diumenge, 15 de febrer del 2015

BON PARTIT D'UN FEMENÍ
QUE S'HA MOSTRAT SUPERIOR AL RAYO (2-0)














RCD Espanyol Femení “A”: 2 – Rayo Vallecano: 0

Serveixin aquestes línies per mostrar el màxim enuig per la manca de respecte als seguidors espanyolistes per part dels responsables del futbol femení per col·locar en un horari tant impropi com és el de les 13:30 h. d’un diumenge, un atractiu partit com era aquest, i  de la màxima categoria del futbol femení. Si aquest és l’interès envers el futbol femení que es té a l’entitat i aquest és el respecte que es té als socis del RCD Espanyol, millor ho deixin estar... No em valen excuses en atenció al conjunt madrileny. Si tenen pressupost per estar per sobre nostre a la classificació, per tenir jugadores algunes de més qualitat que inclòs nosaltres no ens podem permetre, també poden tenir pressupost per sortir dissabte i fer nit a Barcelona. I si no, com a mal menor, que es jugui a la tarda, però no a aquest infame horari. Però a Can Perico, l’important és sempre fer favors als demés (dues lligues femenines robades per aquest rival a la Dani Jarque), en perjudici dels propis socis. Dels que veritablement sentim els colors i estimem l’entitat, i en aquest cas, el futbol femení.  

En quant al partit, l’Espanyol ha sigut molt superior al pitjor Rayo Vallecano que ha visitat la Dani Jarque. Tot i estar per sobre de les blanc-i-blaves a la classificació, en cap moment ha pogut amb les noies de José Antonio Montes que s’han fet amb el triomf amb tot mereixement i encara hagués pogut ser més ample en quant a magnitud final dels guarismes del marcador.

Sense la presència al mig del camp de l’equip inicial de tres de les que eren titulars durant bona part del campionat, Núria, Troyano,i Paloma, Montes donà continuïtat a la duet Yaiza – Vilanova.  L’equip català dominava a un Rayo molt poruc que pràcticament no sortia del seu camp. Amb tot pràcticament no hi hagué cap acció de perill fins els 19’ de joc en un contraatac local, Bárbara es marxava tot sola cap a porta però fent un mal control amb el genoll se li anava massa la bola i donà temps a que Alicia llençant-se ràpida a la gespa avorti l’acció.

En una internada de Lombi, aquesta li quedà curta la passada de la mort per Bárbara, tallant una defensora a córner.  En carrera un remat amb poc angle de Bárbara acabà sent interceptat per la sortida d’Alicia que cobrí perfectament. El Rayo de mig camp en endavant no existia pràcticament tot i tenir la sempre presència amenaçadora de Jade Boho en la punta d’atac.  Un centre de Kenti massa fort, fica la punta de la bota Lombi tocant l’esfèrica però no podent precisar el seu remat davant la sortida de la meta rayista.

Arribant als quaranta, l’Espanyol obre el marcador mitjançant una bona centrada en carrera des de la dreta a càrrec de Kenti que remata al fons de la porteria Alba Pomares amb un tret ras ajustat a la dreta.  Pogué fer el segon el quadre local en un contracop en el que Kenti no centrà tot lo bé en aquesta ocasió, i la pilota no li arribà a Lombi quant estava tota sola al bell mig de l’àrea.

En el segon temps, un llançament de Kenti obliga a intervenir amb encert a Alicia enviant a córner.  El Rayo aconseguir lligar una jugada d’atac tot i que fou en acció individual de Saray que forçada ha rematat fluix després d’internar-se a l’àrea perica, aturant Irina.  Una paret entre Alba Pomares i Lombi ha acabat amb l’errada en el darrer passi de Pomares al centre de l’àrea. 

Amb el pas dels minuts, mica a mica el conjunt rayista obre línies intentant arribar a l’àrea espanyolista cercant el gol de l’empat aprofitant que l’equip de Montes no matava el partit. Però al menys avui, a aquest Rayo li ha mancat forces idees en atac i molta profunditat. Tan sols ha dut perill en un servei de cantonada que ha rematat de cap Patri per sobre el travesser. A mitja hora del final del partit, l’Espanyol ha sentenciat el partit amb un segon gol, quan Pomares habilita per Lombi qui girant-se avança fins a la frontal i sense pensar-s’ho dues vegades ha enviat una canonada a l’escaire.  La tímida reacció del conjunt entrenat per Laura Torvisco ha sigut un lliure directe executat per Saray, que buscant l’escaire, ha sortit desviat a l’esquerra de la porteria defensada per Irina.

En el minut 68 s’ha reclamat pena màxima en una entrada a Lombi quan penetrava pel centre dins l’àrea rayista. En el 69’ ha debutat oficialment Martina Capelli, jugadora que s’ha incorporat a la plantilla espanyolista i que ja va jugar el passat amistós a Badalona amb l’equip perico.   Els minuts s’han anat esgotant sense cap tipus de problemes per l’equip català que no ha patit ni molt menys per defensar còmodament el marcador. Una volea forta de Martina s’ha estavellat fent impacte en la trajectòria de la pilota en  una defensora en el punt de penal  i ha quedat estabornida, necessitant de les assistències i recuperant-se posteriorment. Es l’únic que hem pogut veure de la nova jugadora.

En els minuts finals, una ocasió de les espanyolistes ja en les acaballes del partit amb un embolic dins l’àrea que ha resolt la cobertura madrilenya, i una ocasió ja també en temps d’afegit per Jade qui escapant-se de les centrals espanyolistes ha rematat per alt intentant sorprendre a Irina, però se li ha marxat desviada la pilota.

L’equip blanc-i-blau continua setè a la classificació amb tres punts d’avantatge sobre el 9è Sporting de Huelva, però retalla considerablement les diferències amb el conjunt de Vallecas.    
         

            
Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Irina; Kenti, Inés, Estibi, Pereira, Cotado; Sandra Vilanova, Yaiza; Lombi, Pomers i Bárbara.
Substitucions: Martina per Bárbara, m. 69; Paloma per Lombi, m. 76; Estella per Kenti, m. 84.  

Rayo Vallecano: Alicia, Ana, Lorena, Sole, Saray, Jade, Marianela, Patri, Iris, Laura Codonal, i Marta.
Substitucions: Iris per Carreño, m. 69; Yaiza per Lorena, m. 77.

Àrbitre: Carlos Ferrero Mansilla, de la delegació de Barcelona. Ha mostrat cartolina groga a Pomares,  Kenti, m. 29 (per interceptar una pilota amb les mans), i a Sandra Vilanova, m. 63 per part espanyolista. Per part madrilenya, ha sigut amonestada Laura Codonal, m. 70.   

Gols: 1-0: Pomares, m.40; 2-0: Lombi, m. 60.

Incidències: Encontre corresponent a la 19èna. jornada del campionat de lliga de Primera Divisió Nacional Femenina, disputat a les 13:30h. al camp 3r. de la Ciutat Esportiva Dani Jarque. Molt poc públic. Uns 120 espectadors i molt més d’una tercera part eren esportistes d’una escola europea que ha visitat les instal·lacions de la nostra Ciutat Esportiva. Temps variable amb més núvols que sol, temperatura suau (13º). El Vicepresident i màxim responsable del futbol femení, Albert Garrofé, al menys això si, ha estat amb l’equip malgrat l’inapropiat de l’horari, així com la coordinadora “Titi” Camúñez.


   
 CLASSIFICACIÓ PRIMERA DIVISIÓ FEMENINA

. CLASSIFICACIÓ PTS PJ PG PE PP GF GC
1 F.C. BARCELONA 51 19 17 0 2 60 5
2 CLUB ATLÉTICO DE MADRID 44 19 13 5 1 36 16
3 VALENCIA C.F. 41 19 12 5 2 41 13
4 ATHLETIC CLUB 39 19 11 6 2 45 17
5 LEVANTE U.D. 36 19 10 6 3 36 13
6 RAYO VALLECANO 30 19 8 6 5 28 15
7 R.C.D. ESPANYOL 27 19 7 6 6 31 31
8 OVIEDO MODERNO C.F. 24 19 6 6 7 27 37
9 SPORTING CLUB HUELVA 24 19 6 6 7 32 36
10 C.D. SANTA TERESA 19 19 5 4 10 21 40
11 C.D. TRANSPORTES ALCAINE 17 19 3 8 8 17 34
12 U.D. COLLERENSE 17 19 5 2 12 22 41
13 REAL SOCIEDAD DE FUTBOL 15 19 3 6 10 21 32
14 FUNDACIÓN ALBACETE 14 19 3 5 11 20 36
15 C.D. SANT GABRIEL 11 19 3 2 14 18 46
16 SEVILLA F.C. 9 19 2 3 14 13 56










S E N T I M E N T P E R I C O . C O M