L'ESPANYOL B COMENÇA GOLEJANT (4-1)

L'ESPANYOL FITXA A PAREJA, I ES FA AMB EL DESCARTAT DEL MÓNACO, NENE, COM A CEDIT. EDUARDO COSTA, DESVINCULAT DEL RCDE; MARXA AL LECCE ITALIÀ

RCD ESPANYOL "B": 4 - CF POBLA DE MAFUMET; 1

Un Espanyol B, molt més efectiu, destrossa en el segon temps a la Pobla.

Quan en el minut quinze, la Pobla de Mafumet ha empatat l’encontre i els minuts han anat passant sense que el conjunt de Josep Clotet s’imposés al seu rival, pocs podíem pensar que l’encontre tindria un desenllaç tant clar com el que ha registrat el marcador final. I no és per que l’Espanyol B, no hagi merescut el triomf, si no per que els visitants han plantat cara durant bona estona del partit e inclòs han amenaçat amb escurçar distàncies amb el 3-1 amb una pilota a la fusta. Al final, els gols han deixat el camí expedit per el primer triomf en la nova singladura dins la Tercera Divisió.

Ja al minut cinc, els blanc i blaus han gaudit de la primera ocasió en una penetració per banda esquerra a càrrec de Javi López, però a la seva centrada no ha pogut rematar bé Matamala, sortint fora desviada la pilota. El mateix protagonista, en el 7’, l’extrem esquerrà andalús entra fins la cuina davant un munt de defenses, però el seu xut surt massa desviat.

Matamala avança als de Clotet
Era el minut dotze de joc, i Matamala resol a un metre de la mateixa línia de gol, una jugada embolicada en la que els defensors visitants feien esforços ja per evitar el gol en primera instància; Javi López un cop més havia iniciat per l’esquerra la jugada.

Poc ha durat l’alegria pels pericos, que tan sols tres minuts després han vist com Egea, feia l’empat superant al meta Isaac. El partit tornava a començar de nou...

Poques ocasions clares de gol per ambdós conjunts fins les acaballes del primer temps; un xut de Javi López, que atura Raul, i poc més, fins que a dos minuts d’enfilar el camí dels vestidors, una preciosa jugada per la dreta, acaba amb una centrada de Matamala que arriba fins la línia de fons i a boca de canó, Ivan Díaz, fa el segon gol del conjunt espanyolista, donant de nou avantatge als de Clotet.

La Pobla de Mafumet no s’ha rendit, i ha tingut algunes clares aproximacions en les que no ha sabut definir; un remat de Sergi Soler, a centre de Cristino en el llançament d’un servei de falta, surt massa creuat. Un xut del mateix Cristino és rebutjat per Isaac en una bona intervenció.

Els gols de Luismi, sentencien l’encontre i donen tranquil•litat
Al 56, Luismi remata de cap al primer pal inapel•lablement un servei de cantonada per la dreta de l’atac espanyolista. Tot i que el partit sembla ja decidit, el filial del Gimnàstic de Tarragona s’obstinava en dir lo contrari, i així un remat dels tarragonins s’ha estavellat en el pal esquer de la porteria d’Isaac. Anteriorment Gotor ha estat a punt de rematar un servei de cantonada, però en el darrer instant Fernando ha evitat mals majors per els de la Pobla.

Clotet ha donat entrada a Guillem Creus per Matamala, Didac Vila per Cantero en el lateral esquer, i David López per Canario.

La darrera fase de l’encontre ha estat de domini clar dels visitants, i els espanyolistes s’han dedicat a defensar-se i sortir al contracop o aprofitar-se d’alguna altre jugada per decidir ja de manera definitiva la sort de l’encontre.

I així ha estat; Luismi ha sigut llest i s’ha aprofitat d’una indecisió entre defensa i porter ja en el la recta final del matx, i davant un Raul totalment descol•locat l’ha batut amb rematada rasa per l’esquerra de la porteria.

Primera prova superada, i tot i que encara s’ha de millorar molt, el conjunt de Clotet ja ha evidenciat que a poc que les coses surtin mitjanament bé i les lesions respectin a l’equip (de moment no ho estan fent – Guillem, Juanjo, Alex, Baena...), la categoria pot quedar-se petita, ja que sense fer un gran partit ja han golejat en el primer compromís de la lliga. Veurem, ara, com es desenvolupen sobre altres camps de la categoria i si saben vèncer la pressió que com a favorits tindran en altres escenaris complicats de la geografia catalana dins la tercera divisió.

RCD Espanyol B: Isaac, Brachi, Javi Cantero, Gotor, Víctor Ruiz, Canario, Luismi, Javi Márquez, Matamala, Ivan Diaz i Javi López.
Guillem Creus per Matamal, m. 63, Didac per Cantero, m. 75, David López per Canari, m. 75.

CF Pobla de Mafumet: Raul, Felez, Aimar, Vivó, Cristian, Cristiano, Ivan, Sergi Soler, Esteve, Fernando, Egea.
Osado per Ivan, m. 66, Esteve, per Vates, m. 66 i Denis per Sergio Soler, 83.

Àrbitre: J. Diaz Rubio, del comitè català. Ha mostrat targetes grogues a Javi Márquez, m. 54, i per part tarragonina, Vivó, Fernando i Aimar.

Gols: 1-0: Matamala, m. 12; 1-1: Egea, m. 15; 2-1: Ivan Diaz, m. 43; 3-1: Luismi, m. 56; 4-1: Luismi, m. 82.

Incidències: Ciutat Esportiva de Sant Adrià del Besós. Jornada inaugural del campionat 2008/09 de Tercera Divisió. Matinal molt calorosa.