dijous, 8 d’abril del 2010

NEIX EL PRIMER TEBEO
AMB LA HISTORIA DEL RCD ESPANYOL


El dilluns 12 d’abril, a les 19:30 h, a l’avantllotja presidencial de l’estadi de Cornellà-El Prat (entrada per la porta 9) es presentarà “RCD Espanyol. La història en còmic”, un projecte de 23 perico obra de Lluís Recasens, L’avi, (dibuixos) i de Nacho Julià i Sergi Fidalgo (guió), que ha tingut la col.laboració del club. Han confirmat la seva assistència el capità de l’equip, Iván de la Peña; l’entrenador, Mauricio Pochettino; els ex jugadors Rafa Marañón i Tommy N’Kono i una representació del femení (Lara Rabal, Miriam Diéguez, Verónica Boquete).

Al llarg de les 47 pàgines del tebeo, Recasens, Julià i Fidalgo repassen, amb un to divertit i reivindicatiu, els fets més importants dels primers 109 anys de vida del club. Els protagonistes són els membres d’una família perica que es dirigeixen cap al nou estadi per assistir-hi al partit inaugural contra el Liverpool, i durant el
recorregut van recordant tot el que ha viscut el club.

El còmic acaba just després del tres a zero contra l’equip anglès, i la cerimonia inaugural, després de donar una visió senzilla, però rigurosa, de la història del RCD Espanyol, des de la fundació fins la gran remuntada de la temporada 2008-2009. L’obra acaba en aquest moment perquè els autors consideren “que és un punt d’inflexió dins la rica trajectòria del club”.

Segons els autors, “aquest tebeo té un objectiu: que els pericos sàpiguen que rere aquesta samarreta blanc i blava que lluim per anar al camp, rere d'aquest escut que portem amb orgull, rere aquesta defensa espartana que fem de la nostra entitat hi ha un sentiment molt fort. I que abans que nosaltres milers de pericos van defendre el nostres colors, de la mateixa manera que ells donaran el relleu per fer que l’Espanyol visqui eternament. És difícil resumir 109 anys de vida en un grapat de vinyetes, però el que volem es despertar la curiositat perquè els espanyolistes en vulguin aprendre més”.

Iñaki Urribarri, Josep Bráut i Silvia López han col.laborat en la correcció lingüística del tebeo, que està editat en català, i Jordi Puyaltó ha estat l’assessor històric. Perico Domínguez ha dissenyat la portada i Diego Petrilli ha estat el maquetador.

Aquesta obra es podrà adquirir a la botiga oficial del club i a les principals llibreries de Catalunya, com El Corte Inglés, la Bertrand, la Casa del Libro o la Catalònia. Tota la informació sobre el còmic es podrà consultar a les webs:
    Librospericos.com
    23perico.com.
    Es poden fer comandes a:
      23perico@gmail.com.




    S E N T I M E N T P E R I C O . C O M