diumenge, 7 de gener del 2007

ESPANYOL B 2 CD ALCOYANO 0

Pas endavant del filial perico.

El conjunt que entrena Joan Francesc “Rubi” ha sumat els tres punts davant un conservador Alcoyano, equip amb molt ofici, però que no ha demostrat rés ofensivament.

Amb les nombroses baixes que tenia el conjunt perico (Yagüe, Serran, Julián...) Rubi ha alineat de sortida a Didac en comptes de Fran Erencia al eix de la defensa, i cal destacar la tornada de Mikel Martins al mig del camp. Bussi ha estat el substitut de Yagüe com home més ofensiu.

El partit ha començat amb un major domini espanyolista, fruït del qual ha gaudit de les millors ocasions de perill. Ja als primers minuts, Pedraza ha disposat d’una immillorable ocasió per marcar, però el seu remat a boca de gol, ha estat rebutjat per Fernando Maestro i Ángel ha desaprofitat la posterior rematada, sortint el seu tret fora. Per la seva banda, fins passats els deu primers minuts el conjunt visitant no ha donat la primera sensació de perill, malgrat que tant Biel com la defensa perica en tot el partit s’han mostrat molt segurs.

Passat el primer quart, una centrada molt perillosa de Toni Lao per banda dreta es passeja per davant de la porteria sense que ni Pedraza ni Bussi, hagin pogut tocar l’esfèrica. Maestro s’ha mostrat molt segur, desbaratant amb els punys una perillosa centrada de Fede per l’esquerra. Al 39, la primera jugada conflictiva, ja que Bussi es obstaculitzat al saltar dins l’àrea. L’àrbitre no ha assenyalat rés en aquesta ocasió molt poc punible.

Quan semblava ja que marxarien al vestidors, amb l’empat inicial, al minut 42, una jugada en que l'esfèrica arriba a Bussi, que deixa morta la pilota per que Didac de cap pentini, i De Pablos en difícil posició tregui un gran remat, que fa impossible l’estirada de Maestro, fent pujar el primer gol al marcador.

La segona part, molt més ensopida, s’ha anat desenvolupant sota el guió d’un Espanyol més conservador, i un Alcoyano que mica a mica, ha tingut que obrir línies.
L’Espanyol ja no ha tingut tantes ocasions, i aquestes s’han limitat a un centre de Bussi molt perillós que no ha trobat rematador, una jugada esplèndida d’Àngel un pel massa individualista que no ha pogut superar a Maestro, al avançar-se massa la pilota en el darrer regat i poca cosa més.

L’Alcoyano, conscient que se li escapaven els punts ha obert línies ja en el tram final més descaradament, el que ha provocat els contraatacs més perillosos del filial blanc i blau. Ja en les acaballes del partit, una jugada en que Palanca que havia sortir per Bussi, se’n va del seu marcador i quan es disposa a batre al porter visitant es travat clarament i el col•legiat canari Pérez Riverol en comptes d’assenyalar el màxim càstig, mostra targeta groga per simular penal al propi Palanca.

Però en el temps d’afegit ja pràcticament exhaurit el mateix protagonista, Palanca, afusella a Maestro després d’una gran jugada per banda esquerra de Juanma que aconsegueix profunditzar, retallar dues vegades al defensa, i donar l’assistència precisa al davanter perico.

Triomf merescut en un fluix partit en quan a joc, però que situa al conjunt perico en la zona noble de la classificació a tres punts de les posicions de les eliminatòries d’ascens a Segona Divisió A.

RCD Espanyol: Biel Ribas, Toni Lao, Brian, Didac, Fede, Mikel, De Pablos, (Zamora 82’), Ángel, Bussy (Palanca 79’), Pedraza (Javi Marquez, 69), Juanma.

CD Alcoyano; Maestro, Carrion, Garrido, Iturralde, Raul Casany (Morillo 58’), Marcos Estuny, Félix Prieto, Riaño, Diego Jiménez, Recio (Fran Machado 83’), Borselleta (Isatlovic, 58’)

Gols: 1-0 De Pablos m.42’. 2-0 Palanca (+90)
Àrbitre: Pérez Riverol, del col•legi canari. Ha deixat sense sancionar un clar penal comès sobre Palanca en els darrers minuts del matx quan el resultat encara reflectia la mínima victòria del filial perico. Ha mostrat un munt de targetes grogues. De Pablos, Bussi, Palanca, Raul Casany, Felix Prieto, Isatlovic, Morillo.

Camp 1er de la Ciutat Esportiva del RCD Espanyol.

L'Espanyol B, ha guanyat 2-0 a Sadrià a l'Alcoià, conjunt en el que milita l'ex del futbol base i d'altres equips catalans Fernando Maestro, com a porter.