GRAN PARTIT DEL JUVENIL "B" AL NARCÍS SALA

UE Sant Andreu: 0 - RCD Espanyol Juvenil "B": 3

(Estadi Mpal. Narcís Sala, Sant Andreu del Palomar, Barcelona: Josep Maria)

Hi havia la incògnita d’esbrinar com es trobaria l’equip espanyolista després del cansament d’aquests dies als Emirats Arabs Units, del llarg desplaçament i canvis d’hàbits en tant poc temps i si seria capaç de no patir en el segon temps físicament davant un Sant Andreu, juvenil A, que aspira a pujar a la Divisió d’Honor (es troba a només dos punts del Prat i durant bona part de la temporada ha ocupat plaça d’ascens).

Els nois de Robert Cuesta no han deixat cap tipus de dubtes ni en el seu joc ni en la seva condició física, i han completat un gran encontre davant un dels conjunts més perillosos de la categoria.  Tres gols i un anul·lat injustament, i un domini del joc amb llargues estones de molt bon futbol.  Amb aquest triomf – i pendent encara dos partits més davant Vila Olímpica i FC Barcelona B – recuperen el primer lloc situant-se al capdavant amb tres punts més que el Girona.

Amb l’onze de gala sobre la gespa sintètica del Narcís Sala, les coses ja no li han pogut sortir millor des d’un inici al quadre perico, doncs es duien en prou feines cinc minuts de joc quan una passada de Puado en profunditat per l’entrada a l’àrea per l’esquerra d’Adrián Rivas, ha servit per que l’espigat davanter espanyolista controlés i amb una molt bona definició, batés de remat ras al meta Priego.  Un xut de Pablo Ávila obligà a intervenir al meta quadribarrat aturant en dos temps. Fins el minut 18’ no arribà el primer llançament entre els tres pals dels locals, aturant ben situat Edu Frías.

A punt de fer el segon en similar situació al gol, quan una recuperació espanyolista en zona de tres quarts, jugada calcada ficant aquest cop Manchón la bola en profunditat per Adrián Rivas. El fet que la passada fos un pèl llarga provocà que el davanter perico ficant la punta de la bota estavellés el seu remat al cos del porter per ben poc. Sis minuts després en un llançament de cantonada rebutjat de punys pel porter, continua la jugada després de varis refusos i en la frontal engalta Adrián Rivas una potent volea que acaba fent impacte en Enri, fent d’involuntari porter; la pilota li cau rebotada a Martí, qui no perdona afusellant a Priego i fent el 0-2.

En el 38, Pablo Ávila llençà molt bé una falta que ficant la bota envià Adrián Rivas al fons de la porteria. Tot i avançar-se des de darrera, la senyora Devani l’anul·là per considerar que estava en posició antireglamentària el davanter espanyolista.  Un minut després, primera ocasió de perill dels locals; pilota avançada i Edu Frías sortint amb la mà li treu la bola del cap del davanter quan es trobava tot sol disposar a controlar.  A dos del final, un bon centre de Pipa (avui menys actius a nivell ofensiu ambdós laterals), quedà en zona de ningú entre Enri i Rivas, rebutjant a córner un defensor de cap.  Amb una mitja volta forta però alta de Rivas, finalitzà el primer temps en el que l’Espanyol ha jugat força bé.

Sortí molt més decidit el quadre local en els primers minuts del segon temps, intentant retallar distàncies. Amb tot, fou l’Espanyol qui tingué la primera ocasió tocant d’esperó Puado pel remat creuat de Rivas que aturà el porter local.  Amb el pas dels minut altre cop l’equip espanyolista es faria amb el control del joc i arribaria altre cop amb perill en una llarga jugada que finalitzà amb un centre de Rivas que rematà de primera Puado tocant la pilota en un defensor i sortint a córner.    El Sant Andreu intentà en una acció agafar l’esquena a Pedrosa, però molt bé i ràpid al tall Jaume, es creuà rebutjant i impedint el remat.

Ocasió per Enri al quart d’hora desaprofitant un mà a mà amb el meta, estavellant la pilota al seu cos. Rivas superant per l’esquerra al seu marcador, centrà massa tancat aturant el porter emprant-se a fons. L’equip perico arribava amb molta claredat però li mancava una mica més d’encert en el darrer passi o a l’hora de finalitzar per acabar golejant i no passar gens d’ angunies en el que mancava de partit.

En una passada de Puado dins l’àrea al centre, un defensor intercepta amb la mà no apreciant punibilitat el col·legiat i la jugada que continua, acaba amb un autèntic obús de Martí que treu amb la punta dels dits a córner el porter del Sant Andreu salvant al seu equip. L’equip perico no acabava de sentenciar i el Sant Andreu gaudia d’una bona ocasió en un llançament de falta al vèrtex de l’àrea de càstig que executava molt malament, molt desviada per sobre.  Minuts de domini local, amb dos serveis de cantonada consecutius; el segon, amb remat de cap per sobre el travesser, fou el més perillós. Amb tot,  la defensa espanyolista com tot l’equip, brillà a un gran nivell.

En el darrer quart d’hora l’equip perico tingué opcions de fer el tercer. Amb una jugada de Manchón que Rivas acabà amb un centre – xut que es passejà per l’àrea, amb una jugada de Jordan amb Bermejo que talla la defensa evitant en darrer moment el remat, fins que en el 84’ una altre paret en la frontal acaba perdent l’Espanyol, però en mig del rebot de l’embolicada jugada fica el peu Alex Bermejo i amb fortuna en l’acció, li surt un tret ajustat a l’esquerra que es converteix en la sentència del partit. El Sant Andreu tan sols protagonitzà una acció al 78’ amb un fort xut que rebutjà Edu Frías com pogué i la bola lluitada per un davanter i un defensor, aquest arriba primer ficant el peu tocant l’esfèrica i cau el davanter Oriol. El col·legiat l’amonestà per simulació de penal.

Esgotà els quatre canvis el tècnic espanyolista entrant Steven i Almirall en els darrers minuts. Anteriorment ho havien fet Jordan i amb posterioritat l’autor del tercer gol Alex Bermejo. Amb total superioritat i sense cap patiment, s’exhaurí el temps reglamentari i el de prolongació fins el xiulet final del col·legiat indicant la fi del partit.

UE Sant Andreu: Marc Priego, Adrià López, Sergio Velarde, Pol Huerta, David Ortega, Guillem López, Ferran Roca, Kevin Alarcón, Oriol Fernández, Alberto García i Joel Armengol.
Substitucions: Pol Fábrega per Adrià López, m. 57; Albert Parraga per Kevin Alarcón, m. 61; Polo Fabrizio per Ferran Roca, m. 76. Altres suplents: Pau Otero (p.s.) i Jordi Méndez.

RCD Espanyol: Edu Frías, Pipa, Pedrosa, Joel, Jaume, Manchón, Pablo Ávila, Martí, Enri, Puado i Adrián Rivas.
Substitucions: Jordan per Pablo Ávila, m. 67; Alex Bermejo per Adrián Rivas, m. 79; Steven per Enri, m.87; Almirall per Jaume, m. 89. Altre suplent: Santaló (p.s.)

Àrbitre: Jordi Molina Fernández, de la delegació de Sabadell, assistit en bandes per Devani Carvantes Basachs i Francisco García Bravo. Cartolines grogues als locals Ferran Roca, m. 45,  Adrià López, m. 47 i Oriol Fernández, m. 78 i al visitant Jaume, m. 44.

Gols: 0-1: Adriàn Rivas, m. 5; 0-2: Martí, m. 25; 0-3: Alex Bermejo, m. 84.

Incidències: Encontre endarrerit corresponent a la jornada del passat cap de setmana (27èna.) del campionat de lliga del grup 7è de Lliga Nacional Juvenil, disputat aquest vespre al Mpal. Narcís Sala de Sant Andreu. El partit es va ajornar al trobar-se l’expedició espanyolista a terres d’Orient Pròxim disputant el torneig  Hazza Bin Zayed, als Emirats Arabs Units.

CLASSIFICACIÓ LLIGA NACIONAL JUVENIL,  GRUP 7è.