diumenge, 31 de gener del 2010

EL FEMENÍ APALLISSA AL ATHLETIC CLUB (6-1)



















RCD Espanyol Femení “A”: 6 – Athletic Club: 1

Un Espanyol excel·lent
El RCD Espanyol Femení va apallissar al Athletic Club de Bilbao, tercer classificat i líder del grup A en la primera fase de la Superlliga femenina. El resultat de 6-1 no deixa lloc a cap tipus de dubte de la superioritat total del conjunt d’Oscar Aja sobre l’equip basc.

Primer temps més igualat
Malgrat tot, l’Athletic Club va plantar cara en el primer temps abans d’enfonsar-se en el segon període. Al primer minut de joc, l’ Athletic ja va mostrar les seves armes, amb una entrada molt dura a Conti, la golejadora espanyolista. Oscar Aja va sorprendre amb l’alineació de Raquel Corral a la davantera jugant per darrera Conti. La jugadora de la pedrera espanyolista va completar un gran encontre i a més va aconseguir dos gols.

Precisament va ser Corral la que primer va crear perill amb una rematada que rebutjar a còrner a la seva dreta, la portera internacional Ainhoa Tirapu. Per la seva part, les basques amb el vent a favor (bufava amb força), van intentar posar problemes a Mariajo en un llançament de falta, però la meta espanyolista es va mostrar molt segura per alt.

Meseguer obre la llauna
Als vint minuts de joc, una rematada de Meseguer de capen un llançament de falta a càrrec de Vero i un rebot, i de manera poc ortodoxa però tremendament útil, la migcentre espanyolista marca desprès que l’esfèrica colpegés al travesser i rebotés en el cos de la meta Ainhoa, introduint-se en la seva porteria.

Poc li durar l’alegria al conjunt blanc-i-blau, que va veure com en un llançament de la dorsal 27 Beristain, des de fora de l’àrea, - que el fort vent va enverinar -, acaba superant a María José Pons.
Aquest gol anima a les bilbaïnes, que durant uns minuts passen a ser dominadores del partit. Però l’Espanyol reaccionarà ben aviat.

Una passada de Vero a Conti es tallada per Ibarra rebutjant sobre la pròpia porta sortint la bola molt a prop del pal per la línia de fons. En la recta final del primer temps, l’Espanyol torna a tancar al conjunt basc que es dedica a mantenir el resultat.

Marta Torrejón, torna a posar a l'Espanyol per davant
En un servei de cantonada executat per Vero des de l’esquerra, en mig d’un munt de jugadores dins l’àrea, s’eleva per sobre de totes, Marta Torrejón rematant de cap lluny de l’abast de la portera basca. Era el 2-1 i el començament de la golejada en sí. La darrera ocasió del primer temps i en el darrer minut, una jugada individual de Sara Mérida que acaba amb un xut de la jugadora espanyolista, al que respon amb una molt bona intervenció la portera internacional del Athletic.

Iñigo Juaristi dona entrada a Joana en comptes de Itsaso, la ex de la Real Societat. La primera acció destacable una triangulació entre Míriam, Conti i Vero que acaba amb xut creuat que bloca Ainhoa. Raquel Corral engalta un potent xut minuts després que surt desviat.


Golejada d'escàndol
El gol de la tranquil·litat, obra de Raquel Corral que en jugada individual remata quan s’interna a l’àrea i amb la fortuna que el llançament toca en el cos d’una defensora, i acaba dins la porteria basca.

Molt bonic el quart gol espanyolista després que una passada en profunditat de Meseguer fos controlat amb el pit per Raquel Corral, i deixant córrer la bola dins l’àrea, amb un toc precís i elegant, supera d’una excel·lent vaselina la mitja sortida de la meta basca. Molt aplaudit aquest gol que certificava ja de manera clara el triomf espanyolista.

Orueta va salvar el cinquè després que en una acció en la que Miriam guanya línia de fons, i centra, s’avança la jugadora basca a un possible remat espanyolista, cobrint be en el primer pal.

L’Espanyol desbordava una i altre vegada a un conjunt que era caricatura ja de la solidesa i contundència pretèrita; Una centrada de Mérida després d’un bon retall, no es aprofitat per Vero que no arriba al remat. El conjunt d’Iñigo Juaristi dona senyals de vida de manera efímera en una centrada xut de Nekane que es passeja per l’àrea perica sense majors conseqüències.

Aja realitza un triple canvi donant entrada a Chola (reapareixia després de la lesió), Mery i Joana. L’Espanyol no donava treva, i portava força maldecaps a Ainhoa; un xut de Meseguer, fora fregant el travesser, un centre de Chola, blocat amb moltes dificultats, i la més clara, un u contra u a càrrec de la capitana Míriam, que tota sola erra rematant als peus de la portera.

Aja esgota els canvis amb l’entrada de Corredera. Precisament, una volea seva es aturada per Ainhoa al poc d’entrar al terreny de joc.
Triple ocasió del conjunt espanyolista després d’una magnifica jugada de Vero per l’extrem superant a dos rivals, centrant a Conti que es desfà de la seva marcadora i xuta al peu de la portera, no podent tampoc Joana finalitzar la jugada.

El cinquè gol espanyolista neix fruït d’un contracop conduït per Corredera per la dreta, que obre a Vero canviant a l’esquerra, i la internacional gallega amb molta visió de joc, s’atura, mira, i veu completament desmarcada a Joana venint de darrera, i aquesta no falla marcant a plaer.

Mery ja en temps d’afegit, tancar el compte golejador blanc-i-blau, al superar per velocitat la malmesa defensa bilbaïna, i plantar-se sola davant una venuda Ainhoa, que la supera marcant el darrer gol.

L’Espanyol continua líder amb quatre de quatre, i viatjarà a Madrid el proper cap de setmana per enfrontar-se al rival més fort de la Superlliga i vigent campió de la mateixa, el Rayo Vallecano d’Adriana Martín. Per la seva banda, l’Athletic Club ha defraudat en la seva visita a Sadrià amb aquest fort correctiu, demostrant-se que a dia d’avui, està molt lluny d’espanyolistes i rayistes.


Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol: Mariajo, Kenty, Marta Torrejón, Lara, Sara Monforte; Meseguer, Míriam; Vero, Sara Mérida, Raquel Corral i Pamela Conti.
Substitucions: Olga Moreno, Mery, Joana per Sara Monforte, Sara Mérida, i Raquel Corral respectivament, m. 66; Corredera per Lara, m. 74.

Athletic Club: Ainhoa, Marta Moreno, Tzibi, Gangoiti, Itsaso, Iraia, Orueta, Ibarra, Beristain, Nekane i Erika.
Substitucions: Joana per Itzaso, m. 46; Gurutze per Gangoiti, m. 62; Eba i Irune per Nekane i Beristain respectivament, m. 79.

Àrbitre: Diego de la Torre Acedo, comitè territorial català, delegació de Granollers. Va mostrar cartolines grogues a Joana (ATH), m. 83 i a Marta Moreno, m. 87, Kenti, m. 90+

Gols: 1-0: Meseguer, m. ; 1-1: ,m. 27; 2-1: Marta Torrejón, m. 39; 3-1: Raquel Corral, m. 55; 4-1: Raquel Corral, m. 58; 5-1: Joana, m. 90; 6-1: Mery, m. 92.

Incidències: Partit corresponent a la quarta jornada de la Superlliga Femenina, en la seva segona fase, fase del títol, disputat en el camp Tercer de la Ciutat Esportiva de Sadrià, en un horari força inhabitual, a les 13:15 del dissabte per accedir a la petició del conjunt basc.
Temps assolellat, bona temperatura, però ambient força ventós que dificultar en algunes fases el joc.

Presència del Conseller encarregat del Femení, Josep Ramió. Alguns seguidors del conjunt basc desplaçats de diverses penyes en territori català.




CLASSIFICACIÓ SUPERLLIGA FEMENINA, Grup "A" (TÍTOL)

.CLASSIFICACIÓ

PTS

PJ

PG

PE

PP

GF

GC

1

R.C.D. ESPANYOL

12

4

4

0

0

15

2

2

RAYO VALLECANO

10

4

3

1

0

12

5

3

F.C. BARCELONA

7

4

2

1

1

4

3

4

TRANSP. ALCAINE /PRAINSA

7

4

2

1

1

6

6

5

ATLÉTICO M. FÉMINAS

4

4

1

1

2

1

2

6

ATHLETIC CLUB B.

4

4

1

1

2

6

10

7

REAL SOCIEDAD

1

4

0

1

3

5

10

8

U.D. LEVANTE

04004011

1 comentari:

Anònim ha dit...

HOLA AMICS-GUES:
SOM EL MILLOR EQUIP DE LA SUPERLLIGA, NO TENIM RIVAL, EL RCD ESPANYOL VA SER MOLT SUPERIOR AL ATL BILBAO, SON MILLORS LES NOSTRES JUGADORES, VAN GUANYAR JUSTAMENT, SENSE COMPLICACIONS.
ADÉU. JOSE CARRERA




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M