divendres, 23 de març del 2007

RAUL TAMUDO: 10 ANYS (1997-2007)












Tamudo, 10 anys.

Avui es compleixen deu anys des de que Raul Tamudo va debutar amb el primer equip del RCD Espanyol.

Aquell 23 de març de 1997, al José Rico Perez d’Alacant, al minut 67, Paco Flores el va fer debutar. Molts pocs per no dir ningú, anàvem a pensar que acabaria convertint-se en el jugador més important de tota la història del RCD Espanyol. De moment el segon que més partits ha jugat i que més gols en partits de lliga ha marcat; de moment, per que la llegenda continua, i ara per ara Raul Tamudo està en condicions de batre tots els rècords haguts en l’Entitat.

Aquell 23 de març de 1997, a les ordres de un pèssim col·legiat, Esquinas Torres, l’Espanyol va formar amb Toni a la porteria, Cristobal, Pochetino, Nando, Torres Mestre, Bogdánovic, Brnovic, Cobos, Arteaga, Lardín, Raducioui. Luis Cembranos va substituir a Torres Mestre a la mitja hora de joc, i soldevilla va sortir a falta de dos minuts en el lloc de Radu. Però el que veritat va canviar l’encontre i la sort de la institució va ser al minut 57 quan substituint a Nando, va sortir un noi del filial, i al minut 89, va aconseguir marcar el gol d’una victòria que arribava en el millor moment ja que la situació era desesperada. Bé com ja os podeu imaginar després del cessament de dos tècnics en una temporada (Carcelén i Miera).

Des de llavors, 277 partits de lliga més els de UEFA, Copa del Rei, Intertoto, Supercopas, el contemplen i 108 gols a la lliga son la seva millor credencial. Però per sobre de filies i fòbies a la seva persona, és troba la seva trajectòria fora de qualsevol tipus de dubtes.

Des de Sentiment Perico, sols dir-te: ¡ Felicitats Tamudo! Dues copes del Rei, i la teva actuació decisiva en moments no poc compromesos t’avalen per sobre de les fredes estadístiques i dels teus admiradors o dels detractors.


1 comentari:

Fernando J. Cansado ha dit...

Muy buen artículo. Yo también he dedicado un recuerdo a aquel partido que tuve la suerte de ver por mi doble faceta de espanyolista y herculano




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M