dimecres, 23 de setembre del 2009

RCD ESPANYOL - MÁLAGA CF: CORNELLÀ-ELPRAT: 20:00 h.

Nakamura: Foto d'arxiu.



Nakamura i Ivan Alonso, novetats

El japonès Nakamura i l’uruguaià Ivan Alonso son les principals novetats en la llista de convocats que Mauricio Pochettino va fer oficial ahir després de l’entrenament. Nakamura es va perdre l’encontre a Riazor per unes molèsties al lligament lateral intern del turmell esquerra, mentre que Ivan Alonso per una gastroenteritis.

Juanjo Ciércoles torna amb el filial per jugar a Vila Joiosa i per tant és baixa en la convocatòria, mentre que Javi López es manté entre els dinou convocats per l’encontre d’aquesta nit a Cornellà-El Prat. Cal recordar que cap d’ambdós jugadors va disputar ni un sol minut a Riazor i en canvi no varen poder aportar el seu granet de sorra en ajudar al segon equip de l’entitat a aconseguir el seu primer triomf, fet que encara no s'ha produït.

Els convocats

Els convocats per Mauricio Pochettino son: Kameni, Cristian Álvarez, Pillud, Chica, Roncaglia, Pareja, Forlín, David García, Moisés Hurtado, Verdú, Javi Márquez, Luis García, Corominas, Callejón, Iván Alonso, Ben Sahar, Nakamura, Fernando Marqués, i Javi López.

Per la seva part, Juan Carlos Muñiz, tècnic del Málaga CF, va facilitar la llista dels que han viatjar per enfrontar-se aquest vespre a partir de les 20:00 hores al conjunt espanyolista. L’expedició del Málaga destaca per les altes de Fernando i Mtliga en relació a la darrera convocatòria davant el Racing, i les absències de Valdo (degut a una clàusula contractual que va incloure el RCDE – per fi comencen a fer certes coses bé – ) i Apoño, i està integrada per el següents jugadors: Arnau, Jesús Gámez, Weligton, Manu Torres, Alberto Luque, Xavi Torres, Baha, Fernando, Forestieri, Benachour, Munúa, Duda, Obinna, Mtiliga, Manolo Gaspar, Cuadrado, Edinho i Juanito. Al marge dels citats, es queden fora de la llista el meta Roberto Santamaría, els centrals Milan Stepanov (lesionat) i Hélder Rosario, més el jugador de la pedrera Edu Ramos i el lesionat de llarga duració i sense fitxa, Jordi Pablo.

El col•legiat del matx serà Miguel Ángel Ayza Gámez, del comitè territorial valencià, assistit en bandes per Miguel Martínez Munuera i José María Silva Limas.

La historia

L’actual CF Málaga, hereu del Atlético Malagueño a Tercera Divisió (filial de l’anterior i històric C.D. Málaga) es va fundar en 1994 assolint l’ascens a Segona Divisió B, aquell mateix any. Després de dues temporades quedant en cinquè lloc a la categoria de bronze, va assolir l’ascens a la Segona Divisió en 1997/98 repetint campionat, aquest cop a la categoria d’argent del futbol nacional en la següent campanya i pujant a la màxima divisió en 1999. Des de les hores ha militat set temporades consecutives a Primera, fins que va perdre la categoria en la temporada 2005/06 per recuperar-la dos anys després (2008). La temporada passada va obtenir un meritori vuitè lloc.
Va ser el darrer visitant de l’Estadi Olímpic de Montjuïc en el partit del famós i únic “hat-trick” de Raul Tamudo en la seva trajectòria professional.

Els enfrontaments

En les darreres confrontacions (com a local l’Espanyol i amb l’actual denominació del conjunt andalús), l’Espanyol i Málaga CF s’han enfrontat en ocasions: La primera, un 16 de gener de 2000, amb derrota espanyolista 0-2. Curiosament, els gols de dos jugadors lligats a l'historia espanyolista, un que havia vestit (Darío Silva) i altre que vestiria (Rufete) la samarreta blanc-i-blava, li costaria el càrrec a Miguel Ángel Brindisi després de varis mesos “transitando por la cornisa”. Seria la temporada en que l’Espanyol havia celebrat el seu Centenari i que assoliria la tercera Copa d’Espanya després de seixanta anys.

La següent temporada, altre derrota per 1-2 marcant primer Rotchen de penal, per aconseguir els andalusos la remuntada; curiosament altre cop, amb gols de Rufete des dels onze metres i Dario Silva. No canviaria gens la cosa al tercer enfrontament; idèntic resultat, i aquest cop els gols de Litos i Musampa van deixar en anècdota el de Raul Tamudo.

No seria fins la 2002/03 després de l’època Flores, i amb Clemente a la banqueta després d’haver desfilat Juande i Moya amb funesta sort, quan l’Espanyol obté el primer triomf a l’Olímpic davant el Málaga CF amb doblet de Raul Tamudo (2-1) gràcies a un penal transformat en el darrer minut. Altre cop derrota 1-2 (el resultat més repetit) amb gols de Romero i Salva Ballesta convertint en estèril el de Tamudo, en la 2003/04, resultat que contribuiria a escurçar la permanència de Clemente a la banqueta de Montjuïc sent posteriorment substituït per Luis Fernández.

Amb Lotina a la banqueta, triomf mínim (1-0, De la Peña), i triomf 3-1 (per fi un triomf clar) amb dos gols de Tamudo i un de Luis, reduint distàncies Alexis. El darrer enfrontament tal com s’ha mencionat corresponent al darrer encontre al Luis Companys, amb resultat de 3-0.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M