divendres, 10 d’abril del 2015

RESSORGEIX DE LES SEVES CENDRES,
LA MILLOR VERSIÓ D'AQUEST ESPANYOL

Villarreal CF: 0 – RCD Espanyol: 3

Reacció de l’equip després de tocar fons davant l’Elx al Power 8 Stadium en quant a nivell de joc i d’exigència. Als jugadors ha donat la impressió que els hi ha anat prou bé la censura rebuda a nivell de grada i mitjans després del darrer partit;  aquesta que va ser tant mal digerida per l’entrenador espanyolista. Diferència abismal respecte a Marcelino García Toral, qui fa pocs minuts acaba de qualificar com a “horrible” el joc de l’equip de La Plana i de “lamentable“ el que s’havia vist. Com poden comprovar, res semblat al tècnic perico que justificava el que no es podia justificar, traient ferro a l’assumpte després del partit i culpant posteriorment en roda de premsa als demès dels seus propis greus errors i del poc rendiment dels seus jugadors en els darrers encontres.

La qüestió és que després de la polèmica, i altre cop en partit televisat en obert, l’Espanyol ha tornat a oferir la seva millor versió, la de la Copa i alguns comptats encontres a la lliga, arrodonit amb una efectivitat que l’ha portat a golejar ni més ni menys que infringint un dur correctiu envers al quadre castellonenc de 0-3. Potser aquest és el problema del nostre club; la poca exigència a tots els nivells i estaments, i la poca reacció sovint envers l’apatia, la manca d’esma i l’endèmic conformisme històric. Per que ja va quedant clar –al menys a tots no ens enganyen- que aquesta plantilla és superior a la que tingué Aguirre (i amb aquest se’l jutjà sense misericòrdia rallant la crueltat en algun determinat mitjà de comunicació) i aquests jugadors no son tant dolents com permetre’ls que s’arrosseguin pel terreny de joc com en alguns partits han fet i fan. Tampoc dic que l’exigència arribi a fites que al nostre club son encara quimeres, utopies. Ningú demana més que aquests jugadors no puguin donar. Es més, molts tant sols demanen lluita, sacrifici i esperit de superació fins el darrer partit, més enllà de resultats i classificacions. Guanyar-se el sou de la millor manera que puguin i sàpiguen. Que tampoc es demanar tant...

Respecte l’encontre, avui el tècnic perico ha alineat a Duarte a la banda esquerra de la cobertura deixant fora a un Fuentes sota mínims, ha recuperat a Álvaro, ha insistit en Javi López a la medul·lar en detriment de Cañas, i ha apostat per Caicedo deixant a la suplència a Stuani. La novetat, la tornada de Víctor Álvarez, un dels sacrificats per la desfeta copera, en un partit que tot l’equip estigué horrible no només l’esquerrà de la pedrera perica.   Les sensacions ja han sigut altres d’un primer moment.

L’equip no ha perdut la cara al partit en cap moment, i s’ha vist amb prou empenta per jugar en terreny local, anant a buscar el gol. Als 8’ de joc, un centre d’Arbilla que no pot rematar Caicedo, el remata de volea forçat Sergio enviant alta la pilota. Als 16’ gran acció del davanter del Bon Pastor deixant enrere a dos defensors i traient un gran centre tot just arribant a línia de fons. La pilota fou rematada per Víctor Álvarez i volant a la seva dreta el meta Asenjo evitava el gol amb una gran intervenció. La poca fortuna cara a gol de Víctor ens ha portat a recordar aquell remat al travesser que hagués canviat completament l’eliminatòria a la nova Catedral...

El Villarreal pràcticament no donava senyals de vida, i l’Espanyol completaria un primer temps amb molt poques pilotes perdudes, i amb convicció ofensiva.  Sergio corria la banda dreta escapant-se, però arribant forçat, centrava malament massa tou.  Als 24’, Lucas Vázquez llença un servei lateral de falta des de l’esquerra. La pilota s’estavella al travesser, rebota en Javi López enrere, i  Felipe Caicedo en el lloc oportú i com aquell que la cosa no vol, colpeja a la pilota a boca de canó marcant el primer gol que avançava al quadre català.

El Villarreal ho intentava en una acció que s’escapava Gio, però molt ràpida la cobertura perica tancà qualsevol possibilitat, tant en aquesta com en altres jugades del quadre groguet.  Al 28’ sortint Kiko per una pilota aèria, topa Álvaro amb el d’Alcover i necessita per la contusió de les assistències reintegrant-se al joc un parell de minuts després en els que l’equip perico jugà amb inferioritat.

Reclamaren unes mans en el 42’ els locals quan caient Javi López, la bola acabà colpejant al braç amb el jugador perico sobre la gespa. El col·legiat no aprecià punibilitat en la jugada. A la següent acció, el propi Javi López retallà davant un defensor i xutà colpejant en ell i sortint la pilota bombejada acabant a la part superior de la xarxa de la porteria d’Asenjo. Amb aquest mínim marcador s’arribà al descans.

En el segon temps, el Villarreal posà tota la carn a la graella i sortí decidit a assetjar l’àrea espanyolista cercant l’empat davant un Espanyol que ho començaria a passar malament.  Serien minuts de serrar les dents i emprar-se a fons per evitar una remuntada local, com en tants partits ens ha passat... Al primer minut, centre que no arriba Gio i es passeja. Al 47’ centre des de la dreta que remata Trigueros de cap, salvant Kiko amb una gran intervenció. En el córner, altre oportunitat dels locals que no arriben al remat dins l’àrea per ben poc.

Amb el pas dels minuts, tot i que l’Espanyol ja no controlava el joc com en el primer temps, si que ja començaria a recuperar pilotes i tot i que sense crear perill sortint de massa enrere, si que al menys es tragué l’asfixiant i angoixós domini local. Doble canvi introduït per Marcelino en el 58’. El col•legiat ignorà un possible penal sobre Sergio García quan cau Víctor Ruíz sobre el davanter dins l’àrea i se’l emporta per davant. Al quart d’hora del segon temps, gran ocasió local que no fructificà degut al gran esforç i encert de la cobertura perica tapant les rematades dins l’àrea. Un minut després, Kiko allunya de punys i Trigueros junt al punt de penal remata aturant el d’Alvover ben situat.

Matà l’encontre definitivament el quadre català amb un segon gol. Servei de banda a càrrec de Duarte, recull Sergio i molt bona passada per que Caicedo davant Víctor Ruíz i Mussacchio es faci una auto-passada en el primer control i remati amb l‘esquerra ajustant la pilota pel pal curt. El partit quedà totalment sentenciat.  Stuani sortí per Caicedo (abans del gol Cañas havia fet el propi respecte a Javi López). I en el 78’ la cirereta al pastís. Duarte habilita per Víctor Álvarez qui juga amb Sergio de primera i aquest fa la paret amb l’esquerra en una gran acció. Víctor centra molt tancat, no bloca Asenjo i junt a ell, l’altre Víctor marca ajustant la bola junt al pal esquerre de la porteria el conjunt groc.

D’aquí fins el final, l’aparició testimonial d’Abraham per un V. Sánchez coixejant abandona el terreny de joc després d’un gran partit. Jugant al seu lloc, al doble pivot, no a altres demarcacions resultants d’experiments fracassats. I per part local, un centre al 80’ que arribà forçat Mussacchio al remat de cap enviant alt, i en el segon dels tres d’afegit altre pilota centrada rematada pel central Mussacchio, fora.

L’Espanyol talla una ratxa de tres empats i una derrota, i el Villarreal suma el seu quart partit sense guanyar ni marcar. L’equip perico arriba als 38 punts, i pràcticament manté ja la categoria veient el ritme que porten els equips de la part baixa de la taula. Diumenge, toca revenja, davant l’Atletic Club.

CF Villarreal: Asenjo; Mario, Mussacchio, Víctor Ruíz, Jaume Costa; Trigueros, Pina; Campbell, Jonathan, Gio; i Vietto.
Substitucions: Sergio Marcos i Gerard Moreno per Pina i Vietto, m.58; Alfonso per Jonathan, m.65.

RCD Espanyol: Kiko Casilla; Arbilla, Álvaro, Héctor Moreno, Duarte; Javi López, Víctor Sánchez,  Lucas Vázquez, Víctor Álvarez; Sergio García i Caicedo.
Substitucions: Cañas per Javi López, m. 63; Stuani per Caicedo, m. 76; Abraham per Víctor Sánchez, m. 82.

Àrbitre: Carlos Del Cerro Grande, del comitè territorial madrileny, assistit en bandes per Juan Carlos Yuste Jiménez i Abrahám Álvarez Cantón. Cartolines grogues per Álvaro, m.33, Pina, m.34.

Gols: 0-1: Caicedo, m.24; 0-2: Caicedo, m.67; 0-3: Víctor Sánchez, m.78.

Incidències: Encontre corresponent a la 30èna. jornada del campionat de lliga de 1a. Divisió (LLIGA BBVA), disputat aquesta nit a l’Estadi del Madrigal a Vila-real.  La pluja protagonista en el partit. En les files locals, els exjugadors Víctor Ruíz, Gerard Moreno (format al futbol base perico fins cadet que marxà al Badalona d’on passà al quadre groguec) i sense jugar però formant part de la convocatòria de Marcelino, el que vostès saben... Eric Bailly.

CLASSIFICACIÓ PRIMERA DIVISIÓ (LLIGA BBVA)