dimarts, 13 de gener del 2015

UN DOBLET DE CAICEDO, ES CARREGA AL VALENCIA (2-0)
I FA EMBOGIR L'ESTADI EN UNA NIT MÀGICA

RCD Espanyol: 2 - Valencia CF:  0

Històrica remuntada del RCD Espanyol a la Copa del Rei davant tot un Valencia després de perdre l’encontre d’anada a Mestalla. Els de Sergio González han obtingut el triomf gràcies a un doblet de Caicedo en el tram final d’un partit que l’equip ché ha disputat gairebé en la seva major part amb inferioritat numèrica per l’expulsió de Mustafi. En els darrers minuts, amb el Valencia intentant a la desesperada decantar l’eliminatòria cap el seu bàndol amb un gol que no ha arribat, s’ha viscut la màgia de la comunió entre equip i grada en una de les poques nits que l’espanyolime ha viscut amb tanta joia i alegria en la curta història de l’estadi. Amb tot mereixement, l’equip ha aconseguit ficar el cap en els Quarts de Final on més que segur i tret de majúscula sorpresa, s’haurà de veure les cares davant el Sevilla FC.

Sergio repetia alineació del partit d’anada que tant be li va anar, desgraciat penal al marge, a Valencia. Un Espanyol que no tenia que tenir pressa doncs tan sols necessitava un gol, havia d’assegurar no encaixar-ne cap doncs seria l’única manera de seguir comptant amb possibilitats reals de passar l’eliminatòria. Després d’uns minuts inicials de tempteig, el primer ensurt el dona el Valencia quan Cañas es refia davant Barragán i després de perdre la bola, ha de tallar un atac taronja de soca-rel rebent la primera cartolina groga del partit per evitar mals majors.  De Paul als deu minuts intentaria el primer llançament a porta que ben situat i segur, blocà el meta gironí Pau López.

Als 13’ de joc, arribaria la jugada clau del partit. El central alemany Mustafi es refia davant la pressió de Sergio García. El del Bon Pastor en dos intents acaba molt murri robant-li la cartera i quan ja es quedava tot sol en ser el darrer home, agafant-lo del pantaló el fa caure per evitar el que a bon segur hagués sigut primer gol del partit. La falta era clara i sense discussió tampoc, el color de la cartolina. Vermella!. El Valencia jugaria més de 80 minuts amb un jugador menys. Tot se li posava de cara al quadre català.

La falta es llençaria sobre la tanca, però en segona instància el xut d’Abraham l’aturaria involuntàriament Sergio García en mig de l’àrea davant un munt de jugadors.  El del Bon Pastor, mostrà bons detalls en una jugada d’atac al quart d’hora, però desprès d’un barret inclòs, no pot superar al darrer defensor. En el 19’ rabona de Lucas Vázquez i el fort remat de Rubén l’atura el meta Yoel.  L’Espanyol dominava totalment el partit davant un Valencia lliurat a la seva sort al que se li faria molt llarg els minuts amb un home menys.  Una llarga acció d’atac perico acaba amb una gran centrada de Rubén Duarte (grandiós partit del lateral esquerre de la pedrera espanyolista), i Stuani al primer pal remata de cap enviant la bola fora (24’).

El tècnic visitant ha de recompondre línies (apuntalar la famosa defensa de tres centrals amb els dos carrilers avançats), doncs l’expulsió del central ha fet trontollar més del compte i  l’Espanyol a més entra com vol tant per l’esquerra amb Duarte i Víctor, com per la dreta amb accions individuals de Lucas Vázquez, tot i que a l’hora de combinar amb Javi López, no sempre els centres del lateral dret son tot lo encertats que la situació requereix.  Nuno dona entrada a Negredo (sempre un perill i jugador també amb malastruc per l’Espanyol), en lloc d’Alcácer.  Mostra el Valencia que encara és viu i pot sorprendre,  amb un xut fluix de De Paul que atura sense problemes Pau.

Al minut 39, gran internada de Rubén Duarte per la passada de la mort per l’entrada d’un  Víctor Álvarez que colpeja malament i envia la seva rematada als núvols per desesperació de la grada que ja veia el gol.  Al 42’ erra l’Espanyol la darrera passada en un ràpid i perillós contracop. I quan mancava un minut pel descans, la més clara encara de tot el primer temps. Abraham fica una pilota d’or en profunditat a l’àrea per Sergio García qui assisteix a Rubén Duarte. L’esquerrà remata amb el porter ja batut a la gespa, però salva Vezo amb el cos interceptant el camí a gol de la pilota. El migcampista ex de l’Alcorcón, avui ha completat un gran encontre a la medul·lar. Quan és... és, i així ho dic. En els darrers instants Víctor seria amonestat pel col·legiat per entendre que fingia penal quan ha caigut dins l’àrea en rebre una obstrucció.

Molt fort ha sortit el quadre perico en el segon temps; al primer minut, una jugada de Sergio García obrint per la incursió de Rubén Duarte qui centra i per ben poc no arriba Víctor Álvarez a boca de gol. En la següent jugada una bola bombejada és rematada de cap per Stuani, salvant el meta Yoel.  Lucas llença un servei lateral de falta, i semblant una carambola de billar, la pilota no entra entre remats, rebots i refusos.  Al 55’ el Valencia es treu un xic el domini fortíssim dels espanyolistes i durant tres minuts es llença a l’atac jugant en camp espanyolista.

Sergio dona entrada a Salva Sevilla per Víctor Álvarez. Héctor Moreno l’ha tingut quan ha estat a punt de rematar una pilota en un servei de cantonada. Els minuts passen i no arriba el necessari gol... Al 75’ se la juga el tècnic local sacrificant a Javi López i donant entrada a Felipe Caicedo.  I al 80’ servirà Salva Sevilla una falta lateral temperant i jugant-se el físic davant la sortida de Yoel de punys, remata de cap Caicedo al fons de la porteria valencianista. Era l’1-0, el desitjat gol que feia esclatà l’eufòria a la grada i al camp, per part espanyolista. En aquesta ocasió l’equatorià ha preferit celebrar-ho traient-se la samarreta (que li ha costat l’oportuna groga) i llençant-se amb els seus companys,  que fent callar a ningú...

Mancava encara deu minuts de suplici. El Valencia llença una falta a uns metres del vèrtex de l’àrea de càstig en el 82’.  Realitza el seu darrer canvi entrant Parejo.  Sergio respon alineant a Víctor Sánchez per que aporti amb la seva frescor, el darrer esforç al mig del camp perico, retirant a un Stuani ja exhaust.  Entre Lucas i Sergio García perdent un parell de minuts junt al córner dret de l’atac perico, ha transitat el joc forçant inclòs varies faltes.

I en una d’aquestes accions per perdre temps, Lucas Vázquez en un canvi de ritme, se’n va amb una bicicleta del seu rival i posà una bola centrada que controla perfectament Caicedo, i que trobant forat remata lluny de l’abast de Yoel. Era el 2-0 que pràcticament deixava enllestida l’eliminatòria. Aquest segon gol a un minut dels noranta ha fet embogir l’estadi mentre l’equip feia el darrer esforç per no llençar-ho tot a les escombraries en alguna d’aquelles jugades desgraciades tant típiques de nostre pròpia idiosincràsia patidora.  I tot i que pels supersticiosos, avui era dimarts 13... i l’acció ha arribat a peus de Negredo i en el 92’, el seu remat ha estat bloquejat per dos defensors que han taponat i defensant-se com gat panxa enlaire amb l’ajut inestimable de l’afició, s’ha arribat a la fi dels tres minuts de prolongació amb el triomf final dels espanyolistes.

RCD Espanyol: Pau; Javi López, Álvaro, Héctor Moreno, Rubén Duarte; Cañas, Abraham, Lucas Vázquez, Víctor Álvarez; Sergio García i Stuani.
Substitucions: Salva Sevilla per Víctor Álvarez, m. 62;  Caicedo per Javi López, m. 75; Víctor Sánchez per Stuani, m. 85.

Valencia CF: Yoel; Vezo, Mustafi, Otamendi; Enzo, Javi Fuego, André Gómes, Barragán, Gayà; De Paul i Alcácer.
Substitucions: Negredo per Alcácer, m. 33; Orban per De Paul, m. 67; Parejo per Otamendi, m. 84.

Àrbitre: Ignacio Iglesias Villanueva, de la delegació territorial gallega, assistit en bandes per Alfonso Costoya Rodríguez i Enrique José Ramos Ferreiros.  Ha mostrat cartolines grogues a Cañas, m. 5, Javi Fuego, m. 36, Víctor Álvarez, m. 45, De Paul, m. 50, Barragán, m. 78, i Caicedo, m. 80. Ha expulsat a Shkodran Mustafi, m. 13. També el col·legiat ha amonestat al tècnic valencianista Nuno, en el m.71, per sortir en reiterades ocasions de la seva àrea tècnica tot i ser avisat prèviament pel quart àrbitre.

Gols: 1-0: Caicedo, m. 80; 2-0: Caicedo, m. 89.

Incidències: Encontre corresponent a la tornada dels Vuitens de Final del Campionat d’Espanya - Copa de S. M. El Rei, disputat al Power 8 Stadium davant 16.980 espectadors.