dilluns, 21 de setembre del 2009

TERCER EMPAT DEL FILIAL
EN UN DOLENT ENCONTRE (1-1)















RCD Espanyol “B”: 1 – CF Alicante:1

L’Espanyol B continua sense pogué obtenir el primer triomf en el seu retorn a la divisió de bronze del futbol espanyol. En un molt dolent encontre (en quant a futbol obsequiat per ambdós conjunts), els de Clotet van estar a punt aconseguir-lo, però l’excessiva por, l’excessiva aposta per defensar un resultat que tot i curt era molt valuós, els va acabant passant factura i l’Alacant va obtenir un punt del que tampoc va fer mèrits per assolir.

L’Espanyol va aconseguir al minut quatre posar-se per davant en el marcador mitjançant una bona passada a Guillem Creus que molt ràpid s’escapoleix del darrer defensor i davant Alberto li creua l’esfèrica lluny del seu abast; la bola acaba impactant a la base del pal esquer, i Marc Pedraza molt atent, defineix a plaer.

Semblaria estrany per la persona que no hagi vist l’encontre si passo aquesta crònica sense fer altre menció que el joc de migcampisme, sense gens de profunditat, amb un Alacant que no tenia pressa, amb un Espanyol que el marcador ja li valia, i tot això sense ni una sola ocasió en tot el primer temps amb cap porteria. El que es diu, un partit tediós, insuportable, i en el que només l’emoció per la incertesa del marcador feia que el públic continués atent amb una orella posada a Riazor, i els ulls en el principal de Sadrià.

El segon temps, més del mateix. Però una cosa anava canviant. L’Alacant ja no es conformava amb veure-les venir, si no que mica a mica comença a tancar a un Espanyol B, que acaba per no passar de mig camp, i tots defensant la porta de Víctor Ibáñez.
Així, comencen a sovintejar les ocasions (no gaire clares, però si un clar avís del que acabaria succeint) davant el marc espanyolista.

Sergio Postigo, el ex de l’ Espanyol B, Salamanca, i un munt d’equips, té l’ocasió més clara dels visitants al rematar de cap al m. 67, un servei de cantonada, sortosament desviat.

Però, serà el seu substitut, Edgard, qui no perdonarà davant una errada del meta Víctor (que fins llavors havia completat un seriós encontre), qui en una sortida de punys no aconsegueix rebutjar, i l’esfèrica li cau als peus del davanter visitant que amb un retall, xuta creuant l’esfèrica lluny de l’esforç dels espanyolistes, significant l’empat que acabaria sent definitiu.

Aquest gol, obliga als espanyolistes obrir línies, lo que provoca algun que altre contracop visitant, en uns deu minuts finals de anada i tornada, en el que cal destacar dins el pobre bagatge d’ambdós conjunts, un tret de Pedraza a l’exterior de la xarxa en un centre-xut, un llançament exterior de Enric Gallego, fàcil pel meta alacantí, i una falta perillosa a la frontal que l’àrbitre a càrrec de Brachi el llançament, la fa repetir per considerar que Gato ha sortit abans d’hora de la tanca, motiu pel qual veu la cartolina groga. El llançament de acaba sortint per sobre el travesser sent ja la darrera oportunitat espanyolista. Per contra, l’Alacant encara tindrà un llançament de falta per posar l’ai en el cos a la parròquia esopanyolista, que acabarà sent ben blocada per Víctor.

Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol B: Víctor Ibáñez, Aitor, Angel, Víctor Ruiz, Yago, Tito, Brachi, Max, Pedraza, Méndez, i Guillem Creus.
Substitucions: Sergio Ginés per Méndez, m. 59; Enric per Guillem Creus, m. 75; Lucas Porcar per Max, m. 80.


Alicante C.F.: Alberto, Llamas, Vázquez, Negredo, Menéndez “Quinin”, Gámiz, Sergio Postigo, Gato, Guira, Nacho Calvillo, i Ibon Gutiérrez.
Substitucions: Mas per Calvillo, m. 55; Edgard per Postigo, m. 73; Jonatan per Guira, m. 79.


Àrbitre: Oscar Herreros Arenas, del comitè territorial aragonès. Va mostrar cartolines grogues a Víctor Ruíz, m. 39, i a Ginès, m. 65 per part espanyolista, i a Menéndez, m. 35, Negredo, m. 89 i Gato, m. 90 per part alacantina, i al delegat espanyolista Joan Aranda, en el m.75, per retardar excessivament segons el criteri arbitral, una substitució, al no mostrar adequadament els dorsals implicats.

Gols: 1-0: Pedraza, m. 4; 1-1: Edgard, m. 80

Incidències: Partit de la quarta jornada del campionat de Segona Divisió B. Ciutat Esportiva del RCD Espanyol. Camp principal. Poc públic, al coincidir el inusual horari amb el Deportivo-Espanyol de Primera Divisió.



S E N T I M E N T P E R I C O . C O M