diumenge, 15 de febrer del 2015

PATIMENT... I TRIOMF 0-2.
L'ESPANYOL S'ENDOLLA TAMBÉ A LA LLIGA

Málaga CF: 0 - RCD Espanyol: 2

Amb molta lluita i sacrifici, amb èpica i dosis de fortuna, i sobre tot amb molt de patiment (“la força d’un patiment”), l’Espanyol ha conquerit per assalt i per tercer cop consecutiu La Rosaleda,  en un partit en el que el futbol i les ocasions las ha posat el quadre andalús, però els gols el conjunt de Sergio González.

Amb aquest triomf l’equip perico dona un cop d’autoritat a la classificació de la zona mitja, retallant les distàncies amb el setè classificat, el propi Málaga, que queda en aquests moments a 6 punts i amb el gol-average favorable als espanyolistes. Per tant, l’equip s’endolla a la lluita per la setena plaça (que aquesta si que pot donar plaça europea tret que sigui l’Athletic Club el campió de Copa).

Però després de finalitzar el partit i del patiment que ens ha ocasionat a tota la parròquia perica, l’alegria se’ns ha tallat de soca-rel en el moment de veure aquest segon gol aconseguit per un Sergio García que ha rebut l’entrada de Kameni i ha sortit  mig coixejant. Ara, és la major preocupació i tot i que les informacions que arriben de la capital malaguenya semblen optimistes, caldrà seguir l’evolució d’aquest cop del crack espanyolista, peça fonament i bàsica d’aquest equip.

Tornava Kiko a la porteria,  Álvaro a l’eix de cobertura després de la sanció copera. Salva Sevilla sortia de titular juntament amb un Abraham recuperat de la lesió, que als set minuts ja veia la cartolina groga. El Málaga en el 6’ havia llençat dos serveis de cantonada. Sergi Darder ho llençava pràcticament tot.  Als 12’ el públic malagueny clamava amb la consigna ( a la qual en sumem des d’aquestes línies ), “Tebas, vete ya”.

Colpejava primer Amrabat quan li cau una bola morta en la frontal refusada en curt, i sense pensar-s’ho dues vegades, remata ben fort traient amb la mà Kiko Casilla (16’). Intentava replicar l’Espanyol a pilota aturada sortint de punys Kameni. El domini era altern, tot i que a l’Espanyol li costava passar mig camp amb la bola controlada.  Al 23’ Víctor Sánchez també veu la groga, fet que condicionaria per la resta de partit doncs tots dos migcentres estarien amonestats. El Málaga també tindria la seva a pilota aturada, però en aquest cop no seria Darder sinó Boka qui estavellaria la bola a la tanca espanyolista.

En el 32’ en un llarg desplaçament de Moreno, en lluita i d’esquenes es marca un detall tècnic Sergio García que mostra ben a les clares la seva classe i bon moment de joc. Finalment i tenint-se que emprar a fons, fica el peu Weligton impedint que el del Bon Pastor es marxés tot sol cap a l’àrea.  A l’altre àrea, és Héctor Moreno qui evita que el remat d’Amrabat arribi a bon port, després d’una bona paret dels malaguenys.

A vuit del descans, altre cop el capità espanyolista protagonitzaria una gran cavalcada per banda esquerra amb canvi de ritme deixant enrera fins a dos adversaris, però la seva centrada es tallada in extremis per un defensor. Quan mancaven quatre minuts pel descans, Salva Sevilla penja molt bé una falta lateral des de la dreta de l’atac perico, i saltant amb autoritat, Álvaro, remata de cap a l’esquerra de Kameni llepant la pilota la part inferior del travesser i entrant dins. Era el 0-1 que posava als catalans en avantatge en el marcador. Però encara quedava molt per jugar-se, i moltes emocions per viure i patir...

Era el primer gol del defensor procedent del Real Zaragoza, i juntament amb Colotto, els únics defensors que enguany han marcat al torneig de la regularitat amb l’Espanyol. El segon temps s‘inicià amb arribades del Málaga, i una entrada molt dura (s’ha jugat la vermella) de Sergi Darder quan es marxava corrent com un llampec Arbilla per banda dreta. En aquesta fase del partit, els locals veurien les tres cartolines que han rebut. El partit que havia estat bastant controlat, mica a mica s’aniria decantant clarament pel bàndol andalús. El Málaga, amb Camacho i Darder a la medul·lar i amb els homes al doble pivot espanyolista amb groga i sense pogué “rascar”, es faria amo i senyor de la parcel·la ampla i tancaria a un Espanyol que començaria a patir.

Primer amb un fora de joc inexistent de Juanmi, però si assenyalat quan el mitja punta es marxava tot sol. Després amb una bola elevada pel remat forçat d’un davanter local  dins l’àrea, aturant Kiko. En el següent minut altre cop pilota de Samu per Juanmi, qui en fora de joc remata tot i que Kiko ja havia aturat amb una altre gran intervenció.  El domini ja era total amb un Espanyol tancat i barrat a la cova...

Sergio donà entrada a un lluitador Stuani per un Caicedo totalment perdut en atac, replicant Javi Gracia donant entrada a Javi Guerra, jugador format en els seus inicis a la pedrera espanyolista. Ensurt de consideració en el 66’ quan Boka bota una falta perfectament i Weligton remata de cap al fons de la porteria espanyolista. Ven anul·lat en aquests cas també a instàncies del jutge auxiliar per clara posició antireglamentària del 3 malagueny.

En el segon relleu dels espanyolistes, Sergio situa altre cop a la medul·lar a Javi López en el lloc de Salva Sevilla. Els malaguenys mitjançant Boka, porten perill amb una pilota centrada que es passeja sense que Guerra hi arribi.  Mentre, Abraham remata força en el segon pal molt desviat un centre des de l’esquerra. A la següent jugada, en una errada dels malaguenys en cedir a Kameni, Sergio García és a punt de treure petròli robant la cartera als andalusos i rematant.

Ho passa malament el quadre espanyolista davant l’insistent atac local i els continuats centres a l’àrea espanyolista on els homes de reraguarda i en especial un Héctor Moreno plenament recuperat, imposaren la seva llei.  En un dels atacs andalusos, Javi Guerra controla primer amb el pit, i després amb el genoll, i deixa anar una volea que no sorprèn a Kiko. Sergio dona entrada a Colotto i el situa com a tercer central, donant descans merescut a un extenuat Víctor Sánchez que ha hagut de conviure masses minuts amb una cartolina groga de campanya.

Però la fatalitat sembla fer acte de presència. Kiko no bloca una bola aèria fora de l’àrea petita, se li escapa i surt rebutjada per Javi Guerra qui no s’ho pensa i a porteria buida deixa anar un tret que sembla tocar lleugerament Colotto colpejant al travesser. Primerament no assenyala res Gil Manzano, però posteriorment expulsa Colotto i assenyala el penal. No queda gens clar si realment toca o no la pilota el central espanyolista tot i que la intenció aquesta era i l’efecte òptic així ho fa pensar.  Cartolines de regal de l’extremeny per Kiko, Javi López i al final també per n’hi hauria per Sergio García.

Quan ja semblava que l’ombra de l’empat (i el que pogués venir després) sobrevolava la Rosaleda, Amrabat llença la pena màxima a l’esquerra de Kiko qui endevina la intenció i amb la seva gran aturada esmena l’errada que originà la jugada i l’expulsió. Però es clar, el que no pot esborrar la gran intervenció del d’Alcover, és que l’Espanyol haurà de fer front a més de 7 minuts amb un home menys i amb un Málaga bolcat a l’atac intentant cercar a la desesperada l’empat.

Però continuava l’assetjament a l’àrea perica. Primer amb una passada de la mort amb remat a boca de canó de Duda en acció d’Arrambat, que salva Duarte amb el cap llençant-se amb planxa. Després només sortir Horta, amb un remat que surt a un metre del pal esquerre. En el 88’ Samu Castillejo remata i obliga altre cop a lluir-se a Kiko Casilla “fent de Colotto” tocant amb la punta dels dits a córner.

El col·legiat concedí tres minuts de temps suplementari. El darrer atac dels locals s’esvaí sense conseqüències, traient Kiko de porteria a manca de trenta segons pel final del partit. La bola li arriba per l’esquerra a Lucas Vázquez qui ràpid i precís col·loca una bola d’or per Sergio García qui arribant abans que Kameni, remata marcant el 0-2; el camerunès en la seva sortida deixa anar la cama i fa impacte a la cama del davanter espanyolista que mig coixejant celebra el gol fins que demana les assistències junt a la porteria. Kameni es disculpa esportivament i passat el 94’ després de centrar els malaguenys de mig camp, Gil Manzano amb el seu xiulet assenyala la fi del partit.

Aquesta és la segona victòria a domicili de la temporada en lliga (després de fer-ho a Vallecas), que talla una sèrie dels  4  darrers partits consecutius (tres derrotes i un empat entre Copa i Lliga) sense conèixer el triomf.

Málaga CF: Kameni, Rosales, Angeleri, Weligton, Boka; Camacho, Darder; Samu, Samu Castillejo, Juanmi; i Amrabat.
Substitucions: Javi Guerra per Juanmi, m. 65; Duda per Darder, m. 75; Horta per Rosales, m. 84.

RCD Espanyol: Kiko Casilla; Arbilla, Álvaro, Héctor Moreno, Duarte; Víctor Sánchez, Abraham, Lucas Vázquez, Salva Sevilla; Sergio García i Caicedo.
Substitucions: Stuani per Caicedo, m. 62; Javi López per Salva Sevilla, m. 68; Colotto per Víctor Sánchez, m. 79.

Àrbitre:  Jesús Gil Manzano, de la territorial extremenya, assistit en bandes per Roberto Díaz Pérez del Palomar i Ignacio Rubio Palomino dels comitès madrileny i basc respectivament. Ha mostrat cartolines grogues per part local a Darder, m.47, Amrabat, m. 50, Camacho, m. 55, i per part visitant a Abraham, m.7, Víctor Sánchez, m. 23, Arbilla, m. 61,  Stuani, m. 76, Javi López, m. 81, Kiko Casilla, m. 83, i Sergio García, m. 90. Ha expulsat amb vermella directa a Colotto, m. 81.

Gols: 0-1: Álvaro, m.41; 0-2: Sergio García, m. 93.

Incidències: Encontre corresponent a la jornada del campionat de lliga de 1a. Divisió (LLIGA BBVA), disputat a l’estadi de La Rosaleda de Málaga davant la presència de 16.134 espectadors. L’Espanyol ha jugat amb la indumentària de color totalment lila.  Segons l’acta arbitral en el darrer instant quan s’estava assistint a Sergio García, Héctor Moreno ha rebut l’impacte d’una botella de plàstic buida sense tap i sense que contingués líquid, sense més conseqüències.