divendres, 16 de novembre del 2007

JUNTA D'ACCIONISTES MOLT PLÀCIDA


Plàcida Junta d’Accionistes

Al Palau de Congressos de Barcelona va tenir ahir lloc la Junta General Ordinària d’Accionistes del RCD Espanyol en primera convocatòria.

Amb exquisida puntualitat i sota els acords del himne del RCD Espanyol ha donat començament a les set de la tarda amb l’exposició del informe del president Sánchez Llibre.
Dani ha qualificat l’exercici com a notable alt, i ha significat a nivell esportiu un començament feble, el K.O. de la Copa i la reacció de l’equip que va conduir fins a la final de la UEFA i a un onzè lloc en lliga, modest però proper al pressupost de l’entitat. Ha destacat la pedrera amb la tasca que es porta a terme en el futbol base, el futbol femení arribant a la final de la Copa i amb el títol de Superlliga pendent de resolució als jutjats. Va mencionar com a objectiu marcat que cada cinc anys un l’equip és classifiqués per a competicions europees, cosa que s’ha complert. Ha anunciat una roda de premsa en propers dies per el tema de Sadrià, ja que el consistori de Sant Adrià va enviar una carta al club anunciant l’aprovació dels criteris per la modificació urbanística del pla metropolità de Sant Adrià. També va repetir com el dimecres Antonio Martín, que l’Espanyol no marxarà de Sant Adrià, i que la requalificació de part dels terrenys significaran un increment del valor patrimonial de la societat. Va anunciar com ja es sabut, un superàvit de 288.000 euros després de molts anys de dèficits. Va acabar agraint a tots, (consellers, patrocinadors, als que han signat les fiances del crèdit sindicat, als que han comprat jugadors, etc.) .

Pedro Tomás ha pres la paraula per explicar les votacions, que serien a nivell indiciari ( a ma alçada) i les posicions minoritàries serien les que anirien a votar, i lògicament per deducció de la resta del total, sortiria la posició en teoria majoritària.

Josep Lluis Perelló ha presentat un video sobre les obres de Cornellà-Prat, des de que aquestes van començar fins ara, que ha fet les delícies dels assistents. Ha fet menció del tema de la Ciutat Esportiva i ha explicat la venda del Grupo LAR a Acciona, operació aquesta que directament no li afecta al RCD Espanyol, però que al ser una empresa més important Acciona, pues també indirectament afavorirà.. Acciona té un 30% d’ ENDESA i ha assegurat el subministrament elèctric tot i les apagades de la zona. Ha explicat que el 100% de l’obra a nivell subterrani, i el 100% del sanejament i descontaminació del subsòl i que a partir de desembre avançaran molt ja que hi ha moltes peces que son prefabricades. Va demanar paciència, ja que el camp serà lliurat al novembre proper, però encara haurà de sotmetre’s a uns permisos municipals de habitabilitat i homologació, i no estarà acabada la urbanització, els accessos, el pàrking.

A les 19:35 ja hi havia representat un 69:41% del capital social. S’ha procedit a l’exposició per part de Pedro Tomás dels aspectes econòmics i financers més complicats -(que ja entrarem després a considerar en un anexe d'aquesta crònica)-. Ha anunciat un increment en les ventes en tendes, de les entrades per nous canals, l’èxit de la campanya de captació de socis cara a la reserva de seient del nou estadi, que s’havien fet 4061 nous socis (28402 totals), i que la web del club havia incrementat en unes xifres rècord (amb una punta màxima coincidint lògicament amb Glasgow) convertint-se en la cinquena de més visites dels clubs de futbol a la Primera Divisió.

En el torn dels que han pujat a la tribuna d’oradors a partir de les vuit del vespre, per analitzar i debatre els punts dels comptes i la gestió social, ha pres la paraula en primer terme, el senyor Xavi Pujol representant a l’APMAE (3.2% capital social). Ha demanat que en l’entitat es prioritzi i potenciï a la vessant retributiva la part variable en funció del rendiment i resultats de l’equip professional. Ha demanat que es segueixi vigilant i controlant el capítol de despeses i claretat, i ha marcat com a gran fita els ingressos que es obtindran un cop s’arribi a Cornellà-Prat. Ha mostrat el seu (APMAE) recolzament a l’Associació d’Esports en Blanc i Blau.
El vicepresident econòmic Botet li ha contestat que la Societat ja mostra una total claredat, amb una total informació amb mitjans com Infoacció, la memòria lliurada als accionistes avui...,i al respecte de lo primer indicat, que cada cop més els contractes tenen previst la part variable de la política retributiva.

Torn per el primer dels tres membres de l’opositora 3.0 (6%) que han intervingut; Francisco Asensio ha incidit en el canvi de talant del grup opositor en el darrer any, la desconvocatòria de la Junta extraordinària que pretenien convocar, la reducció d’aparicions i declaracions en els mitjans, la reestructuració que ha patit el grup, l’esforç per criticar el indispensable només. Ha avançat que quan Dani marxi, presentaran un programa i no renunciaran a postular-se com alternativa de poder.
Daniel Sánchez Llibre li ha contestat necessiten el 51% del capital social si de veritat volen obtenir la presidència. Llavors ell els recolzarà si surten escollits per la majoria, i els hi va recordar que ja fa varies temporades que diuen estar redactant un programa que no es veu per enlloc.

El senyor Arumí ha estat el següent en dirigir-se als accionistes des de l’estrada. Ha ressaltat i felicitat al consell per les fites assolides en la part social. Ha mostrat el recolzament expressat en comunicat oficial, al Consell, en la contestació immediata d’aquest per el tema del DVD famós. Ha preguntat per la Curva, (s’ha tancat el nombre) i el temes més polèmics en els que s’han enredat en una discussió amb rèpliques i dupliques amb Dani, ha sigut el del Atletisme i les deficiències comentades en els serveis mèdics.
Arumí com a part del grup d’Esports en Blanc i Blau, ha manifestat el perjudici que suposa que el Club no pugui rendibilitzar els èxits obtinguts i que a bon segur seguiran obtenint els atletes blanc i blaus. Dani continuant amb la versió manifestada per el Consell, ha dit que fins Cornellà rés de seccions. Arumí ha manifestat que només es tractava de l’Atletisme i que aquest era cost zero totalment cobert el pressupost. Dani ha contraatacat dient que es parlava també de Hòquei i bàsquet i l’Espanyol com a gran club no es pot conformar amb tenir seccions en categories que no siguin en la màxima i a un alt nivell i això val molts diners. Arumí ha manifestat el greuge comparatiu amb l’Olesa Espanyol, en el que Dani ha dit que al final serà cost zero per que s’amortitzarà lo invertit (?). El membre de 3.0 ha dit que tan sols demanaven pogué fer servir el nom, i no que s’integrés com a secció si el club no volia parlar-ne de seccions fins Cornellà. Dani ha acabat la discussió dient que la marca Espanyol no podia ni devia ser utilitzada sense cap control per ningú que no fos la mateixa societat. En l’apartat mèdic ha hagut foc creuat entre ambdós interlocutors, fent-se Arumí reso de les polèmiques sorgides i que el president li ha restat importància. Collet va respondre dient que en la “Curva”
Ja estaven esgotes les places i que no es volia que ningú pugui introduir-se en el grup amb diferents motius que els pròpiament dits d’aquest grup d’animació.

Ferran Miquel, últim intervenint en nom de 3.0, va primer elogiar que després de tants anys es tingués un resultat positiu ordinari amb 288 milers d’euros. Va dir que en els darrers 9 anys les pèrdues ordinàries acumulades pujaven a 58 milions. Que de totes maneres era decebedor ja que 7 milions d’ingressos eren per arribar a la final de la Copa de la UEFA, i que 4/5 milions eren de despeses per concepte de primes. Va notar en falta que es fes una referència a quan pujarà definitivament el cost del nou estadi i per totes aquestes dubtes i raonaments votaria en blanc el grup opositor. En el capítol esportiu va indicar que per fi després de molts anys, hi havia un model esportiu estable amb gestió professional que per sobre de resultats, calia destacar l’esforç per mantenir el bloc de l’equip i una coherència lluny d’aquelles dates en les que permanentment s’estava canviant d’entrenadors, directors esportius i fitxatges desafortunats. Es va felicitar i congratular que per fi el nou estadi sigui aviat un fet després de tantes promeses i tantes expectatives defraudades tots aquests anys des de que es va posar la primera pedra. Igual que el seu company va fer esment al greuge entre el Bàsquet Olesa Espanyol i l’Atletisme Blanc i Blau. Va agrair l’esforç dels consellers que han possibilitat fitxatges però que tenia dubtes d’on anaven les plusvàlues o les pèrdues qui les assumeix, ja que hi pot haver-hi una barreja d’interessos legítims particular i els generals de la Societat. Vot en blanc en la gestió social. En el tema del Auditor votaria en contra, ja que considerava bo en les societats variar l’empresa auditora.
Li va contestar Dani, que es va queixar durament i amb contundència sobre el tema del deute acumulat en els deu darrers anys. Quan ell va arribar, va afirmar, ja hi havia un deute, acumulat en els noranta i escaig anys d’història de l’entitat. Va dir que només se li comptés des de que es va fer càrrec i que es posi a l’altre cantó de la balança l’increment patrimonial. Sobre el deute pròpiament, va afirmar que aquest estiu amb les ofertes que l’entitat tenia per 4 jugadors s’hagués eixugat tot el deute, però es va preferir arribar a Cornellà-Prat amb l’equip que ha assolit les grans fites aquestes temporades. La majoria d’assistents van aplaudir molt aquesta resposta. Tant en els casos de Luis (Sebastian) com Zabaleta (Dani) va dir que en cas de venda, per motius comptables i de justificació en les seves empreses, aquestes quantitats s’havien de tornar a invertir, i va fer èmfasi en el benefici que havia suposat l’operació Pandiani.
Perelló va remarcar que per el tema de la urbanització els preus de cost del nou estadi havien pujat, però que es remetria a la propera assemblea per fer un balanç més acurat del cost definitiu del nou estadi.
Botet va dir que després de setze mesos de retards, es negociaria amb les entitats financeres per que aquest retràs en el calendari i els capítols d’increment de costos es puguin adaptar-se al finançament.

Es va fer un recés per anar a votar i les votacions van presentar els següents registres:
Punt 3 (Comptes):
Si, 122.227 (62,77%). No, 106 (0,05%). Abstenció, 54.167 (27,82%). Blanc, 18321 (9,41%)

Punt 4 (Gestió social):
Si, 122.227 (61,07%). No 107 (0.05%) Abstenció: 54068 (27,77%). Blanc, 18328 (9,41%)

Punt 5 (Auditor):
Si, 118912 (61,07%). No, 21573 (11,08%) Abstenció: 54159 (27,81%), Blanc 86 (0.04%)

Punt 6 (Autorització al consell per la interpetració, subsanació...):
Si, 122323 (62,82%) No, 107 (0.05%). Abstenció: 54056 (27,76%), Blanc,18244 (9.3%).

Aprovats els punts de l’ordre del dia, es va passar al torn de precs i preguntes. Primer el senyor Eduardo Cubero que va recordar entre altres temes, que aquests deu anys de Dani han anat lligats a la figura única de Raul Tamudo.


González Cabello es va referir al Punt d’atenció al soci, del tema de que en BCN no hi hagi tenda del RCD Espanyol, i que en el consell no hi havia cap dona tot i que som un club amb gran presència de dones.
Tomás va respondre que hi havia 51 punts de venda oficial de la samarreta. Que havia rebut una carta de l’alcalde Hereu en la que dirigit pel regidor Pere Alcover es dedicaria a trobar un espai en BCN que recordi que aquesta és una entitat barcelonina.


Ressonen encara les veus d’un indignat Pau García que amb tot el sentiment i espanyolisme va clamar al cel per el tema del DVD. Es va queixar que es volgués portar a les escoles amb el subjecte que volien fer servir de model per la infància. Raul Tamudo era qui representava als nens de tota Catalunya, el jugador català més important de tota la història va dir. Som nosaltres, els que hem anat per els camps d’Europa amb un equip de més de la meitat de jugadors de la terra.


El senyor García Franco va demanar un aplaudiment al consell i molt emocionat va dir que estava molt malalt del cor fa un temps i va demanar a Déu que li donés suficient vida per pogué veure complert el seu somni de veure Cornellà-Prat. Va recordar a dues persones desaparegudes; el seu fill i Fernando Lara, i va acabar amb un emocionat “Visca l’Espanyol” corejat per els assistents.


García Arana, va dir que com a objectiu era tornar a disputar encontres europeus, va felicitar a l’àrea de màrqueting per les millores hagudes, va expressar el desig que s’amplií la zona de la Curva en el nou estadi, un local comercial en el centre de BCN per augmentar la difusió de l’entitat entre els estrangers turistes, i va exposar altre tema polèmic com era el himne del club, al que va considerar que no era del grat de tothom i sobre si quan s’arribés al nou estadi es canviaria. Sobre aquest tema no va obtenir resposta. Va fer vots per que un cop marxi Dani, hi hagi pluralisme en les opcions cara a la presidència, i que es presentin opcions per poder escollir, (3.0, Golobart, etc.).


Josep García va expressar el seu concepte del que per ell hauria de ser el nou estadi; una llar per els pericos i no només en dies de partit: museu, exposicions itinerants, i la creació d’una comissió d’intel·lectuals i figures importants com a figura de defensor del Club inclòs al marge del propi consell.


Josep Sics Formentint, va parlar sobre la seguretat en l’estadi a tenor dels fets succeïts a Itàlia recentment. Sobre les mesures de seguretat en el proper derbi, i va felicitar al president per la contundència en la resposta al tema del DVD, però que igual que va passar en el video del metro a Madrid, calien demanar dimissions. També va felicitar a Sebastian Javier per les contundents declaracions darreres en el tema Valverde. Va demanar unes oficines a BNA, i va fer esment al problema endèmic amb les multes de la Guardia Urbana a l’estadi.
Li va contestar primer Pedro Tomás que li va assegurar la total seguretat (valgui la redundància) en l’Estadi de Montjuïc i va remetre al cap de l’àrea de seguretat en el consell, el senyor Moya que es va estendre bastant per explicar que el Club compleix tots els protocols amb la estreta col·laboració amb els membres de les forces d’ordre públic per garantir la seguretat. Va parlar dels nous codis interns en contra de la violència, el racisme, i la xenofòbia i va assegurar que després dels lamentables incidents en desplaçaments que tots sabem s’havien incrementat totes les mesures de seguretat (vigilància, cameres...), malgrat que mai es poden evitar lògicament certes situacions, l’Espanyol feia tot el que estava al seu abast.


En darrer terme, el senyor Castro va demanar aclariment amb el tema que Perelló va exposar a tenor d’una carta d’un accionista amb el tema de la venda de la llum produïda per les plaques fotovoltáiques al nou estadi, i si aquesta després s’havia de comprar a la mateixa companyia en que es ven.
Perelló li va contestar que per imperatiu legal, la llum produïda s’ha de vendre a la companyia elèctrica, a preu oficial, que les instal·lacions les paga l’Espanyol i Endesa les plaques, i que seran explotades al 50% dels guanys que produeixin.

Daniel Sánchez Llibre com ven ser habitual va tancar la Junta fent menció a les persones més significades que ens han deixat en el darrer any com son l’ex president Vila Reyes, i el senyor Rosell, ambdós membres del senat blanc i blau.


Amb les notes del himne del RCD Espanyol es va aixecar l’acte, i d’aquest aquesta, extensa, detallada, i fidel en el més possible crònica, que us agraeixo amics lectors si fins aquí haveu arribat a llegir, senyal, que us interessa el RCD Espanyol.

2 comentaris:

castaway ha dit...

Com sempre, exemplar la teva feina. El més més sincer reconeixement, Josep Maria.

Josep Maria ha dit...

Hola Castaway: Salutacions i a seguir amb la feina a POL i POL TV.
Encara que no poguem veure el CC a molts llocs, per internet no ens el perdem.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M