dissabte, 2 de gener del 2010

COMENÇAMENT D'ANY
PERDENT EN L'AFEGIT (1-0)

Valencia CF: 1 – RCD Espanyol: 0

Cauen en l’afegit

Dolenta la sensació que ens queda després de perdre en l’afegit en aquest començament d’any de l’equip espanyolista. S’ha de valorar també que en front teníem tot un Valencia amb jugadors desequilibrants i de gran categoria. Davant homes com Villa o Zigic en la davantera poc ens queda de dir sobre tot si ho comparem amb la nul•la efectivitat sistemàtica dels nostres homes d’atac.

L’Espanyol ha fet un encontre digne davant un equip del potencial del equip chè. Ha tingut ocasions per perdre i per guanyar, però tot s’ha decidit en el segon minut de l’afegit. Seria ara molt fàcil carregar les tintes contra Marc Pedraza per la pèrdua de pilota que ha suposat el gol del triomf; però des del atac espanyolista fins l’àrea perica, hi havia (o al menys hi tenia que estar-hi), tota la resta de l’equip defensant i en el seu lloc ben situats... En tot cas, preguntar-se un per que es fa jugar a un jugador que demà no podrà fer-ho amb el B a Alcoi, per jugar-ne tan sols uns minuts... L’infortuni farà que es doni la culpa al noi de la pedrera, quan la resta de l’equip havia perdut clarament el seu lloc en el camp en aquesta jugada.

Els primers minuts d’encontre han estat d’un Valencia que volia i no podia; un Espanyol ben situat, i esperant com els locals proposaven i els avui grocs, esperaven darrera.

Amb tot les ocasions han brillat per la seva absència en aquests primers vint minuts de joc, sent una rematada sense gaire angle de Villa després d’un gran passi de Banega, i una errada de Jordi Alba que ha desaprofitat quan es trobava sol xutant fluix, les úniques ocasions més o menys perilloses dels valencianistes.

L’Espanyol ha anat guanyant confiança i defensivament s’ha mostrat molt segur, tret de la banda esquerra on Chica ha patit moltíssim (tampoc Coro l’ha ajudat gens), davant la perillossitat de l’extrem dretà Joaquín.
Javi Márquez ha estat el primer i únic jugador en xutar a porta dels blanc-i-blaus. Primer en un lliure directe que ha aturat César, i després en una recuperació en línia tres quarts amb un llançament potent que César no ha blocat, però Verdú no ha pogut arribar-hi.

Al minut 34, Domínguez Ramírez li ha perdonat la segona cartolina groga a Albelda, fet que hagués pogut canviar possiblement la decoració del partit ( o no, ves a saber...). El fet que no és el mateix jugar amb un home menys una hora, i el Valencia s’ho ha estalviat.
El primer temps ha acabat sense masses ensurts, amb un llançament de lliure directe de Villa que ha aturat Kameni sense problemes

El Valencia surt molt fort
El segon temps, ha canviat i a pitjor la decoració del partit. El Valencia ha embotellat al conjunt de Pochettino en la seva pròpia parcel•la i l’Espanyol ha començat a patir molt.

Kameni s’ha erigit en protagonista al salvar a l’equip d’encaixar el primer gol en dues accions en les que ja es cantava el gol local: Primer, al minut 50, quan una pilota llarga cau a Villa i aquest penetrant dins l’àrea supera primer a Forlín i després a Pareja, xutant i traient el camerunès amb el peu.
La segona, en el 55’, quan torna a salvar la rematada creuada del davanter valencianista amb el peu rebutjant com pot. L’atac i gol valencià posa entre les cordes a un Espanyol que ho passa certament malament.

Passat el pitjor, l’Espanyol sembla agafar de nou aire; Callejón té una acció individual però la seva finalització amb un xut fluix no és la més adequada. Ha lluitat Callejón, com sempre, s’ha mogut bé, però aquest noi entre poques pilotes que el mig del camp li dona en condicions i el poc olfacte golejador que està exhibint, la situació no és per tirar coets, màxim tenint en compte la baixa avui de Ivan Alonso i la de Ben Sahar (no l’hem pogut veure uns minutets com sempre al final).

Pochettino ha donat entrada a un Nakamura que ha estat com sempre... En canvi Unai Emery ha donat entrada a Zigic i ja ens va fet tremolar només de veure’l... Javi Márquez en jugada individual, ha errat la finalització en comptes de passar la bola, ha xutat malament.

Roncaglia i Luis, a punt de marcar
L’Espanyol després d’aguantar l’assetjament valencianista, ha gaudit d’un contracop en el que Facundo Roncaglia s’ha marxat tot sol des de camp propi i entrant per la lateral dreta de l’àrea ha xutat creuat amb l’infortuni que l’esfèrica s’ha marxat per un pam o dos fregant el pal dret de la porteria d’un César, ja batut.

Luis García també s’ha mostrat molt negat, quan ha recuperat una pilota en zona defensiva chè, i s’ha quedat tot sol davant César i en el moment en que tenia que xutar, ha intentat driblar-lo al no tenir prou confiança amb la rematada, i ha acabat perdent tota la verticalitat i l’angle necessari, malbaratant l’ocasió més clara del RCD Espanyol.
I així és molt difícil puntuar a Mestalla. Bé, a Mestalla i a qualsevol lloc. Desaprofitant les poques clares ocasions de gol que l’equip crea, malament.

Doble ocasió del Valencia
Una errada de Roncaglia (que ha estat una negra taca en un gran partit que ha efectuat), provoca una centrada des de l’esquerra del atac local, i Villa remati de cap, estavellant l’esfèrica al pal dret de la porteria de Kameni, recollint el refús de la fusta Joaquín que remata a boca de canó, traient Moisés amb el pit interceptant la trajectòria de la bola quan ja anava directa a dins.

El Valencia ho ha intentat altre vegada variant l’estratègia en els darrers minuts. Aprofitant l’alçada de Zigic i la poca alçada dels centrals espanyolistes. El davanter ha rematat de cap sortint la pilota per sobre el travesser una centrada des de l’esquerra. En la següent jugada i sense solució de continuïtat, Kameni s’ha d’emprar a fons llençant-se als peus de l’atacant local just al costat del vèrtex de l’àrea de càstig. Pochettino havia donat entrada a Pillud (?) per Verdú.

Final cruel
Pochettino dona entrada a Marc Pedraza i aquest es protagonista en l’acció en la que en la zona del còrner esquer, perd la pilota rodejat de contraris i el ràpid contracop amb pilota llarga acaba amb centrada al mig de l’àrea i rematada de Zigic de cap, dins la porteria espanyolista. El futbol es així, i la vida d’un club modest en quant a plantilla i fitxatges, s’escriu d’aquesta manera.

Esperem que davant el Real Zaragoza, l’Espanyol no li afecti aquest dur cop i continuï amb la mateixa lluita com la que avui ha exhibit, però això si, amb més encert, dins les limitacions que tots coneixem i que avui han tornat a quedar ben paleses (bandes i encert cara a porta). I aviat sense Kameni...

Fitxa Tècnica:
Valencia CF: Cesar, Bruno, Alexis, David, Miguel, Albelda, Baraja, Banega, Joaquín, Mata i Villa.
Substitucions: Zigic per Jordi Alba, m. 63; Fernandes per Banega, m. 73; Marchena per Albelda, m. 79;

RCD Espanyol: Kameni (8), Roncaglia (6), Nico Pareja (7), Forlín (6), Chica (4), Moisés (7), Javi Márquez (6), Coro (3), Verdú (5) , Luis García (4), i Callejón (5).
Substiticions: Nakamura (3) per Coro, m. 61; Pillud (s.q.) per Verdú, m. 78; Pedraza (s.q.) per Callejón, m. 91.

Àrbitre: Rafael Dominguez Ramírez, del col•legi andalús. Ha mostrat cartolines grogues a Albelda, m. 11, Banega, m. 49, Zigic, m. 89 per part local, i a Forlín, m. 29, Javi Márquez, m. 44, Moisés, m. 62, i Chica, m. 82. No ha sancionat amb cartolina, unes clares i intencionades mans d’Albelda en el primer temps que ha vist, ja que ha indicat la infracció però no ha enviat als vestidors al migcentre valencianista.


Gol: 1-0: Zigic, m. 92.

Incidències: Estadi de Mestalla. Jornada 16ena del campionat nacional de lliga.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M