dijous, 24 de setembre del 2009

LA FORÇA DE CORNELLÀ-EL PRAT... (2-1)























EL FILIAL CAU APALLISSAT A VILA-JOIOSA (3-0)

RCD Espanyol: 2 - Málaga CF: 1

Remuntada

El RCD Espanyol ha aconseguit el primer triomf davant la seva parròquia en encontre oficial de lliga, en vèncer al Málaga CF per 2-1 en un encontre que s’havia posat coll amunt, quant Forlín enviava l’esfèrica endins la seva pròpia porta al minut 28 de joc, i tornaven a sorgir tots els fantasmes de l’adversitat. Però, l’Espanyol s’ha refet, i ha aconseguit un triomf no exempt de patiment en els darrers set minuts de joc, (a Ayza gràcies) i ha sumat la segona victòria consecutiva allunyant-se de les posicions perilloses de la classificació, i al mateix temps, agafant una forta dosi de confiança i auto- estima pel proper encontre, diumenge davant el cuer Xerez.

Mauricio Pochettino repetia l’onze inicial de Riazor. Els primers instants del partit s’han vist certs dubtes defensiu (sobre tot en els laterals), quan David ha perdut una bola que ha estat centrada per Gámez i rematada defectuosament per Obinna, o quan Baha ha rematat i la pilota s’ha marxat a còrner després que Duda s’escapolís de Chica. Ha sortit amb valentia el conjunt andalús i ha intentat sorprendre Kameni amb un xut de Xavi Torres, que el camerunès ha blocat.

L’Espanyol ben aviat ha agafat el timó i ha donat senyals de vida amb una obertura de Verdú a Luis, que ha centrat i Coro ha rematat a boca de canó, però Munúa ha tret amb una gran intervenció.

Callejón, el millor de llarg de l’encontre, s’ha mogut per tot arreu de l’atac espanyolista, i no solament s’ha mostrat en jugades per l’extrem si no inclòs amb llargues passades i canvis de joc. Coro, per la seva part ha mostrat la seva rapidesa i verticalitat acostumada, però després de molt de temps, ha mantingut de manera més homogènia el seu repertori i ha demostrat que pot ser titular i jugar els noranta minuts.

Chica, deprés d’evitar que la bola sortís per la lateral amb un bon control, i ha efectuat una bona passada en profunditat a Callejón que no ha pogut rematar al creuar-se un defensor. Especialment bonic i digne de ser ressenyada, una jugada en la que Coro s’ha endut l’esfèrica d’esperó amb una autopassada, s’ha marxat de dos rivals, i ha fet un bon canvi de joc a Callejón que no ha pogut culminar la jugada, acabant la seva centrada a còrner.

L’Espanyol arribava però no acabava de ser suficientment efectiu en els metres finals per pogué tenir ocasions clares de gol que materialitzar. Això sí, es veia altre aire, es veia molta més mobilitat, il·lusió, ganes, i molta rapidesa en els contracops, tot i la forta pressió dels andalusos en el mig del camp i en especial sobre Verdú que avui no ha lluït tant com els anteriors encontres.


Gerro d’aigua freda

Una jugada en la que el Málaga ha mogut bé la bola, ha acabat amb una centrada de Duda a la banda contraria, on Fernando, controla, deixa anar un centre – xut, que Forlín en el seu intent per rebutjar l’esfèrica, se l’ha introdueix dins la pròpia porteria deixant venut a un Kameni que poc podia fer.

Aquest gol provoca cert desconcert dins les files espanyolistes, que semblen haver perdut una mica els arguments que fins les hores estaven mostrant. Tindrà dues ocasions el conjunt català abans de marxar als vestidors, amb una rematada massa creuada de Callejón després d’una bona deixada de Luis, i un remat acrobàtic de Coro, fora. Ovinna rematarà en el 44, fora xutant a l’esquerra de Kameni en una acció perillosa.


Ensurt només començar

El segon període comença amb un ensurt i de dimensions grandioses: Kameni ficant la ma, rebutja un remat estant avançant quan ja semblava que el segon podia pujar al marcador. La jugada continuarà, i encara el camerunès haurà de tornar a rebutjar de punys amb més contundència. El contracop acaba amb ràpida carrera de Ben Sahar, tallat per Juanito que veu la targeta groga

L’Espanyol intensifica el seu domini; el Málaga ja es dedicarà a defensar la seva renda i intentar aprofitar alguna esporàdica jugada. Chica xuta per sobre el travesser.
Pochettino decideix deixar-se de galons i demés històries, i substitueix un desafortunat Luis García per un il·lusionat Ivan Alonso, en el 53’.

L’empat

Una gran jugada de Callejón, que envia a la dreta amb un bon canvi de joc, i Coro controla, centra i Ben Sahar de precís i preciós cop de cap, envia la pilota al fons de la porteria a la dreta de Munúa.

Cornellà-El Prat vibrava ja amb el seu equip, i es bolcava a per el triomf, empentant de manera clara i directa a un equip que deixa enrera els seus temors històrics i va a pel triomf davant d’un Málaga entregat a la seva sort.

Nakamura que substitueix Ben Sahar, deixarà a Callejón que es marxa d’un defensor, centra i Verdú no pot rematar en la frontal deixant passar la pilota, en una clara i bonica combinació de l’atac espanyolista.

En el minut 70’ té lloc una “tangana” després que David García continués una jugada en la que Callejón estava a terra, i un cop la pilota s’ha marxat a còrner evitant la centrada del jugador manresà, s’han embolicat en una pica- baralla que s’ha finiquitat amb un parell de cartolines pels jugadors que més s’han significat en la mateixa.

Els espanyolistes ho intenten amb una centrada de Chica que no pot ser rematada per Verdú, amb un llançament de falta a càrrec de Pareja, que bloca el meta visitant, o un xut de Nakamura que Munúa deté en dos temps.
El Málaga dona senyals de vida, en una centrada que es passeja sense rematador, just abans del gol del triomf perico.

Ivan Alonso, dona el primer triomf en el nou estadi

Una pilota per l’uruguaià, després d’una gran combinació de gairebé tots els homes ofensius de l’equip, excel·lent control en la frontal, es gira, retalla, busca forat i deixa anar un tret que té el premi merescut acabant la pilota besant la xarxa de la porteria andalusa. Cornellà-El Prat embogeix d’eufòria davant aquesta remuntada i el primer triomf.

Però no és tot tan fàcil a Can Perico. Mancaven nou minuts, que han passat certament sense cap tipus d’angúnies, fins que s’ha arribat al 89. Llavors, entre la por per algun que altre possible “accident”, i el repertori de xiulet del col·legiat Ayza Gámez, l’equip ha patit (i ha fet patir), no sortint entre llançaments de cantonada i alguna que altre falta en que ens ha obsequiat Ayza. Kameni s’ha hagut d’emprar a fons, rebutjant de punys en una jugada, en altre s’ha passejat l’esfèrica sense que ningú la toqués.

El Málaga ha cremat les naus i en dues jugades a pilota parada ha pujat el seu meta a l’atac, i en la segona ocasió, ha tingut que forçar una falta castigada amb cartolina a fi d’evitar el contracop d’un Espanyol que veia a la llunyania, la porta totalment buida del rival...
Forlín surt lesionat del camp, l'Espanyol es queda amb deu homes, i ja després de cinc llargs minuts (tenia el rellotge parat el col·legiat?), altre servei de cantonada que ha fet més valuosa la victòria amb el clàssic patiment que tots ja coneixem de sempre...


Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol: Kameni (7); Chica (7), David García (6), Nico Pareja (5), Forlín (6), Moisés (7), Verdú (6), Coro (8), Luis García (4), Callejón (9) i Ben Sahar (7)
Substitucions: Ivan Alonso (7) per Luis García, m. 53; Nakamura (6) per Ben Sahar, m. 63; Roncaglia (s.t) per Callejón, m. 87

Málaga CF: Munúa, Gámez, Weligton, Mtiliga, Iban Cuadrado, Juanito, Xavi Torres, Obinna, Duda, Fernando i Baha.
Substitucions: Edinho per Fernando, m. 61; Benachour per Torres, m. 76; Forestieri per Juanito, m. 82.

Àrbitre:
Miguel Ángel Ayza Gámez, del comitè territorial valencià. Malament, tot i no influir en el resultat, no ha quallat un bon arbitratge. Ha mostrat cartolines grogues a Nico Pareja, m. 71, Ivan Alonso, m. 81 i a Juanito, m. 46, Munúa, m.71, Duda, m. 78, Edinho, m. 90+ i al tècnic espanyolista en el minut 90+, per protestar al col·legiat.

Gols: 0-1: Forlín, pròpia porta, m. 28; 1-1: Ben Sahar, m. 56; 2-1: Iván Alonso, m. 81

Incidències:
Estadi del RCD Espanyol en Cornellà-El Prat. 25.130 espectadors. Primera victòria espanyolista en partit oficial en el nou estadi. Temperatura suau però xafogosa. Estrena de la nova gespa col·locada en aquest dies posteriors al darrer encontre i sembla ser que ha aguantat bé, motiu pel qual ens podem preguntar com es pot fer bé en una setmana i en canvi en sis mesos no hi va haver-hi temps que arrelés bé...

Crits de suport de l’afició, en recordatori a Dani Jarque en el minut 21, just el dia en que ha nascut la seva filla, Martina.

1 comentari:

Anònim ha dit...

HOLA PERICOS-QUES:
FELICITATS A L'ESPANYOL QUE CADA VEGADA HO FA MILLOR I AIXÒ HO DEMOSTRA AMB LES SEVES VICTÒRIES JUSTES. ARA A CONTINUAR GUANYAR I PUJAR EN LA CLASSIFICACIÓ.
ADÉU.JOSE CARRERA.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M