diumenge, 20 de setembre del 2009

EL VALENCIA TRENCA L'HEGEMONÍA
D'ESPANYOL I BARCELONA AL JOAN BABOT




(Mpal. Les Planes, Sant Joan Despí: Josep Maria)

RCD Espanyol Infantil “A”: 0 – Valencia CF: 2


El Valencia CF s’ha imposat per dos gols a zero al RCD Espanyol en la final del IX Joan Babot de futbol infantil disputat aquest migdia al Mpal. de Les Planes davant una bona entrada de públic, gràcies a un desafortunat segon temps dels espanyolistes que no han pogut amb un Valencia que en el primer temps podia haver encaixat perfectament un parell de gols; no ha estat així, i al final, triomf ché en el Joan Babot.

El partit ha tingut dues parts ben diferenciades. La primera en la que els espanyolistes han gaudit d’ocasions per anar-se’n als vestidors amb el marcador a favor i en el segon temps, tot s’ha anat a norris després d’encaixar el primer gol en la primera jugada.

Els primers deu minuts han estat força igualats, amb domini altern, i joc sense la suficient profunditat per crear perill, més de tanteig de forces.

La primera ocasió espanyolista ha arribat al minut onze, quan Laure ha rebut una passada en profunditat, ha controlat i després d’un bon revers en el que s’ha escapolit del defensor que tenia enganxat, ha errat el més fàcil disparant un xut massa creuat.

Només tres minuts després, un llançament de falta escairat a l’esquerra de l’atac perico es executat en curt entre Torito i Albert, i ha acabat amb un obús al travesser. Albert Torras, té també el gol en una bona acció en la que profunditza però a l’hora de definir, remata al cos del porter Ivan que envia a córner. El servei de cantonada l’executa Moha i Maxi Rosales saltant per sobre dels defensors valencians envia l’esfèrica per sobre el travesser.

El Valencia no creava gens de perill i es limitava a certes incursions per banda esquerra on Jorge Tabet es mostrava ràpid i desbordant. Una centrada del exterior valencianista es tallat per Maxi abans del remat del davanter che.

Segona pilota al pal
Una gran jugada de Bochi, acaba amb una centrada des de l’esquerra passada on Mula tot sol lliure de marca, controla i davant un Ivan Buhigues totalment batut, envia una vaselina que colpeja al pal dret de la porteria. No tenia sort el conjunt de Jacint Magrinyà.

L’Espanyol carregava molt més el joc per la banda dreta que per l’esquerra on Moha no ha tingut tant protagonisme. Ni Mula ni Bochi han estat encertats cara a porta i s’ha arribat al fi del primer període amb l’inicial empat a zero.

Surten dormits...
El Valencia que ha sortit amb cinc substitucions ha sorprès al conjunt espanyolista en el primer minut de la represa. Una pilota recuperada per Javier Pérez, passada en profunditat en mig d’un clamorós error defensiu, i Patou eleva perfectament davant un David Pedro Oliveros massa avançat. La vaselina acaba dins, i el Valencia cobra avantatge en el marcador i superarà en totes les facetes del joc als espanyolistes en un desafortunat segon temps.

El davanter valencianista David ha gaudit de dues aproximacions sense conseqüències, però que ja han deixat intuir que en qualsevol moment el Valencia podria sentenciar la final.
L’Espanyol ha tingut la millor oportunitat per empatar l’encontre, després que Fernando que havia sortit en el segon temps, li enviés una pilota d’or a Bochi, que s’ha fet un embolic en la mateixa frontal de la petita, ha intentat rematar, ha dubtat, ha tingut que fer varis retalls per superar l’oposició del meta i d’un defensor que desesperadament ha intentat cobrir, i al final, amb poca decisió a l’hora de xutar, s’ha malbaratat l’ocasió.

Sortosament una centrada de Zarzo no es ben rematada per Javier Pérez que no gira prou el cap i el remat de cap es marxa fora quan la jugada podia have sentenciat el partit. L’Espanyol replica mitjançant el llançament d’un servei de lliure directe a càrrec de Patrick des de la banda, i Cristian no bloca però ningú ha seguit la jugada per aprofitar-se del curt refús del porter valencianista que ha sortit en el segon període.

David Martínez sentència el Joan Babot
Errada de consideració en línia de mitjos, Andrés Pascual es fa amb la bola i llença en profunditat a David Martínez que encarant a David, li creua l’esfèrica lluny del seu abast, amb rematada creuada.

Encara hagués pogut arrodonir el marcador el conjunt valencià, si el propi David Martínez encarant a David l’hagués superat després de rebre de Ivan Signes; en aquesta ocasió (61’) el meta espanyolista evita el gol amb una excel·lent intervenció en primera instància i amb l’ajut d’un defensor que allunya definitivament el perill.

Un xut de Javier Pérez és blocat pel meta espanyolista. L’Espanyol busca sense ordre ni concert reduir distàncies, i amb el desordre entre línies contribueix a que cada contracop valencianista sigui mig gol.

En els darrers instants l’Espanyol ho ha provat amb un lliure directe des de 25 metres, però el xut de Maxi s’ha estavellat a la tanca, esgotant-se la darrera ocasió per aconseguir al menys maquillar una mica el resultat. Al final, triomf valencianista que al igual que davant el Cornellà en la semifinal, ha sabut tenir molt més poder de definició davant la meta contrari que el seu rival i més fortuna, ja que la fusta li ha salvat en dues ocasions en el primer temps d’anar a remolc en el marcador.



Fitxa Tècnica:

RCD Espanyol: David; Patrick, Esteban, Maxi, Samper; Torito, Albert; Laure, Moha, Mula; Bochi.
Substitucions: Fernando, Alfredo, Gerard Solanellas, i Agustí per Mula, Laure, Esteban, i Albert respectivament, al minut 36; Jack i Pablo per Bochi i Samper, respectivament al minut 62.

Valencia CF: Ivan Buhigues, Álvaro Loza, Rodrígo Tarín, J.C. Lázaro, Bea Patou, Javier Zarzo, Raul Julia, Andrés Pascual, Kevin Escrihuela, Jorge Tabet, Román Gimenez.

Substitucions: En el m.36, Cristian (ps) per Ivan Buhigues; Javier Pérez, David Martínez, Fco. J. Corbalán, i José Castillejo per Raul Julia, Kevin, Jorge Tabet, i Román Giménez; Ivan Signes i Borja Domingo per Javier Zarzo i Andrés Pascual en el m. 57.

Àrbitre: Asensio Lahuerta.

Gols: 0-1: Patou, m. 36; 0-2: David Martínez, m. 56.

Incidències: Camp Mpal. de les Planes. Final del IX Torneig Joan Babot. El regidor d’Esports de l’Ajuntament de Sant Joan Despí, el Sr. Liesa com a màxima autoritat municipal. Present el conseller del RCD Espanyol, Joan Josep Bertomeu. El Valencia CF trenca la hegemonia que Espanyol i Barcelona mantenien en el palmarès del torneig.

En els prolegòmens de la Final, i amb posterioritat a la disputa del partit del 3r i 4rt lloc, ha tingut lloc la presentació de tots els equips de l’Escola Blanc i Blava de Futbol Sala de Sant Joan Despí.


Selecció de Sant Joan Despí: 0 – CE Cornellà: 4






El conjunt del Cornellà ha obtingut el tercer lloc en derrotar clarament a la Selecció local de Sant Joan Despí en un encontre que des dels primers moments ha anat manant en el marcador, gràcies al matiner gol aconseguit pel jugador Ivan García, que ha aconseguit un hat trick, al marcar el segon al transformar un penal, i en el segon període aconseguir el tercer gol als tres minuts de la represa. David ha aconseguit el quart gol elevant a definitiu el marcador.


Fitxa Tècnica:

Selecció de Sant Joan Despí: Raúl Márquez, Adrián Fernández, Miguel Carro, Axel Ezquerro, David Fernández, Alex Barcia, Jorge Ulric, Eric Gómez, Iván Rico, i Eduardo Castillo.
També: David Campoy, Didac Mula, Raúl Fernández, Raúl Criado, Christian Gutiérrez, Aleix Pérez, i David Lores. Seleccionadors: Vicente Pérez i Andrés Pérez.

UD Cornellà: José, Pau, Sergio, Richi, Josep, Xavi García, Joan, Ivan, Guille, Dorian, Ramón Conde, Xavi Eslava, Ivan García, Miquel, Ruben, David i Kilian. Entrenador: Luis Miguel Zafra.

Àrbitre: Ponce Moreno.

Gols: 0-1: Ivan García, m. 2; 0-2: Ivan García, (pen) m. 35; 0-3: Ivan García, m. 38; 4-0: David, m. 60.

Incidències:
Partit pel 3r i 4rt lloc del Torneig Joan Babot, disputat en el Mpal. Les Planes de Sant Joan Despí.

1 comentari:

Anònim ha dit...

La teva feina al voltant de tot el futbol de l'Espanyol és impagable. Moltes gràcies.
Domènec




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M