dimecres, 6 de gener del 2010

DIUMENGE, COMENÇA
L'AUTÈNTICA SUPERLLIGA FEMENINA

Foto d'arxiu.
Kenty s'ha guanyat un lloc com a lateral dret en l'equip d'Oscar Aja.. Imatge del darrer encontre davant el Llevant, proper rival del conjunt espanyolista.




Els rivals de l’Espanyol a la Segona Fase de la Superlliga.

Aquest diumenge comença la segona fase de la Superlliga Femenina 2009/10. Aquest mal invent de competició està estructurat de manera que en aquesta segona fase de competició, els vuit primers classificats de la fase anterior es juguin en lligueta de tots contra tots en dues voltes, el classificar-se en les dues primeres posicions que donarà dret a disputar una eliminatòria a doble partit per dilucidar qui obté finalment el títol.

Pel que respecta als 14 equips restants que no han obtingut la classificació per la lligueta que lluita pel títol, s’han dividit en dos grups intercalats segons la posició final de la primera fase, i els tres primers de cadascú dels dos grups obtindran bitllet per disputar la primera eliminatòria de la Copa de la Reina, juntament amb els sis classificats entre les posicions 3a i 8na. del grup que lluita pel títol i que no disputin l’eliminatòria final. Els dos primers quedaran, doncs, exempts, i s’afegiran als sis guanyadors de l’eliminatòria prèvia. Així quedaran formats els Quarts de final.

Els rivals, un per un...
L’Espanyol visitarà aquest diumenge el terreny de joc del Polideportivo Nazaret a València. El rival ja el coneixem de sobres: El Llevant. Les granotes van guanyar 2-0 en l’encontre d’anada, i van sucumbir davant el conjunt d’Oscar Aja per un rotund 6-0 a Sadrià. El conjunt granota va obtenir la classificació en la darrera jornada derrotant a domicili a l’Estartit. No parteix com a favorit, però dins el futbol femení, parlar del Llevant és sempre parlar d’un rival molt difícil de superar i més al seu feu.

Sens dubta, el rival més fort i clar favorit a revalidar el títol de lliga amb permís de les espanyolistes es clar, és el Rayo Vallecano. El conjunt madrileny que va caure a la primera eliminatòria de la UEFA Women’s Cup davant el Rossiyanca russ sent derrotat en els dos encontres, ha quedat imbatut en la primera fase i tan sols ha cedit un empat davant l’Atlético Féminas. Ha estat el conjunt més golejador (65, per 50 l’Espanyol segon màxim golejador) i el menys golejat (5 gols davant els 8 que ha encaixat l’Espanyol, 6 el Prainsa i 7 el FCB).

Al marge de conservar tot l’equip que es proclamar campió de lliga en la passada edició, el conjunt entrenat per Pedro Martínez Losa, ha realitzat fitxatges de luxe com Adriana Martín, les ex de l’Atlético, Estefi (portera suplent d’Alicia), Cristina “Chini” i Cristina Martínez, i la mig centre ex del Llevant Sandra Vilanova. Jugadores com Melisa, Pache, Keka, Alexandra, Natalia, Sonia, Burgos, Willy, Núria, Vanesa, Jade Boho, i un llarg etcètera completen un equip de somni al qual s’haurà de batre aprofitant que la lliga es decideix per eliminatòria a doble partit...


L’Athletic Club, campió del grup A, ha realitzat dues incorporació; la ex del Llevant que retorna a Lezama, Gurutze, i Karmele del Aurrerà Vitoria. Ha pujat diverses jugadores de la pedrera, i conserva les històriques Ainhoa (portera internacional), Marta Moreno, Zuriñe i Txibi a la defensa, Iraia i Ibarra al mig del camp, i Erika o la veterana Eba a la davantera. Jugadores com Nekane, Gangoiti, Itxaso, Olabarrieta, Orueta, completen l’onze més assidu en el que portem de campionat.
El conjunt basc ha estat el tercer màxim golejador (43), però ha encaixat 13 gols, un pèl lluny dels millors registres anteriorment esmentats.

No hem de oblidar al Prainsa Zaragoza, la bèstia negra de les blanc-i-blaves fins que el conjunt llavors entrenat per Diego Morata, el va derrotar en la finalísima de la Copa de la Reina disputada a la Romareda amb aquell 5-1 amb quatre gols d’Adriana Martín.
El conjunt aragonès que encapçalar la classificació del grup A durant bona part de la primera volta, ha acabat segon perdent gas un cop ja tenia la classificació pràcticament a la mà i s’ha mostrat com un conjunt molt sòlid com ho demostra que només ha encaixat sis gols.
El Prainsa ha conservat gairebé el bloc de la temporada passada (a excepció de Sara Vicente fitxada pel Llevant i Edite Fernandes fitxada per l’Atlético Féminas).
El conjunt de la capital de l’Ebre ha estat a més, agraciat amb un important premi de la grossa de Nadal i serà el primer equip que visiti Sadrià en aquesta segona fase de la competició.

El Atlético Féminas, que ha vist com a tres jugadores seves fitxaven pel Rayo Vallecano aquest estiu passat, ha tingut que patir fins el darrer moment per obtenir la classificació després de jugar-s’ho tot en un partit decisiu davant el Sporting de Huelva. El triomf matalasser assegurava la segona plaça i deixava terceres a les andaluses, fet que combinat amb el triomf del Levante, deixava a les de Huelva fora de la lluita pel títol.
El conjunt madrileny va incorporar en les seves files a Cristina Prieto la ex portera del RCD Espanyol, les davanteres Priscila Borja i Edite Fernandes del Sporting, i la també portuguesa Sofia Vieiria, jugadora migcentre que jugava en el Móstoles de futsal, la defensora Leire Landa (ex Real Sociedad), i varies jugadores de la pedrera matalassera.

La sorpresa ha estat la classificació de la Real Societat. El conjunt basc com a millor tercer, ha obtingut la plaça per disputar aquesta lligueta pel títol en detriment d’equips com Sporting Huelva que a priori, semblava tenir-ne més números.
Les guipuscoanes han vist com han perdut a la seva meta titular, Eli Sarasola (FCB) i la defensa Leire Landa (Atlético), i diverses jugadores veteranes en el equip de Txuri Urdin, s'han retirat (Evelyn Santos, Oihana, Itxaso García) .

Finalment, el rival que manca per analitzar, és el FC Barcelona que ja el coneixem bastant al haver-se enfrontat a les espanyolistes en quatre ocasions en l’actual temporada (Històrics, Copa Catalunya, i els dos enfrontaments de lliga), fet pel qual ens estalviarem el treball de recordar-vos la seva plantilla, altes i baixes, ja que estan en la memòria de tots aquells que seguiu d’una manera o altre el futbol femení.


1 comentari:

Anònim ha dit...

Hola pericos-ques:
Ës té que anar a guanyar el partit desde el 1 minut, encara que siguem molt superiors al Llevant, volen revenja, després de la pallissa x 6 a 0 de l'Espanyol a S Adrià, començar bé la superlliga, ja no és un partit d'entrenament de 30 minuts com el que va gunyar al b x 6 a 0.
Adéu. Jose Carrera




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M