dissabte, 4 d’abril del 2015

L'ESPANYOL REVALIDA EL TÍTOL DEL
MIC ALEVÍ F-7, PER TERCER ANY CONSECUTIU.

RCD Espanyol Aleví “A”: 3 – Valencia CF: 2

L’Espanyol s’ha proclamat brillant campió del MIC a la categoria d’alevins a la modalitat de Futbol-7 en derrotar a la gran final al Valencia CF per 3-2 en un emocionant partit en el que els de Xavi Morón sempre han anat per davant en el marcador desfent els empats que aconseguia el quadre che. Era el tercer any consecutiu que l’Espanyol obté el títol a la categoria aleví, ja que en 2013 (derrotant al Liverpool a la final) i en 2014 (derrotant a la final al Villarreal CF), s'alçà també amb el triomf final.

L’Espanyol ha sortit a buscar el partit des del primer minut amb un Valencia força conservador que ha preferit esperar darrera i intentar sorprendre al contracop.  El millor joc perico ha obtingut el premi del gol quan als sis minuts Estanis lluita una pilota a l’esquerra i fica lo just la bota davant dos defensors per que la pilota li arribi a Junior qui dins l’àrea i amb una gran definició bat al meta Sergio d’un remat ras.  El propi jugador espanyolista protagonitzà una gran jugada individual marxant-se ràpid i arribant fins l’àrea che, però ja amb poques forces el seu remat fou tou.

El primer llançament dels valencianistes fou als tretze minuts amb un tret que es marxà buscant l’escaire, fora a l’esquerra de Marçal. Triple substitució a les files espanyolistes en el 14’. Només sortir Buba, als segons d’ingressar al terreny de joc i rebent de Pol en profunditat, estavellà el seu remat al cos del porter, evitant el segon gol perico.  Afinà més Miquel amb un xut que no sorprengué a Marçal ben situat (15’).

Igualà el Valencia CF després d’una greu errada en la circulació de la pilota, i Miquel Moreno es marxà amb velocitat deixant enrera a Pol i encarant a Marçal l’ha batut amb un tret que ha significat l’1-1.  Però l’alegria li ha durat ben poc al quadre valencià: Pol Cuatrecasas ha llençat una falta lateral des de la dreta que entrant en el segon pal Marc Pubill aconsegueix ficar el peu, tornant a situar a l’Espanyol per davant. Amb aquest marcador s’ha arribat al descans.

Però en el segon temps (25 minuts cadascun d’ells), només iniciar-se, Jan Oliveras que acabava de sortir, veu com li roba la cartera Jaime i habilita al centre pel remat inapel·lable de Hugo González al fons de la porteria ara defensada per Alex Montes. Empat a dos gols.

Però de nou altre cop li durà ben poc l’empat al quadre che. Als 4’ de la represa, Pol Marín “Junior” remata de cap a boca de canó, un servei de cantonada executat des de la dreta de l’atac perico. Era el 3-2 definitiu que li donaria el torneig al conjunt de Xavi Morón. Però abans, encara hi hauria temps per que passessin forces coses. Com una gran acció individual d’Estanis regatejant a un adversari, marxant-se d’un altre i dins l’àrea rematant ras i creuat sortint l’esfèrica a només un pam del pal esquerre.

Ensurt als 33 minuts, quan tingué lloc un gol anul·lat al Valencia; quan el davanter che anava a colpejar l’esfèrica, la jutge auxiliar Marta Salguero ja tenia la bandera aixecada per posició antireglamentària, i el col·legiat xiulà tal circumstància.  Pogué sentenciar el quadre perico en una internada de Gerard Vila (ja recuperat de la seva darrera lesió que l’ha tingut fora de les alineacions al campionat de lliga a les darreres jornades), però el remat de primera de Junior es marxà força alt.

En els darrers minuts el Valencia intentà igualar el xoc, i l’Espanyol endarrerí línies tancant espais i assegurant la cobertura a fi d’intentar mantenir el marcador favorable en els pocs minuts que mancaven. Tan sols un centre xut de González que de punys rebutjà Marçal – altre cop defensant el marc – i un servei de cantonada d’aquells que posen la por al cos quan mancaven vint segons pels cinquanta reglamentaris amb tot l’equip valencià bolcat a l’àrea perica i en el que també el meta del Valencia Emery, pujà sense èxit a l’atac. Es llençà sense més conseqüències i amb el xiulet del col·legiat assenyalant la fi del partit, els espanyolistes celebraren amb alegria la consecució d’aquesta fita.

RCD Espanyol: Marçal, Marc, Facu, Sergi; Pol, Junior; i Estanis.
També: Igami, Isma, Buba, m. 14; Alex (p.s.), Jan, Unax, i Gerard Vila (segon temps).

Valencia CF: Sergio, Jaime, Carlos Giménez, Michael Ngaah, Andrés Corella, José Cambra i Miguel Moreno.
També: Lander Emery (p.s.), Hugo González, Luis Miguel...

Àrbitre: Víctor Grau Ferrer, de la delegació de Tortosa.

Gols: 1-0: Junior, m. 6; 1-1: Miquel Moreno, m. 18; 2-1: Marc, m. 19; 2-2: Hugo González, m. 26; 3-2: Junior, m. 29.

Incidències: Encontre corresponent a la gran final del MIC 2015, categoria E (futbol-7 aleví), disputat aquesta tarda a l’Estadi de Palamós. Marçal Ros, porter i capità de l’equip ha recollit el trofeu de campions d’aquest prestigiós torneig. En les files espanyolistes Jan Oliveras, jugador de l’Aleví B de primer any perico.  El Valencia CF comptava en les seves files amb els fills (porters) d’Andrés Palop i del tècnic del Sevilla FC, Unai Emery.