dissabte, 12 de juny del 2010

L'ALEVÍ, CAMPIÓ DE CATALUNYA

L'ESPANYOL JUVENIL "A" PERD 3-4 DAVANT EL REAL MADRID, A L'ANADA DE LES SEMIFINALS DE LA COPA DEL REI DE JUVENILS. L'ALEVÍ DEL RCDE S'HA PROCLAMAT CAMPIÓ DE CATALUNYA EN GUANYAR A LA TANDA DE PENALS AL FC BARCELONA, A IGUALADA. TAMBÉ EL BENJAMÍ "A", S'HA PROCLAMAT CAMPIÓ EN VÈNCER ALS PENALS AL CORNELLÀ DESPRÉS D'EMPATAR A TRES GOLS. L'INFANTIL HA CAIGUT DERROTAT PER 4-0 EN UN MAL PARTIT I EL JUVENIL "B" HA PERDUT 3-1.

RCD Espanyol Aleví “A”: 0 – FC Barcelona “A”: 0

CAMPIONS !!!

(Estadi Mpal. de les Comas, Igualada; L’Anoia: Josep Maria)

El RCD Espanyol Aleví “A” s’ha proclamat aquest matí, campió de Catalunya de la seva categoria en vèncer a la tanda de penals al FC Barcelona, actual campió de lliga, després que els seixanta minuts reglamentaris acabessin amb el resultat inicial. Els espanyolistes trenquen una ratxa blaugrana, ja que el darrer triomf espanyolista l’hauríem d’anar a buscar a l’any 2006 al Narcís Sala de Sant Andreu amb idèntic resultat i també als llançaments de penals.

El conjunt d’Albert Villarroya ha posat la cirereta al pastís d’una molt bona temporada en la que va plantar cara fins gairebé el final al conjunt barcelonista en lliga, va fer un bon torneig d’Estepona caient per penals en quarts de final, i ara ha derrotat a l’etern rival en un molt bon encontre en el que el campió de lliga en prou feines ha tingut ocasió de mostrar el seu potencial davant el gran partit dels blanc-i-blaus.

El FC Barcelona ha dominat el primer quart d’hora. Ha sortit bastant fort, i l’Espanyol s’ha limitat a controlar i defensant-se amb ordre i criteri ha anat mica a mica traient-se el domini barcelonista. No obstant, els culers han gaudit d’unes primeres aproximacions ben resoltes per la defensa espanyolista, i l’ocasió més clara al minut deu de joc, quan una rematada de cap del davanter barcelonista s’ha estavellat al travesser de la porteria espanyolista.

Fora d’aquest ensurt, el partit s’ha anat igualant, i l’Espanyol ha ofert una molt bona imatge aguantant primer bé les escomeses rivals, i posteriorment dominant el segon quart d’hora del primer temps. El primer xut espanyolista ha estat obra de Carles Pérez per sobre el travesser, i posteriorment ha sigut Gonzalo qui amb un xut desviat ho ha intentat. Ibra ha aconseguit marcar, però com no es diu Messi, el gol ha estat justament anul·lat ja que l’ha marcat amb la mà, faltant quatre minuts per anar-se’n als vestidors.

El segon temps, ha mostrat com el Barcelona no podia amb l’Espanyol, i tot i la força al mig del camp de l’africà Ayoub, els de Villarroya no s’han deixat intimidar en cap moment i han aconseguit no passar cap tipus d’angunies. Ha intentat l’Espanyol sorprendre en ràpids contracops (Ibra s’ha marxat de dos rivals però s’ha tancat i el seu remat sense angle ha sortit fora), però li ha faltat una mica més de concreció i encert en els metres finals.

L’Espanyol mitjançant el llançament d’un servei de falta que no ha blocat el meta culer, ha estat a punt de ser aprofitat per Gerard que li ha faltat centímetres per pogué arribar al refús. La més perillosa del Barcelona en el segon temps, una centrada per l’esquerra molt passada que l’ex del Espanyol Dani Olmo ha rematat de cap sortint a un metre de la porteria espanyiolista.

El Barcelona també ha aconseguit marcar, però la pilota clarament ja havia sortit per la línia de fons abans de la rematada dins l’àrea petita a la centrada per la dreta.

Així s’ha arribat als cinc minuts finals, on el Barcelona ha posat setge a la porteria espanyolista, sense gaires idees, amb un Espanyol ben posicionat que ha pressionat molt bé sortint al contracop, i ha tingut el conjunt barcelonista varies faltes perilloses que s’han executat sense conseqüències, i la que ha anat més ben dirigida a càrrec del jugador Ayoub, que ha parat l’homònim de l’Espanyol, Ayoub. Per part espanyolista en el darrer minut un xut de Roger Adrià que ha aturat el meta barcelonista ben col·locat.

Al final, empat a zero, i llançaments de penals. El Barcelona ha llençat fora el segon del seu compte, i l’Espanyol ha anat marcant tots els llançaments fins que Mariano ha tingut la possibilitat de donar el triomf al conjunt perico, però el meta culer ha aturat el seu llançament. S’ha hagut d’anar a l’onzè i dotzè penal, en el que l’Espanyol ha anotat i el FC Barcelona ha tornat a errar llençant fora. L’alegria dels espanyolistes s’ha desbordat, i ho han celebrat per tot lo alt, trencant una ratxa que durava massa ja.

RCD Espanyol: Ayoub, Carles Morales, Mariano, Cucurella, Sergi Pascual, Ferrán, Gonzalo, Pol, Ibra, Gerard Nolla, i Carles Pérez.
Substitucions: Juli i Joan per Cucurella i Carles Pérez, m. 39; Roger Adrià per Ibra, m. 54. Resta banqueta: Adrià López (ps), Salva, i Kevin Rodríguez.

FC Barcelona: Joan, Marc, Alfaro, Nelson Mandela, Oriol, Ayoub Aboy, Camara, Eric, Dani Olmo, Carles, i Javi Ruiz.
Suplents: Jordi Mola, Adrià Collet, Dani Morer, Piñol, Ion Perelló, Sergi Grimau i Giorgios Spanoudakis.

Àrbitre: Gallardo Martínez. Ha realitzat un arbitratge impecable, en un encontre en el que els jugadors d’ambdós conjunts li han facilitat la tasca. Ha mostrat cartolines grogues a Ibra, m. 26 per marcar amb la mà, Cucurella, m. 37, per impedir que s’efectués un llançament per part del rival, Pol, m. 44, i als barcelonistes Eric Montes, m. 47 per entrada a un contrari, i a Oriol Rey, m. 50 per retardar el joc allunyant la pilota quan ja estava el joc aturat.

Gols: Penals. 1-0: Joan (RCDE), gol, per alt; 1-1: Eric Montes, gol, per l’esquerra; 2-1: Juli, gol, ras a la dreta; 2-1: Giorgios, fora a l’esquerra; 3-1: Gerard Nolla, gol, ras a la dreta; 3-2: Nelson Mandela, gol, ras; 4-2: Ferrán, gol, mitja alçada. 4-3: Carles Aleña, gol, ras a la dreta. 4-3: Mariano Konyek, falla. Atura el meta culer per l’esquerra; 4-4: Ayoub, gol, ras a la dreta.
Pròrroga de penals: 5-4: Sergi Pascual, gol, a l’esquerra; 5-4: Oriol Rey, fora !!! A l’esquerra del meta del RCDE.

Incidències: Final del Campionat de Catalunya en categoria aleví. Camp Mpal. de Les Comes, Igualada. L’Espanyol posa fi a dos anys sense conquerir cap títol de Catalunya (Vilanova del Vallès 2008, i Can Salvi, S. Andreu de la Barca, 2009), després de guanyar el darrer en categoria infantil en 2007 en Canovelles, i recupera el títol en categoria aleví després de fer-ho per darrera ocasió en 2006.

Ferran Manresa i Emili Montiagut presenciant l’encontre. Villarroya s’acomiada amb un títol com a entrenador de l’Aleví, després d’una dilatada etapa. Temps assolellat, algun núvol, i temperatura càlida, sense arribar a ser sufocant.