EL BENJAMÍ "A" ESPANYOLISTA,
A NOMÉS UN PUNT DEL TÍTOL DE LLIGA

(Mpal. Ruíz Casado, Sant Adrià del Besós: Josep Maria)

C.E. Sant Gabriel: 1 – RCD Espanyol Benjamí “A”: 7

El Benjamí A de Xavi Corominas no fallà en el Ruíz Casado davant el Sant Gabriel, tretzè classificat del grup segon en el que era el penúltim assalt per fer-se amb el títol de lliga.  L’Espanyol conserva la seva avantatge, mentre que el Sant Gabriel amb la derrota cau a posicions de descens.

Els espanyolistes malgrat un desgraciat inici de partit, es van refer amb convicció i autoritat i van acabar golejant al seu rival, sumant tres punts que el permeten arribar a la darrera jornada no sol depenent de si mateixos, sinó que inclòs amb un sol punt en tenen prou per proclamar-se campions tot i que el Gimnàstic de Manresa aconsegueixi fer-se amb els sis punts en joc, circumstància aquesta tampoc exempta de dificultat doncs en la darrera jornada s’enfrontarà al FC Barcelona a la Gamper.

Infortunat l’inici doncs al segon minut i escaig ja no  se li podien posar les coses millor al quadre espanyolista quan Mario fou travat dins l’àrea i el col·legiat assenyalà el punt de penal. El propi jugador espanyolista el llençà, tocant lo just el porter Hugo per que la pilota s’estavellés al travesser i no entrés.  I a sobre, un parell de minuts després, Enzo culmina un ràpid contracop en el que sorprengué a la línia defensiva espanyolista i avança al seu equip. Del que podia haver sigut 0-1 s’havia passat a l’1-0 favorable als gabrielistes.

Tres minuts li durà l’alegria al conjunt local: Kareem en zona defensiva rival recupera una bona pilota, i entrant a l’àrea davant la mitja sortida del meta del Sant Gabriel, li creua la pilota a la seva esquerra lluny del seu abast. Era l’empat.  Amb un llançament de Mario de falta que tocant en la tanca la pilota varià la trajectòria sortint a córner, s’arribà al final dels primers dotze minuts de joc.

El meta gabrielista s’erigí en el jugador més destacat per part local qual al marge del penal intervingué amb molt d’encert desviant un tret de Roger i salvant al seu equip del segon gol amb un gran remat de Carlos Sánchez. No pogué evitar, això si, que al tercer minut de la represa, Miguel Carvalho d’un precís cop de cap, enviés la pilota al fons de la porteria gabrielista en un llançament de cantonada executat per Mario.

L’Espanyol es posava per davant capgirant el marcador i poc després (18’), encarrilava el partit quan Miguel en la medul·lar obria amb una bona assistència a la dreta on Pau Fernández penetrà a l’àrea i no perdonà amb el seu remat ras creuat establint l’1-3 amb el que s’arribà al descans. Abans però, l’Espanyol mitjançant Miguel, envià el llançament directe d’un servei de falta, al travesser.  I el conjunt gabrielista, desaparegut en atac, tingué la millor ocasió amb passada de Serrat per Leandro a l’espai, però el meta Carlos Boga es llençà amb decisió a la gespa avançant-se a un possible remat.

En el tercer període, l’Espanyol seguí buscant incrementar els seus guarismes. Als tres minuts un potent llançament fou desviat pel porter local. També intervingué amb encert en un mà a mà davant Pau.  El propi Pau Fernández donà la passada de la mort per Denís poc després, però el lateral esquerre espanyolista s’ho pensà massa i acabà xutant fort ì ras però fora quan ho tenia tot al seu favor. Abans de finalitzar el tercer temps, l’Espanyol aconseguí l’ 1-4 en jugada de Pau habilitant pel remat de Miguel Carvalho, que en tocar en Serrat, acaba la pilota introduint-se en la seva pròpia porta.

En el darrer període, l’equip de Coro va pogué fer el cinquè després d’un xut rebutjat en curt pel porter Cabello que Mario a boca de canó envià fora.  L’Espanyol disposà de grans oportunitats en els peus de Roger i Mario. Aquest envià el seu remat al travesser de la porteria gabrielista. Al 39’ de joc, Rivares ficant la punta de la bota en una bola refusada en curt pel porter, aconsegueix la “maneta”.  El Sant Gabriel tingué la millor ocasió dels dos darrers períodes a peus de Enzo Robles, quan dins de l’àrea i tot sol, no controlà l’esfèrica perdent l’oportunitat.

El sisè gol espanyolista fou un gran gol de Pol García amb un llançament llunyà a l’escaire. I el setè i definitiu, centre bastant tancat de Sergio Rivares, rebutja lleugerament el porter i d’esquenes a porta, remat de xilena de Pau Fernández al fons de la porteria.

El proper dissabte, Espanyol – Cornellà (13:30h.). Tres hores abans, FC Barcelona – Gimnàstic de Manresa. Primer el quadre manresà haurà de solucionar l’encontre que té demà dimecres pendent davant el Sant Cugat ajornat i en cas de triomf,  s’arribarà al desenllaç de la lliga en aquests dos encontres primerament esmentats. Amb un empat en té prou el quadre espanyolista doncs amb el Gimnàstic els blanc-i-blaus guanyaren 3-0 a la Dani Jarque i caigueren 1-0 al Gimnàstic Parc.

CE Sant Gabriel: Hugo Mingolla, Francisco Borrego, Sergi Domínguez, Kairi Ishikawa, Sergi Serrat, Enzo Robles, i Javier Romano.
També: Carles Leandro, Martí Almirall i Marc Cabello (p.s.).

RCD Espanyol:
1er. quart: Boga; Rivares, Mahamadou, Denís; Pol, Mario i Kareem.
2n. quart: Boga; Carlos, Mahamadou, Roger; Miguel, Pau F., i Mario
3r. quart: Pau Adín; Rivares, Mahamadou, Denís, Miguel, Pau F. i Kareem.
4r. quart: Pau Adín; Carlos, Mahamadou, Roger; Pol, Rivares i Mario.

Àrbitre: Carlos Eduardo Sidoine Farfán, de la delegació de Barcelona.

Gols: 1-0: Enzo Robles, m. 5; 1-1: Kareem, m. 8; 1-2: Miguel, m. 15; 1-3: Pau Fernández, m. 18; 1-4: Sergi Serrat (p.p.), m. 24; 1-5: Rivares, m. 39; 1-6: Pol, m. 45; 1-7: Pau Fernández, m. 46.

Incidències: Encontre corresponent a la penúltima jornada (29èna.) del campionat de lliga del grup segon de Preferent Benjamí, disputat a les 14:00h. del passat dissabte al Mpal. José Luis Ruíz Casado de Sant Adrià del Besós. Temps assolellat, ambient ventós.

CLASSIFICACIÓ PREFERENT BENJAMÍ, GRUP 2n.