dimarts, 7 d’abril del 2015

PER LLUIR DIGNAMENT AQUESTA SAMARRETA,
CAL MOLT MÉS QUE UNA GENIALITAT DE SERGIO GARCÍA








RCD Espanyol: 1 - Elche CF: 1


Nova decepció a Can Perico. Efectivament, per lluir amb dignitat aquesta samarreta i també per pogué guanyar a qualsevol equip de la lliga BBVA per dolent que aquest sigui i per malament que vagi situat a la classificació, cal molt més que una genialitat de Sergio García (que no ha sabut, pogut, fer-ne la segona genialitat que li hagués donat el triomf al seus) i arrossegar-se l’equip durant més d’una hora pel terreny de joc  amb total indolència i falta de concentració en el treball que tenien davant.

Per que amb el golás de Sergio no n’hi ha prou. No n’hi ha prou com per dedicar-se a deambular pel terreny de joc amb el mínim esforç deixant corre els minuts especulant,  per molt que pensin el quadre il·licità és tant negat que ja n’hi haurà prou per mantenir la renda adquirida, sumar tres punts, certificar això (la permanència) i acabar de fer el gandul el que queda de temporada. Que aquesta pel·lícula la tenim ja molt vista i cada cop ens fa ja menys gràcia –si alguna vegada l’ha tingut -.

Avui Sergio González, de qui també se li ha (haurà) de demanar comptes per no saber motivar prou als seus jugadors (o a Flores, Lotina, Valverde, Pochettino, Aguirre, sí, i a ell no?), i per les seves disposicions tàctiques que no acaben d’entendre’s massa darrerament... El tècnic espanyolista avui s’ha atrevit a sortir sense Cañas ni Víctor Sánchez a la medul·lar, donant-li una nova oportunitat a un Javi López molt lluitador però que tècnicament no crec que acabi de ser el més idoni en aquesta posició al menys pels partits a casa...  Stuani ha sortit de titular, quedant-se Caicedo a la banqueta, molta, molta estona.

Les coses ja pintaven malament al primer minut: Errada greu d’Héctor Moreno que sortosament no ha tingut conseqüències i la bola ha acabat a córner. L’ha llençat el quadre alacantí amb un servei de cantonada que de volea, l’ex del filial espanyolista Edu Albácar, ha rematat enviant l’esfèrica que ha sortit llepant la part exterior de la xarxa superior de la porteria de Kiko.   

Sense cap altre ocasió per ambdós equips, superàvem el quart d’hora de joc quan Sergio García ha rebut una pilota pel centre de l’atac perico, i avançant amb la bola ha deixat anar un tret a mitja alçada ajustat al pal dret que ha batut al meta Tyton i ha trencat la sequera golejadora del davanter del Bon Pastor i de tot l’equipo perico que no marcava des del partit davant el Córdoba (Abraham).  Es el seu desè gol a la lliga.

El col·legiat a to amb el nivell del partit, li perdonava una clara cartolina groga a Víctor quan tallava una bola clarament amb la mà, la sancionava però sense amonestar al jugador il·licità. Els minuts anaven passant sense pena ni glòria en un partit que ja ens semblava anava a superar al anteriorment esmentat davant el Córdoba, en quant a la poca esma exhibida en la confrontació per part dels espanyolistes.  Una obertura de Lucas pel centre de Sergio García que no ha arribat al seu destí, ha sigut lo poc que ofensivament ha mostrat l’equip en la resta de minuts. Amb el triomf mínim s’ha arribat al descans.

En el segon temps, més del mateix. Lucas Vázquez trencava la monotonia del infumable partit amb un bon llançament que Tyton enviava a córner evitant el gol espanyolista. Mentre, l’Elx cada cop tancava més enrera als locals que renunciaven ja a jugar en camp il·licità i ho fiaven tot a la inoperància alacantina i a que en algun dels erràtics contracops poguessin sentenciar el partit.

Però l’Elx avisà en una acció en la que Coro ficà una pilota d’or per Jonathas. El brasiler intentà regatejà, o una auto-passada davant Kiko. Bé, la veritat, no sé que carai volia, però li perdonà la vida al quadre perico.  Mou fitxa Sergio González, variant el clàssic canvi de davanter i en aquesta ocasió entrant Víctor Sánchez per Stuani. Modificà el dibuix de l’equip encara més entrant posteriorment Cañas per Salva Sevilla. De fet, l’equip espanyolista fou un despropòsit en el que quedà de partit...

En el 67’ la grada comença a perdre els nervis, i s’escolten els primers xiulets davant la falta d’esperit, de concentració en certes ocasions, i de convicció en les pròpies forces per part dels jugadors espanyolistes, que a sobre estan horrorosos a l’hora de sortir al contracop no lligant cap jugada i no donant peu amb bola i acabant veient-se dominats per un conjunt tant modest com el de Fran Escribá.

I així arribaria el 76’ de joc en el que Jonathas després de retallar llença un bon tret que salva com pot Kiko Casilla i posteriorment amb el cap remata Cristian Herrera al fons de la porteria espanyolista. L’acció per televisió mostra que el jugador visitant a l’inici de la jugada abans del segon remat, es trobava en fora de joc. Situació aquesta que des del camp no em pogut certificar i que a més tampoc ha despertat les protestes dels blanc-i-blaus...

El tècnic perico llavors dona entrada a Caicedo pe Javi López. L’equip esperonat per bona part de la grada –alguns espectadors ja començaven a desfilar inclòs faltant el que faltava per jugar –, intentà assetjar l’àrea alacantina en prou menys d’un quart d’hora quan s’havien dedicat a vagar pel camp quan amb una mica més de força, interès i fe amb si mateixos, es podia haver sentenciat el partit i no donar peu a que l’Elx ressuscités davant el penós espectacle espanyolista.  Com sempre, llavors a córrer...

Les poques accions ofensives fins el final, una falta lateral que Lucas ha llençat molt tancada rebutjant de punys el porter, un contraatac molt perillós dels il·licitans que sortosament no han sabut donar la darrera passada que hagués sigut letal, i la més clara de totes, la que Sergio García ha tingut girant-se i entrant a l’àrea i encarant al meta Tyton, ha rematat no podent superar-lo i rebutjant l’esfèrica amb el peu (82’).

Aquí ha acabat l’Espanyol. A Kiko encara l’han complicat amb una cessió molt compromesa, que ha resolt sortint amb decisió i rebutjant amb el peu, i l’equip de Fran Escribà tant sols ha tingut que defensar al màxim nivell d’exigència un servei de cantonada al minut 90 en el que la pilota ha rondat l’àrea però ja aquestes alçades de partit i més tenint en compta com aquest s’ha desenvolupat, hagués sigut massa premi per l’equip espanyolista tenir l’encert miraculós per resoldre amb èxit tal conjuntura.  En els tres d’afegit tampoc ha succeït res digne de menció i part de la grada ha acomiadat a l’equip amb esbroncada i inclòs alguns que altres mocadors en senyal de desaprovació amb el que s’ha sofert aquesta nit i el que molts aventuren pot acabar succeint en el futur més proper.  

                     
Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Kiko Casilla; Arbilla, Colotto, Héctor Moreno, Fuentes; Javi López, Abraham, Lucas Vázquez, Salva Sevilla; Sergio García i Stuani.
Substitucions: Víctor Sánchez per Stuani, m. 63; Cañas per Salva Sevilla, m. 78; Caicedo per Javi López, m. 78.

Elche CF: Tyton; Damián, José Ángel, Lomban, Albácar; Mosquera, Adrián; Coro, Fajr, Víctor; i Jonathas.
Substitucions: Herrera per Adrián, m. 61; Rodrígues per Coro, m. 73; Álvaro per Víctor, m. 85.

Àrbitre: Pedro Jesús Pérez Montero, del comitè territorial andalús assistit en bandes per José Manuel Matías Caballero i Alfonso Hernández Labella. Cartolines grogues als locals Salva Sevilla, m. 25, Héctor Moreno, m. 46 i Fuentes, m. 64, i als visitants Adrián, m.32, Mosquera, m. 72, i José Ángel, m. 74.

Gols: 1-0: Sergio García, m. 16; 1-1: Herrera, m.76.

Incidències: Encontre corresponent a la 29èna. jornada del campionat de lliga de 1a. Divisió (LLIGA BBVA), disputat el vespre d’avui Dilluns de Pasqua al Power 8 Stadium davant l’assistència de 13.892 espectadors. 


  CLASSIFICACIÓ PRIMERA DIVISIÓ (LLIGA BBVA)

. CLASSIFICACIÓ PTS PJ PG PE PP GF GC
1 F.C. BARCELONA 71 29 23 2 4 81 17
2 REAL MADRID C.F. 67 29 22 1 6 87 27
3 CLUB ATLÉTICO DE MADRID 62 29 19 5 5 55 23
4 VALENCIA C.F. 61 29 18 7 4 52 22
5 SEVILLA F.C. 58 29 18 4 7 53 33
6 VILLARREAL C.F. 50 29 14 8 7 43 26
7 MÁLAGA C.F. 45 29 13 6 10 32 32
8 ATHLETIC CLUB 39 29 11 6 12 27 35
9 RAYO VALLECANO 38 29 12 2 15 35 51
10 REAL SOCIEDAD DE F. 37 29 9 10 10 34 38
11 R. CLUB CELTA 35 29 9 8 12 29 32
12 R.C.D. ESPANYOL 35 29 9 8 12 33 38
13 GETAFE C.F. 32 29 9 5 15 26 40
14 S.D. EIBAR 28 29 7 7 15 27 40
15 U.D. LEVANTE 28 29 7 7 15 27 53
16 ELCHE C.F. 28 29 7 7 15 24 53
17 R.C. DEPORTIVO 26 29 6 8 15 24 46
18 U.D. ALMERÍA 25 29 6 7 16 24 46
19 GRANADA C.F. 23 29 4 11 14 19 52
20 CÓRDOBA C.F. 18 29 3 9 17 20 48





S E N T I M E N T P E R I C O . C O M