dijous, 14 de setembre del 2006

SENSE SENTENCIAR L'ELIMINATORIA

Sense acabar de sentenciar l’eliminatòria, per culpa d’uns deu minuts desastrosos al fil del descans, quan l’equip tot just feia uns minuts havia assolit el 0-1 gol de Riera, en el que el conjunt eslovac li ha donat la volta al partit amb un joc absent de concentració en defensa, i mancat d’una conjunció defensiva impròpia d’un conjunt de la lliga espanyola, no s’ha pogut sentenciar una eliminatòria que per ocasions, joc (sobre tot en la segona part), ha merescut guanyar l’equip blanc i blau.
Ja al minut 4 Tamudo sol davant del meta Kollar ha fallat el més fàcil, recollint Pandiani el rebuig però rematant sense angle, tornant a evitar el meta eslovac el gol perico. Al minut 10 el primer avis de l’Artmedia; un tret creuat que surt fregant el pal esquer de la porteria de Gorka. Quatre minuts després el davanter Halener remata fort però a les mans del meta espanyolista. Al 20, Jarque no acerta a rematar en el punt de penalti. Al minut 31, centre enverinat de Zabaleta, que Kollar treu com pot amb les mans, i la pilota morta cau als peus de Riera, que anota el primer gol perico. Quant tot semblava flors i violes, i l’equip perico manava al camp i al marcador, l’enfonsada clàssica de tots els partits, i com no, per la banda esquerra on David, que acabaria lesionat, es veia superat, i Halener rematant molt bé de cap, davant la passivitat de la defensa perica, igualava el partit, per cinc minuts desprès Tchur aconseguir donar-hi la volta al marcador, en una jugada similar, també per la banda esquerra...
La segona part s’inicia amb la substitució de Moha per David García lesionat. Als 8 minuts, Pandiani, remata i la pilota colpeja al defensor dret Debnar, tot després d’una bona jugada de triangulacions entre els homes d’atac blanc i blau, avui de verd, aconseguint l'empat definitiu a dos gols. Dos minuts després, en la millor fase de domini perico, Ito envia un tret al pal dret de la porteria del Artmedia, aprofitant una centrada molt bona de Tamudo. Al 60 la millor ocasió del conjunt local, al no arribar Moha a un canvi llarg, i possibilita a l’extrem una penetració que acaba en una centrada molt perillosa que Gorka atura gairebé quant es disposaven a rematar els davanters locals. Al 69, Luis treu una falta i el remat de cap de Pandiani, es aturat en una bona intervenció de Kollar. L’Espanyol torna a la càrrega, i torna el mateix protagonista, Pandiani en acrobàtica postura, a rematar una centrada passada de Luís García, amb la cama canviada. Després una internada entre Moha i Riera, acaba amb el centre d’aquest últim, i tant Pandiani com a Luís es molesten en la mateixa jugada i no poden rematar...Al 79, Rufete molt desafortunat remata fluix de cap, una centrada de Riera. Al 84, el col·legiat rus es menja un clar penal a Ito, quan dins l’àrea, retalla al defensor i el toca la cama... A partir d’ençà, ja els dos equips donen per bo, el resultat, conscients que més val no perdre en cinc minuts el que no han sabut guanyar en vuitanta-cinc.

FITXA TÈCNICA
FC ARTMEDIA: Kollar; Debnár, Burák (Guédé, m. 90), Cvirik, Tchur; Buryán (Reiter, m. 59), Konecny, Kozák, Straka, Halenar, Hartig (Oravec, m. 68).
RCD. ESPANYOL: Iraizoz (6); Zabaleta (7), Marc Torrejón (4), Jarque (4), David (3) (Moha, m. 45) (6); Ito (7), Moisés (7), Rufete (3), Riera (8); Pandiani (7)(Coro, m. 85), Tamudo (5) (Luís García, m. 64) (6)
Àrbitre: Nicolai Ivanov (RUS) Targes a Pandiani, Zabaleta, Ito, Rufete, Cvrik, Buryán, i Straka. No ha senyalat un clar penal a favor de l’Espanyol en la persona de Ito.
Estadi: Tehene Pole. Bratislava.

PER ALTRE BANDA, les noies han perdut com era d'esperar davant el conjunt suec, dos cops campió d'Europa i líder de la lliga sueca, Umea IK, per un clar 3-0, quedant només la possibilitat de intentar quedar terceres si guanyen a les ucraïneses del Llegend Chernigov.