dimecres, 7 d’abril del 2010

SORTEIG DE LA COPA DE LA REINA
ELS DOS PRIMERS DE LA SUPERLLIGA, EXEMPTS

Foto d'arxiu:
A la Romareda, moment en que les noies de l'Espanyol pujen cap a la llotja a recollir les medalles corresponents i aixecar la Copa de la Reina.



Ahir matí va tenir lloc a la seu de la RFEF, el sorteig de la primera eliminatòria de la Copa de la Reina de futbol de la present temporada. En aquest sorteig – efectuat abans de la conclusió de la Superlliga i per tant encara no es coneixen els clubs que han quedat aparellats –, quedarà exempt el RCD Espanyol i l’altre club que finalitzi en segona posició i disputi el títol final de la Superlliga (el Rayo Vallecano qui més opcions té tal com es troba la classificació).


El sorteig ha establert els següents aparellaments:

      3er. GRUP A / 3er. GRUP C
      4rt. GRUP A / 3er. GRUP B
      2n. GRUP C / 5è. GRUP A
      6è. GRUP A / 2n. GRUP B
      1r. GRUP C / 7è. GRUP A
      8è. GRUP A / 1er .GRUP B

En el grup B, L’Estartit ja té una de les places per disputar la Copa de la Reina, mentre que Sevilla, Sporting de Huelva i Oviedo lluitaran per les dues restants places en les tres jornades de lliga que resten per finalitzar el campionat. Les gironines son les que millor ho tenen inclòs per quedar primeres de grup, ja que la distància es prou significativa i el seu rival seria en cas de acabar finalment primer seria el Llevant, la Real Sociedad o el Prainsa.

En el grup C, Torrejón, es qui ho te millor ja que avantatge en quatre punts al segon classificat i en sis a falta de tres encontres al quart. Molta igualtat per les altres dues places, ja que tant Las Palmas, Lagunak, Collerense, i Valencia Féminas tenen opcions i es jugaran en aquestes tres jornades que manquen de Supelliga, la classificació per disputar la primera eliminatòria de la Copa de la Reina. Moltes menys opcions té el Real Valladolid al que ja només li manquen dos encontres per disputar. El Gimnàstic de Tarragona és l’únic conjunt de la Superlliga que en tot el campionat no ha puntuat.


Final a quatre... i presumiblement al Pais Basc...

Si no hi ha canvi de darrera hora, sembla que la RFEF acceptarà la proposta del Ajuntament de la població basca de Basauri per disputar-hi la fase final (final a quatre) de la Copa de la Reina que enguany també variarà el seu format en el que respecta a la final – suprimint semifinals a doble partit -.

Els vuitens de final es disputen els dies 2 i 9 de maig, data en que el RCD Espanyol i el segon classificat de la Superlliga es disputaran el títol de lliga.

Els Quarts de Final tindran lloc els dies 16 i 23 de maig en eliminatòria a doble partit; estaran formats pels guanyadors de les sis eliminatòries de Vuitens més els dos equips exempts mencionats.

Els quatre guanyadors, disputaran al lloc on es disputi la fase final (Basauri si s’acaba de confirmar i certificar oficialment per part de la RFEF), les semifinals a partit únic (2 i 3 de juny), jugant la final els dos guanyadors el dissabte dia 5 de Juny.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M