porter osonenc.

En el segon temps, l’Espanyol sentencià el partit als quatre minuts quan un xut de Bermejo fort, és rebutjat pel porter com bonament va pogué, i la bola refusada li caigué a Jordan qui xuta fort dins l’àrea i la trajectòria de l’esfèrica colpejà al cos de Puado, entrant dins.

Va pogué fer el tercer Enri, però aquest cop per poca fortuna el seu remat de primera després d’una precisa passada de Pedrosa des de l’esquerra, acaba sortint ras i excessivament creuat a l’esquerra de la porteria del Manlleu.  El tercer gol local arribà al quart d’hora del segon temps, quan Adriàn Rivas remata i la pilota colpejant al pal dret acaba entrant dins.

No cedí l’equip espanyolista en la seva intenció de seguir oferint un bon espectacle als pocs espectadors presents en aquest matí fred, i a punt va estar d’arribar el quart quan Rivas assisteix a Puado i aquest de primeres no xuta, retalla dins l’àrea buscant una millor opció i sorprèn a tots rematant buscant el poc angle en comptes del pal llarg, i la pilota acaba estavellant-se a la base del pal dret.  Una bona volea del central Jaume obtingué la resposta formidable del porter del Manlleu evitant el gol,  i una jugada individual de l’hàbil Jordan, acabà amb el remat a l’exterior de la xarxa superior. També un xut de Pipa es marxà creuat ras, fora.

Després tingué lloc el contratemps del meta espanyolista Edu sent substituït per Santaló estant el joc detingut uns minuts. Quan es complia el segon minut d’afegit, un centre de Steven, que acabava d’ingressar al terreny de joc, és rematat a boca de canó per Javier Puado significant el 4-0 definitiu i el seu hat-trick particular del mitjapunta ex del Cornellà. El col·legiat no afegí més que tres minuts, tot i que gairebé se’n van perdre el doble de temps atenent al meta espanyolista i assenyalà la fi del partit.

Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Edu Frías, Pipa, Pedrosa, Jaume, Almirall, Bermejo, Jordan, Martí, Enri, Puado, Adrián Rivas.
Substitucions: Joel per Martí, m. 64; Ávila per Adrián Rivas, m.73; Ignasi per Jordan, m. 77; Santaló per Edu Frías, m. 87; Steven per Enri, m. 88.

AEC Manlleu: Joel Lorente, Pau Franquesa, Sergi Abad, Aleix Martínez, Arnau de la Osa, Adrià Costa, Pau Matas, Xavier Sala, Nil Salarich, Roger Verdaguer, i Samuel Obeng.
Substitucions: Eric Piella per Arnau de la Osa, m. 58; Roger Cunill per Xavier Sala, m. 66; Gerard Cervera per Pau Matas, m. 66; Francis Asomah per Adrià Costa, m. 87. Altre suplent: Cristian Carbó (p.s.).

Àrbitre: Eduardo Hernández Cacho, de la delegació d’ El Maresme, assistit en bandes per Miquel Bargalló Bernat i Manuel Carrasco Calderón. Ha mostrat cartolina groga al visitant Pau Franquesa, m.67.

Gols: 1-0: Puado, m 34; 2-0: Puado, m. 49; 3-0: Adrián Rivas, m. 60; 4-0: Puado, m. 92.

Incidències: Encontre corresponent a la darrera jornada (17èna.) de la primera volta del campionat de lliga del grup 7è de Lliga Nacional Juvenil, disputat el matí d’ahir diumenge al camp 3r. de la Ciutat Esportiva Dani Jarque. Temps assolellat alternant amb alguns núvols que cobrien parcialment el cel, i temperatura freda, uns 8º a l’inici del matx.  En les files osonenques, Roger Verdaguer Torres, jugador que va militar al futbol base espanyolista.

En el minut 81’ el meta espanyolista Edu Frías en saltar per una pilota i caure malament, s’ha empassat la llengua i ha necessitat de les assistències mèdiques en moments de molt nerviosisme i  preocupació, sent substituït pel meta suplent Santaló després d’estar aturat el joc durant una estona. Finalment tot ha quedat en l’ensurt davant la ràpida reacció, i sembla ser que s’ha anat progressivament recuperant d’aquesta circumstància.

CLASSIFICACIÓ LLIGA NACIONAL JUVENIL,  GRUP 7è.