dilluns, 26 de març del 2007

ESPANYOL 3 LLEVANT 2

PATINT S'HA GUANYAT LA PRIMERA FINAL

foto: josep maria

Intens partit el que hem gaudit avui a la Ciutat Esportiva. Els que es perden partits com aquest, veient avorrits partits de primera durant moltes ocasions no saben el que és futbol del bo. De poder a poder, i amb la Superlliga en joc per part perica i quelcom més material en el cas de les valencianes, ambdós equips han ofert un gran espectacle.

L’Espanyol conscient que no pot fallar ni un sol partit i que ho ha de guanyar tot (com la temporada passada) i esperar la punxada de les bilbaïnes, ha sortit molt concentrades i de seguida han buscat la porteria de Mariajo. El primer remat en canvi ha estat del conjunt visitant que ha llençat per mediació de Sara Monforte una falta alt per sobre el travesser.

Adriana ha estat la protagonista de la primera ocasió de perill blanc i blava; se’n va cap a l’àrea, retalla i xuta, però la sabadellenca Pons rebutja l’esfèrica.

Minut 6: Marta Cubí assisteix a Sara, que dins l’àrea petita, para la pilota, i afusella a la portera visitant; era l’un a zero, que obria les esperances dels afeccionats pericos que s’havien donat cita a la Ciutat Esportiva per recolzar al nostre femení. A més el Levante veurà i patirà altre contratemps, ja que un dels puntals de l’equip, la veterana central Maider ha d’abandonar el terreny de joc als set minuts, sent substituïda per Sonia Prim.

Mica a mica, l’Espanyol cedeix el domini del joc en el centre del camp, el Llevant estira línies, i comença a posar cercle a la porteria defensada per Cristina. Una centrada per Mari Paz, acaba amb el remat de Goretti en el segon pal, que es marxa fora, constituint el primer ensurt que ha donat el conjunt valencià.

Marta Cubí de vaselina, és a punt de fer el segon, en una pilota en profunditat que la davantera espanyolista arriba abans que la portera, però el seu llançament surt per sobra el travesser.

I al minut 26, gerro d’aigua freda per l’espanyolisme: Goretti Donaire,(tenia que ser ella), aprofita una errada en el mig del camp perico al rebre una passada en profunditat, que donen per posició reglamentaria el col·legiat i encara a Cristina a la que supera d’un tret creuat per la dreta de la portera espanyolista.

Moments d’indecisió i nerviosisme; el Levante insisteix, i Sara Monforte llença des de banda dreta una centrada xut que se’n va fora per poc, per sobre el travesser de la porteria de Cristina. Bárbara Lobo, fa una gran jugada per l’esquerra, retalla a Marta Torrejón però el seu xut el deté blocant amb seguretat aquest cop, Cristina Prieto.
S’avança per molt poc, Mariajo al remat de Cubí després d’una cessió de Sara amb molt perill. Adrian dona un altre avís, al remat per sobre el travesser.

I en el minut 40, Raquel que s’interna en l’àrea, retalla i es objecte de penal. El col·legiat no ho dubta i assenyala de seguida el màxim càstig. L’entrenador llevantí protesta la decisió motiu per el que veurà dues targetes grogues i serà expulsat. El llançament el fa efectiu Noemí, establint la victòria momentània en el marcador.

Quan la primera part arribava ja als darrers instants, bona passada a l’espai de Marta Cubí, que Adriana controla, i tot i trobar-se molt escorada a la dreta, pica l’esfèrica amb l’elegància i qualitat com poques jugadores saben fer, i supera per alt a Maria José que encara la deu buscar ...(El 24è gol de la davantera perica, en el que portem de temporada).

El partit semblava sentenciat, però tenint el Levante en front mai es pot dir blat fins que sigui al sac i ben lligat. Per que tot i no jugar-se rés a la classificació les valencianes han lluitat molt (massa diria jo...), per amargar la matinal a l’actual campió d’Espanya.

La segona part s'ha iniciat amb una jugada en la que Noemí Rubio, que ha fet un gran encontre, ha llençat des de fora l’àrea un fort tret que s’ha estavellat al pal de la porteria llevantina. Era el minut cinc de la represa, i l’Espanyol es trobava molt a gust al camp. Sara desaprofita una ocasió rematant alt, quan es trobava en una bona posició.

Adriana que guanya l’esquena de la seva marcadora, superant-la, però remata alt... i en això que sense que ningú s’ho esperi, Goretti posa el segon de la seva compta, i dinovè gol en el que portem de temporada. En un llançament per l’esquerra i molt tancat i Cristina no pot evitar que se li coli la pilota al costat del pal dret.

I tocava patir... com sempre a Can Perico. L’Espanyol no es tanca, i intenta tornar a posar terra per mig en el marcador. Primer Sara, que la defensa valenciana talla la seva centrada perillosa, Marta Torrejón al intentar rematar de cap un servei de cantonada de Raquel, i la pilota es passeja per la línia de gol, o Sara de nou, després de deixar d’esperó Adriana una magnífica passada, tenen ocasió de sentenciar l’encontre.

Però les ocasions més clares estaven per arribar; el Levante avança línies i per tant comença a deixar ja molts espais. Adriana ho aprofita en més d’una ocasió, trencant per velocitat la defensa visitant. En una jugada en la que per una pilota des de mig camp en carrera, li guanya a la seva marcadora, controla i centra un pel passada sense que ningú hagi aprofitat l’ocasió.

Mentre, Cristina atrapa amb dificultats una centrada de Ruth. Santi mou fitxa i fa sortir a Lara per oxigenar el mig del camp, en substitució d’una esgotada Carol. Falten pocs minuts i Adriana es marxa sola cap a porta, però en el un contra un amb Mariajo, remata i no pot superar a la meta visitant, quan per la seva dreta venia un pel més endarrerida Marta Cubí.

Una gran ocasió se n’ha anat a norris. I no serà la darrera, ja que la mateixa Adriana torna a marxar-se tota sola, i davant la sortida de la portera, aquest cop en comptes de xutar intenta driblar, ho aconsegueix però perd verticalitat i sense angle es té que limitar a centrar la pilota, i la jugada acaba sense conseqüències.

I ja amb tot la munició ja esgotada, amb tots els intents exhaurits per sentenciar l’encontre, no quedava altre cosa que aguantar la darrera envestida a la desesperada del conjunt granota. Primer Ruth, que llença fora donant el primer ensurt, i ja en les acaballes, errada defensiva a l’hora de rebutjar l’esfèrica, pilota voltant l’àrea, refús curt a la frontal, i xut d’una jugadora visitant que Cristina no pot blocar, queda morta la pilota i la golejadora de Primera Nacional, Mari Paz (186 gols en quatre anys) amb tota la porteria per ella sense cap tipus d’oposició remata fora a la dreta de Cristina ja totalment superada, davant l’ensurt general de tot l’espanyolisme.

Moment en que Sadrià ha emmudit, moment d’ angoixa... però aquest cop la sort, la que abans havia donat l’esquena, la que diuen que acompanya als campions, ha estat del cantó blanc i blau.


Merescuda victòria i a continuar. Segur que així ho aconseguirem. Si no per les decisions polítiques i burocràtiques dels despatxos del impresentable Villar, ja seriem líders. La Superlliga moralment és nostra. Ara falta aconseguir-la també a la classificació. Resten quatre finals...la més complicada ja s’ha guanyat.


Fitxa Tècnica.


RCD Espanyol: Cristina; Ane, Míriam, Marta Torrejón, Laura Falcés; Raquel Cabezón, Carol (Lara, m. 85), Noemí; Adriana, Marta Cubí, i Sara Serna (Rocío, m. 89)

UD Levante: Maria José Pons; Marina, Maider (Sonia Prim, m. 7), Ruth García, María Fernández; Sandra Vilanova, Pepa (Rosa Castillo, m. 46), Sara Monforte (Chamaida, m. 66); Barbara Lobo “Barbi”(Míriam Rekarte, m. 59), Mª Paz, Goretti.

Àrbitre: Juan Manuel Vico Moreno, col·legi català. Ha mostrat targes grogues a Sara i Marta Torrejón per part espanyolista, i a Pepa, i Sandra Vilanova per part visitant. A més ha mostrat dues targetes grogues al tècnic del Llevant, Félix Carvallo.

Gols: 1-0 Sara, m. 6,1-1 Goretti, m.27 , 2-1 Noemí –pen- m.40 , 3-1 Adriana, m.44, 3-2 Goretti, m.55.

Incidències: Camp 3er. de la Ciutat Esportiva de Sant Adrià. Bona entrada, (tot i coincidir amb el partit del juvenil a l’Olímpic); la segona millor entrada per veure al femení, després de la que es va produir en el derbi femení, en el camp de gespa artificial. Pancarta “Nunca caminareis solas” en la lateral contraria a la grada.

CLASSIFICACIÓ SUPERLLIGA FEMENINA, JORNADA 22ena.

CLASSIFICACIÓ PJPTS PG PE PP GFGC
1 ATHLETIC. BILBOKO225718317524
2 RCD ESPANYOL225618227122
3 LEVANTE224714536820
4 RAYO VALLECANO224112555036
5 HÍSPALIS223911654829
6 TORREJÓN223310393834
7 PUEBLA223093102939
8 ATLÉTICO FÉMINAS22298592736
9 REAL SOCIEDAD222055122145
10 OVIEDO MODERNO221846122650
11 SPORTING C. HUELVA 221738112255
12 FC BARCELONA221644142040
13 TRANSPORTES ALCAINE221543151544
14 LAGUNAK221334152561



S E N T I M E N T P E R I C O . C O M