divendres, 29 de maig del 2015

DERROTA A GUAYAQUIL,
D'UN ESPANYOL AMB FORÇA INFORTUNI (1-0)

Barcelona SC: 1 – RCD Espanyol: 0

Derrota en el que ha sigut el darrer partit de l’Espanyol a la present temporada. A Guayaquil, davant el Barcelona homònim d’aquell indret, l’Espanyol acumulà el mateix infortuni propi d’aquests “derbis” en un horari a Catalunya d’autèntic malson, i acabà de la mateixa manera habitual que succeeix amb els de l’altre cantó del “charco”. Mereixé millor sort l’Espanyol, però caigué derrotat amb un auto-gol i després d’errar un penal. Aquest potser és una de les grans  diferencies –al marge lògicament de pressupost i qualitat de l’equip, tot sigui dit – dels barcelonistes equatorians amb els d’aquí... Que aquests si que els hi xiulen un penal en contra al seu propi estadi inclòs en tant significada efemèride com és el 90è aniversari...

La primera ocasió fou local producte d’un llançament de cantonada perico mal executat i pitjor defensat. Al contracop el conjunt equatorià es mostraren massa ràpids per alguns dels nostres... El ràpid contracop de Tito Valencia passant per Ismael Blanco no l’aprofità aquest que xutà innocentment aturant Pau López, titular en aquest envit.

Als dotze minuts es retirà el local Esterilla per lesió. En aquest minut, Álvaro es creua molt oportú enviant a córner després que Valencia penetrés dins l’àrea en jugada individual. Mostrà els primers senyals de vida en atac el conjunt català quan al 19’ a la sortida d’un córner en segona jugada, Rubén Duarte centra i Álvaro remata amb el peu sortint la bola a un pam del pal dret.  En el 20’ Víctor Álvarez ni xutà ni passà a Caicedo en bona posició dins l’àrea, enviant una bola a ningú.  Al 23’ el Barcelona SC vol sorprendre amb un llunyà llançament que no sorprèn a Pau que no bada, i atura per alt.

L’Espanyol estigué molt espès en atac i perdre forces pilotes tant Caicedo com Sergio García morint moltes de les jugades iniciades a les immediacions de l‘àrea local.  El del Bon Pastor protagonitzà una bona acció en el 27’ finalitzant amb un remat fora.  Replicaren els locals dos minuts després amb un xut ras que aturà Pau molt segur. En el 32’ altre llançament des de la frontal l’aturà el meta gironí. Amb l’empat inicial finalitzà el primer període.

Raillo formà part de l’eix de la cobertura espanyolista d’entrada en el segon temps junt a Duarte. El jugador del B serà quart central en la plantilla de la propera temporada. Al 52’ Víctor Álvarez xuta en un mà a mà amb Lanza, però aquest amb una gran intervenció evita el gol rebutjant l’esfèrica.  Lucas Vázquez sortí en el 53’ per Caicedo qui rebé els aplaudiments del respectable.

En el 54’ de nou Valencia portà de corcoll als defensors pericos superant Duarte i no complicant-se la vida Arbilla, envià a córner.  En mig del fum de les bengales i tot el “festival” pirotècnic, el Barcelona llença un servei directe de falta executat per Washington que toca lo just Pau en una gran intervenció. La rematada posterior quedava invalida per posició antireglamentària.  Sergio García disposà d’una bona oportunitat però dins l’àrea es deixà la bola enrera...

En el 61’ paret en la lateral esquerra de l’àrea de càstig espanyolista, centrant Nazareno i a un metre de la línia de gol, Rubén Duarte junt a Washington Vera s’introdueix la pilota a la porteria espanyolista en l’intent de refusar el profund centre. Sergio González va fer sortir a la resta d’integrants de la banqueta espanyolista després del gol.

Obrí línies l’equip perico per intentar empatar. Tingué mala sort i poc encert cara a porta, però ha merescut al menys l’empat. Jugada entre “Víctors” amb un bon desplaçament pel desmarc, però l’Álvarez no encertà a rematà tot sol davant Damián Lanza.  Un minut després el col·legiat Omar Ponce si xiula el clar penal sobre Lucas Vázquez que el bloqueja Nazareno quan l’extrem espanyolista intenta deixar-lo enrera.
Sergio García llença fort a la dreta de Damián Lanza, però aquest li endevina l’acció i l’atura refusant l’esfèrica.

Posà setge l’Espanyol a la porteria del Barcelona, que deixà en un possible contracop la sentència del partit. Sergio García habilita per Montañés qui encarant Lanza remata fort en el 78’ rebutjant com pot el porter i tornant a evitar el gol espanyolista.  Una acció personal de Sergio García acabà amb un remat dins l’àrea que s’estavellà a l’exterior de la xarxa lateral dreta de la porteria de Lanza.  La rèplica local pel seu cantó dret, però el centre xut molt tancat no sorprèn a Kiko que es fa amb la pilota.  A un minut dels noranta, ràpid contracop espanyolista mitjançant Lucas Vázquez que el propi jugador finalitza amb un altre tret que no pot superar al meta del Barcelona.

El col·legiat fa senyals amb els dits de concedir 4 minuts de temps suplementari. El darrer mig minut se’l menjà doncs el partit s’allargà fins els 93 i mig.  Tingué encara temps el quadre català de tornar-lo a intentar amb un gran llançament de Víctor Álvarez (aquest noi està negat cara a porta, no hi ha manera sigui pel que sigui...). Respongué amb molt encert el meta Lanza traient una mà prodigiosa i enviant a córner per sobre la seva porta. Aquest es llençà 91’ i en mig d’un embolic Montañés desaprofità la darrera ocasió de forçar els penals, quan el seu remat a boca de canó increïblement se li marxa fora a la dreta.

Esperem serveixi l’encontre per quelcom més des de l’aspecte econòmic per l’entitat. Que pagui la pena... per que uf!!!! quina son!...

Barcelona SC: Damián Lanza; Pedro Velasco, Luis Checa, José Perlaza, Geovanny Nazareno; Matías Oyola, Ely Esterilla; Alejandro Frezzotti, Brahian Alemán, Ismael Blanco; Tito Valencia.
Substitucions: Washington Vera per Ely Esterilla, m. 12; Flavio Caicedo per Alejandro Frezzotti, m. 46; Edison Vega per Ismael Blanco, m. 75; Henry Patta per Tito Valencia, m. 75.

RCD Espanyol: Pau; Arbilla, Álvaro, Duarte, Fuentes; Cañas, Salva Sevilla, Montañés, Víctor Álvarez; Sergio García i Caicedo.
Substitucions: Raillo per Álvaro, m. 46; Lucas Vázquez per Caicedo, m. 53; Kiko Casilla, Javi López i Víctor Sánchez per Pau, i Salva Sevilla i Cañas, m.62

Àrbitre: Omar Ponce. Cartolina groga al visitant Víctor Álvarez, m. 60

Gol: Rubén Duarte (p.p), m. 61.

Incidències: Encontre corresponent a la tercera “Copa Euroamericana” disputat aquesta matinada (02:30 hora catalana) a l’Estadi “Monumental de Guayaquil Banco Pichincha”, Equador davant 24.000 espectadors. En els prolegòmens es va homenatjar al capità local Olaya per haver disputat 200 partits amb el quadre local i a Felipe Caicedo en el que era aquest encontre, el 90è aniversari del conjunt equatorià.