dissabte, 2 d’agost del 2008

L'ESPANYOL PLANTA CARA AL CAMPIÓ D'EUROPA

L'ESPANYOL B, GUANYA 2-1 A LA SELECCIÓ DE QATAR,EN UN ENCONTRE "POC" AMISTÓS A SADRIÀ

MANCHESTER UTD.: 1 - RCD ESPANYOL: 0
L’Espanyol somia amb donar la sorpresa durant 83 minuts, al ”teatre dels somnis”.
No ha sortit amb por aquest Espanyol de Márquez, en la primera ocasió en que el conjunt espanyolista visitava l’estadi del United. Inclòs ha llençat tres llançaments de cantonada en els vuit primers minuts, amb un domini inicial lleugerament favorable.

De totes maneres, amb el pas dels minuts, els locals han anat imposant la seva superioritat si no sobre el marcador, si al menys sobre la gespa, on han gaudit d’ocasions molt clares que no han sabut transformar.

Minuts d’engoixa La primera d’elles, ha estat al minut dinou, quan una badada de Moisés que perd en zona de mitjos, provoca el contracop les vermells, i el xut de vaselina de Scholes, acaba estavellant-se al pal dret de la porteria de l’argentí Álvarez, sense que el posterior refús i remat dels locals portés altre destí que l’exterior de la xarxa.

Comencen els minuts crítics de l’Espanyol: El Manchester es bolca sobre la porteria perica, i després d’una centrada de Nani, un defectuós refús de Jarque provoca que Fletcher, incomprensiblement, remati als núvols en una gran oportunitat.
Beranger (molt segur en defensa) s’anticipa al remat del propi Fletcher en la mateixa àrea petita, després que un cop més, Nani, hagués superat per enèsima vegada a Chica que ho ha passat força malament.

Tevez tampoc ha estat afortunat al culminar amb un remat molt alt una jugada per la dreta aquest cop de Simpson, el lateral que s’havia incorporat a l’atac.

La més clara del primer temps
Rufete ha salvat llençant-se en la boca de gol després d’una ocasió de Scholes, després que Cristian estigués ja batut. Amb un remat de Giggs provant la rosca que surt a un metre de l’escaire esquerra i un remat de Scholes alt, acaba el primer temps en el que l’Espanyol ha lluitat, s’ha defensat lo millor que ha pogut davant el campió d’Europa i de lliga anglesa, però no ha tingut en la major part del temps el control del joc.

Tant Ivan de la Peña, com Jonathan o el mateix Riera que tant bon partit va completar davant el Swansea City no han tingut gens de protagonisme, i això ha fet que l’Espanyol no hagi tingut cap oportunitat de gol, llevat de trets llunyans que s’han marxat fora, o han acabat rebotant a les cames dels defensors anglesos.

Canvis ha introduït “Tintín” després del descans (debut de Roman Martínez) que amb el pas dels minuts, han aconseguit mica a mica treure’s el domini de sobre dels anglesos que han començat el segon temps molt forts, amb un remat al minut 3 de la represa de Vidic molt perillós després del llançament d’un còrner, o un remat de Campbell ben aturat per l’argentí.

L’Espanyol en sendes jugades ha portar perill però sense que ni Luis ni Valdo poguessin culminar-les amb èxit.

Surt Solksjaer, i a punt de marcar...
El públic local ha festejat la sortida del noruec en el minut 67 i escaig, i aquest demostrant l’instint assassí que l’ha caracteritzat en la seva trajectòria, ha estat a punt de marcar després d’un xut que Cristian Álvarez al minut 77 ha enviat a còrner fent la intervenció de la tarda: Una gran aturada.

El propi noruec, ho ha tornat a provar i aquesta ocasió el seu xut des de fora de l’àrea, ha estat aturat en dos temps per el meta espanyolista.

L’Espanyol comença a mostrar perill
Primer havia estat un xut de Julián després d’una excel·lent jugada de Roman. Al minut 35, una sortida del meta polonès Kusczack rebutjant de punys molt curt, deixa la bola morta al vèrtex dret de l’àrea de càstig, on Callejón (protagonista de la jugada davant el meta del conjunt anglès), va en busca de la pilota i llença una vaselina aprofitant que el meta es fora del seu lloc, i aquesta acaba a la part exterior superior de la xarxa.

Mitjançant Roman Martínez que ha deixat anar bons detalls, i la joventut i classe del juvenil Oscar Sielva en la medul·lar, l’Espanyol ha anat cada cop més, fent-se amb el control del joc, i la possessió de la pilota, tancant al campió d’Europa al seu camp. També cal dir, que els espanyolistes han mostrat poca efectivitat davant, amb l’absència de Raul Tamudo, i un Luis García que tot i que ha lluitat, es troba en mig d’un autèntic dilema sobre el seu futur.

Campbell acaba amb el somniQuan més segur semblava l’Espanyol de fer-se amb l’empat al menys, ha arribat la jugada del gol anglès. Una gran jugada de Giggs que amb jugada individual llença una passada interior que supera Lacruz, i Campbell rep totalment sol, i anota el gol del triomf superant Cristian.

Giggs ha tingut el segon en les seves botes a falta de tres minuts pels noranta, però aquest ha rematat fora la centrada de Silvestre.

Al final, bona imatge del conjunt espanyolista, que tindrà que seguir progressant, i preparant-se per una dura temporada que ha d’acabar amb el trasllat a Cornellà-Prat. Avui hem somiat tots; l’escenari ho permetia. No era partit de competició europea, però les grades plenes, la intensitat del joc que en moments del matx ha estat inclòs dur, tractant-se d’un partit amistós, i la lluita dels contendents, feia que a ulls dels pericos, pràcticament ho fos.

Manchester Utd: Van de Saar, Simpson, Ferdinand, Vidis, Evra, Fletcher, Gibson, Giggs, Nani, Scholes i Teves. Al segon temps, Kuszczack per Van de Saar, Silvestre, Brown i Campbell (m. 46) substituint a Nani, Evra, i Ferdinand, respectivament, O’Shea i Evans per Gibson i Vidic respectivament, m. 62 i Solksjaer per Tevez, m. 67.

RCD Espanyol: Cristian Álvarez: Chica, Jarque, Torrejón, Beranger, Moisés, Ángel, De la Peña, Rufete, Riera i Jonathan Soriano. Al minut 46, Luis per Jonathan, Callejón per Riera, Valdo per Rufete, Roman Martínez per De la Peña, i Lacruz per Chica. Al minut 53, Oscar Sielva per Moisés i en el m. 70, Julián per Ángel.

Àrbitre: Terje Hauge, noruec. Ha mostrat targetes grogues a Rufete, m. 26, Chica, m. 41 i Jarque, m. 45 per part perica. En el segon temps han vist la targeta groga, Tevez, m. 64 i Scholes en el 66.

Gol: 1-0, m. 83; Campbell

Incidències: Estadi Old Trafford de Manchester. Partit d’homenatge al noruec Solskjaer, que ha abandonat la pràctica del futbol, i que va aconseguir el gol en el temps d’afegit en la mítica final del 1999 amb la remuntada davant el Bayern de Munich. Era la primera vegada que el conjunt espanyolista trepitjava la gespa del “Teatre dels somnis”. Ni Cristiano Ronaldo, ni Raul Tamudo han disputat aquest renyit i maco encontre. Luis ha disputat el segon temps que podria ser el darrer encontre si el Consell d’Administració del RCDE cedeix a l’ultimàtum vergonyós dels prepotents membres del Benfica.