dilluns, 24 de maig del 2010

TRIOMF DEL JUVENIL
EN UNA ELIMINATÒRIA PLÀCIDA












RCD Espanyol Juvenil “A”: 2 – UD Almería : 1

Dani Nieto al rescat


L’Espanyol Juvenil “A” va aconseguir donar-li la volta al marcador davant un Almería que es va avançar mitjançant el llançament d’una pena màxima en el segon temps. Els espanyolistes es van endur el triomf gràcies als gols de Dani Nieto que s’havia incorporat al joc després del descans. El partit no va ser gaire intens, i es pot dir que l’Espanyol en va tenir prou (tot i marcar sobre la botzina el gol de la victòria) a mig gas, després que en l’anada a terres andaluses aconseguiren una renda definitiva de quatre gols.

De totes maneres s’ha de fer notar que malgrat el partit no fos molt bo i el 0-4 de l’anada es deixés sentir de manera bastant sensible, l’Espanyol va gaudir de suficients i clares ocasions en un primer temps en el que no va aconseguir perforar la porteria de Lopito.

Gabi va comptar amb una ocasió molt clara quan es va quedar totalment sol davant el meta visitant, però no va trobar forat i va xutar al cos del porter. El mateix va succeir amb Albert Blázquez que incorporat a l’atac va rematar traient el porter amb el peu.
L’Espanyol va ser total dominador del joc i podia haver deixat resolt l’encontre en aquest primer període d’haver tingut més fortuna i encert cara a porta.

Pau Senent va estar a punt de marcar però el seu xut creuat a la dreta de l’àrea de càstig, se’n va per mig metre rebutjat a còrner. Tampoc Alex aconsegueix èxit, després d’encarar i xutar creuat intentant superar a Lopito per alt, marxant-se la bola desviada.
Chuli, autor d’un hat trick en l’anada ahir no va tenir el mateix encert tot i que va lluitar per aconseguir mullar. En el 40’, va tenir el gol en les seves botes però en comptes de xutar va veure tot sol a Alex, i al intentar passar-li la bola, aquesta va acabar estavellant-se als peus de Heredia que era el darrer defensor, interceptant la passada letal.

En el segon temps, Pepín Cabezas mou banqueta i dona entrada a Dani Nieto i a Pirulo.
Des del mateix moment de la seva entrada al terreny de joc, Nieto ja dona mostres de la seva perillossitat quan xuta lliscant l’escaire dreta de la porteria visitant. Uns minuts després altre cop el balear amb xut buscant la rosca se li marxa en els metres finals un pèl desviat sortint ajustat al pal dret.

Però com l’Espanyol havia perdonat en atac i havia desaprofitat grans ocasions de gol amb jugades d’un contra u davant el mateix porter, la llei del futbol diu que no es pot perdonar... I així, en la primera acció de perill seriós dels andalusos que només havien tingut un parell d’aproximacions anteriorment, Pol Freixanet derriba al jugador visitant quan intenta superar-lo dins l’àrea entrant per la lateral esquerra de la mateixa. Israel Simón no dubta i amonesta al porter i assenyala el màxim càstig que s’encarrega el dorsal 7 Moreno, de transformar en el primer gol del partit.

En aquells moments, veiem el pitjor Espanyol del partit. L’Almería s’ho creu, i passa a ser dominador absolut del partit en busca d’un segon gol que permeti encara que sigui en somnis, plantar batalla en l’eliminatòria. I els andalusos disposaren de fins a tres ocasions de gol en aquesta fase del partit.

La primera d’elles, quan en el 69, una jugada amb carambola entre el rebuig de Pol, la pilota rebotada en Pere que intenta rebutjar des de terra, per poc acaba dins, lluint-se Pol que ho evita. Un minut desprès, s’executa el còrner i Pol salva del segon amb una gran intervenció enviant a còrner de nou amb la punta dels dits quan la pilota es colava ja a la porteria blanc-i-blava. La darrera ocasió, la protagonitzar l’autor del gol Moreno qui remata a boca de canó i Pol Freixenet de nou salva el gol cobrint bé i rebutjant la rematada dels andalusos.

A partir d’aquells instants, l’Espanyol li veu les orelles al llop i decideix posar-se les piles i acabar amb la historia... Chuli al 70’ es a punt de superar en un u contra u a Lopito fora de l’àrea però per centímetres arriba abans el meta visitant.

L’Espanyol posa setge a la porteria andalusa; Pirulo amb xut fort però que rebutja Lopito, avisa, i posteriorment Dani Nieto signarà l’empat després d’una penetració de Chuli, que arriba fins línia de fons, centra ras passat i al segon pal Dani Nieto amb tota la tranquil·litat controla i afusella al porter.

Albert Blázquez amb dos retalls trenca la cintura del defensor i centra una pilota d’or a la que per molt poc no arriba Chuli al remat. El propi davanter espanyolista provarà marcar en el llançament d’un lliure directe en les acaballes del matx, però el seu llançament es perdrà fora per sobre el travesser.

I en els darrers instants, entrant ja en el temps supletori, Dani Nieto donarà l’anecdòtic triomf en aquest encontre, en engaltar una volea que s’allotja a l’escaire dreta de la porteria.

Ara, a esperar el sorteig, en el que no estarà el màxim rival dels espanyolistes, el FC Barcelona que va ser sorprès en els darrers instants pel Valencia per doble valor dels gols en camp contrari.




Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol: Pol, Pere, Albert, Blanchart, Mozó, Juli, Alex, Caballé, Chuli, Pau i Gabi.
Substitucions; Dani Nieto i Pirulo per Alex i Caballé, m. 46; Vega per Gabi, m.60; Angel per Pere, m.78.

UD Almería: Lopito, Ayala, Anares, Heredia, Cruz, Juanmi, Moreno, Antonio, Cristobal, Muyor i Salva.
Substitucions; Alberto per Cruz, m. 46; David per Muyor, m. 65; Pepi per Antonio, m. 71; Ivan per Moreno, m. 78.

Àrbitre: Israel Simón del Pino, del comitè territorial català, delegació de Barcelona. Va mostrar cartolines grogues a Juli, m. 38, al meta Pol, m. 53 i a Pau, m. 61 per part espanyolista mentre que el jugador Cristóbal la va veure per part visitant.

Gols: 0-1: Moreno, (pen), m. 54; 1-1: Dani Nieto, m. 78; 2-2: Dani Nieto, m. 90.

Incidències: Ciutat Esportiva de Sadrià. Camp principal. Ambient assolellat i temperatura calorosa. Partit de tornada dels vuitens de final de la Copa del Rei de Juvenils. Poc públic.

RESULTATS COPA DEL REI DE JUVENILS.


RESULTATSVUITENS DE FINAL.

Anada

RC DEPORTIVO4Real Sociedad31-1
Real Racing Club0ATHLETIC CLUB10-3
REAL MADRID CF4Unión Deportiva Las Palmas01-2
Real Valladolid CF2REAL BETIS BALOMPIÉ10-1
C. ATLÉTICO MADRID1CD Tenerife05-2
FC Barcelona2VALENCIA CF21-1
RCD ESPANYOL2UD. Almería14-0
UD CORNELLÀ1Gimnàstic de Tarragona12-0


1 comentari:

Anònim ha dit...

Hola pericos/ques:
L'Espanyol juvenil va demostrar que quan desperta, sap jugar bé,i donar la volta a marcadors contraris remuntant amb grans gols.Va guanyar merescudament a l'Almeria.
Adéu. Jose Carrera




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M