diumenge, 5 d’abril del 2015

EL META ANDRÉS ATURANT UN PENAL A LES ACABALLES,
SALVA A L'ESPANYOL "B" DE LA DESFETA TOTAL (0-0)

RCD Espanyol "B": 0 - UE Sant Andreu: 0

Quan al minut 89 de partit, el col·legiat castigà amb penal l’entrada d’Héctor sobre Xavi Jiménez, els pitjors malsons s’abocaven sobre un Espanyol B que ja no tenia pràcticament temps per reaccionar. El meta Andrés, llençant-se a la seva dreta endevinà la trajectòria del tret d’ Alcover, i el rebutjà salvant al seu equip de la desfeta davant el penúltim classificat. Amb tot, el fet de dur 6 jornades consecutives sense guanyar amb aquesta perillosa  mitjana (“anglesa” però a l’inrevés) de caure a fora (encara que sigui amb el sempre mínim 1-0) i empatar a casa, no invita a l’optimisme precisament i qui més qui menys, ja deu estar fent comptes per saber quants punts necessitarà l’equip de Planagumà per evitar patiments de més en aquestes sis jornades que manquen.

Molt poques oportunitats tingueren ambdós conjunts en el primer temps, en un període amb domini altern, en el que cap dels dos equips es va imposar amb claredat a l’altre. La primera fou per l’Espanyol quan als tres minuts de joc, Raillo saltà i rematà de cap fora en un servei de cantonada en que el meta Morales dubtà en la seva sortida.  La rèplica fou un llançament de Llamas als sis minuts que sortí alt.  Minuts de domini visitant, però sense tenir cap ocasió clara de gol fins a la mitja hora de joc en que Bruno remataria creuat aturant ben situat Andrés, després de rebre un bon passi de l’ex Xavi Puerto.

Molt bon remat de Jairo als 31’ quan situat al vèrtex esquerre de l’àrea segons l’atac perico, deixà anar un tret a l’escaire dreta que amb la punta dels dits envià Morales a córner salvant al seu equip. Fou la més perillosa de tot el primer temps, la que si mereixia acabar en gol. No així un llançament tres minuts després que fou tant dolent, que sortí fora per la línia de banda per desesperació del públic perico present.  Carmona, rebent de Jairo en la frontal, envia un tret ras, però desviat metro i mig a l’esquerra de Morales en els millors minuts espanyolistes.

Tampoc s’inicià massa bé el segon temps... Al primer minut, jugada de Calderón i  remat de Puerto sortosament se’n va per sobre en una gran ocasió dels quadribarrats que intentaren sorprendre només començar els segons quaranta-cinc minuts.   Problemes pels quadribarrats quan Ibón no pot continuar i s’ha de retirar lesionat.  Una de les millors jugades per ser trenades al primer toc, la conclou Carmona amb un bon tret que es marxa un parell de pams per sobre el travesser.

Planagumà dona entrada a Pirulo. Jairo, intercalant bones accions amb grans errors, s’escapa amb velocitat i dins l’àrea retalla, una, dues i fins a tres vegades al defensor, no xuta i torna a desesperar a la grada quan la seva passada de la mort erràtica acaba a peus d’un defensor... Així és força difícil aconseguir marcar... i els espanyolistes ja porten quatre encontres sencers sense marcar i part d’un cinquè.

Andrés ha d’evitar el gol visitant en un llançament d’Alcover en el 72’, rebutjant a córner a la seva dreta.   Abans del desenllaç del xoc, Jairo en el 87’ estavellà un fort tret a l’exterior de la xarxa lateral esquerra de la porta quadribarrada. Només dos minuts després, la pena màxima xiulada contra l’Espanyol donaria la possibilitat d’endur-se el triomf a un Sant Andreu que ni en les millors conjuntures sembla estar mentalitzat per aixecar cap. No van valer les protestes de Rober més enllà de per ser amonestat, com el propi Héctor per l’acció.   “ Los penaltis hay que meterlos” deixava anar el porter Morales parlant amb els aficionats que seguien el partit darrera la seva porteria i ja abans del desenllaç, es ficaven en la pitjor situació tement per un 0-1 que faria molt mal...

A l’aturada d’Andrés, cal esmentar també lo poc àgil de ment que estigué la cobertura perica doncs foren els visitants qui es feren amb el refús i encara segons després, forçaren una perillosa falta a la frontal que sortosament es llençà sense conseqüències. Fou l’Espanyol qui en temps afegit disposà de fins dues aproximacions, però dins l’àrea el Sant Andreu defensà amb ungles i dents el punt i a l’Espanyol B li mancà encert en els metres finals (Jairo i Pirulo) en dues jugades molt embolicades i de molts nervis.

RCD Espanyol: Andrés, Rober, Raillo, Cristian Galas, Héctor, Marc Caballé, Pol Llonch, Joan Jordán, Jairo, Carmona i Luque.
Substitucions: Pirulo per Pol Llonch, m. 65; Borja per Carmona, m. 77; Aday per Luque, m. 87.   Altres suplents: Koke (p.s.) i Ángel.

UE Sant Andreu: Morales, Llamas, Bigas, Guzmán, Carroza, Ibón, Bruno, Alcover, Xavi Jiménez, Xavi Puerto i Calderón.
Substitucions: Rubén per Ibón, m. 55; Nuha per Xavi Puerto, m. 79; Xaco per Calderón, m. 86. Altres suplents: Manu i Jilmar

Àrbitre: Abraham Domínguez Cervantes, del comitè territorial andalús, assistit en bandes per José Manuel Sarmiento Millet i Antonio Barba Chamorro. Ha mostrat cartolines grogues a Iván, m. 10, Pol Llonch, m. 24, Llamas, m. 37, Raillo, m. 70, Bruno, m.73, Rubén, m. 86, Héctor, m. 89, Rober, m. 89.

Incidències: Encontre corresponent a la 32èna. jornada del campionat de lliga del grup 3r. de Segona Divisió “B”, disputat aquesta tarda de dissabte al camp 1er. de la Ciutat Esportiva Dani Jarque. Tarda primaveral, ambient assolellat i temperatura suau degut a l’aire fresc que bufava. En les files del quadre quadribarrrat, Xavier Puerto Bellart, ex jugador del filial espanyolista, així com el meta suplent Manuel Martín Picazo que tingué una curta estada en el futbol base espanyolista.