dijous, 10 de juny del 2010

QUATRE FINALS A IGUALADA
AMB PRESÈNCIA ESPANYOLISTA

Molt ha plogut des d'aquesta imatge:
L'Infantil "A" 2006/07 (promoció del 93), va conquerir el títol al Mpal. de Canovelles. Des de llavors, la superioritat barcelonista ha estat total...



Dissabte, Igualada, serà la capital del futbol base

El Futbol Base espanyolista acomiadarà la temporada oficial amb la disputa de les finals dels campionats de Catalunya que aquest cop tindran lloc a la capital de l’Anoia, a la ciutat d’Igualada. Per primer cop a la historia del futbol català, tindran lloc en idèntica ciutat, totes les finals de futbol base, futbol base femení, de futbol sala base, i les finals de nova creació com son en categoria benjamí masculina, i aleví-benjamí-prebenjamí femenina.

El RCD Espanyol estarà present en quatre
A les 10:00 del matí, l’equip d’Albert Villarroya disputarà la darrera final de futbol onze aleví, un cop la temporada propera es disputi amb modalitat de futbol 7. Els espanyolistes per arribar a aquesta final han hagut de desfer-se del Vilassar de Mar (tercers a la lliga), al que van derrotar en els dos encontres (0-6 a terres del Maresme i 3-0 a la Ciutat Esportiva). El doble enfrontament en lliga es va resoldre amb triomf barcelonista a Sant Adrià (0-2) i empat a un gol, que perfectament podia haver estat un triomf perico, a Sant Joan Despí, amb el gran encontre realitzat pels de Villarroya.

El rival, l’actual campió del torneig i del present campionat de lliga, el FC Barcelona, va eliminar en semifinals al quart classificat a la lliga, el UD Cornellà, per 3-0 en Sant Joan Despí, i 1-2 a la Via Ferrea.

Recordem que l’Espanyol fa quatre temporades que no obté el ceptre català en categoria aleví. La darrera va ser al Narcís Sala (2005/06) en la que van derrotar a l’etern rival a la tanda de penals, després d’arribar amb empat a zero al final dels seixanta minuts reglamentaris de joc.

A les 13:00 hores tindrà lloc la final Infantil. El conjunt espanyolista, per arribar a la final, ha tingut que desfer-se d’un incòmode Santboià que li posar molt difícils les coses als blanc-i-blaus, ja que en l’anada l’empat a zero va ser l’imperant després dels setanta minuts de joc. A la tornada, els de Magrinyà van derrotar al conjunt local per 0-1 i van aconseguir el bitllet per la final.

El seu rival, el FC Barcelona, actual campió de lliga i darrer guanyador del torneig, va eliminar en semifinals al Cornellà (guanyant-li 1-4 a la Via Ferrea, i 3-1 a la Ciutat Esportiva Gamper). El duel entre pericos i culers en lliga, es va saldar amb triomf barcelonista (5-2) a la primera volta, i triomf espanyolista a Sadrià (1-0) un cop els blaugranes ja eren campions.

El darrer triomf espanyolista l’hem d’anar a buscar a la final de Canovelles, la temporada 2006/07 en la que els espanyolistes van empatar a zero davant l’armada africana del Barcelona, i als penals la fortuna va somriure als blanc-i-blaus.

Els de Villarroya venen de conquerir el prestigiós torneig de San Pedro del Pinatar on van derrotar al Osasuna (1-0), Cartagena (4-1) i San Pedro del Pinatar (5-0) a la fase prèvia, superant al Fulham anglès en Quarts de final (4-1), al Real Murcia (1-0) en Semifinals i a la final van golejar al Valencia CF per 4-1, enduent-se a més Gerard Nolla, la distinció al màxim golejador del torneig.


A les 17:00 hores, el RCD Espanyol disputarà l’única final que no serà amb el Barcelona com a rival. La final en categoria benjamí, que es disputa per primera vegada, mitjançant la disputa d’unes semifinals en creuament entre els dos primers classificats d’ambdós grups de Preferent. Al grup 1er, Cornellà i Manresa van ser els dos primers, mentre que al grup segon, Espanyol i Barcelona. En les semifinals, l’Espanyol es va desfer dels del Bages amb triomfs (2-4 a Manresa, i 3-2 a Sadrià), mentre que la semifinal més apassionant va tenir lloc entre el Cornellà i el Barcelona. Els del Baix Llobregat van vèncer en l’anada al conjunt culer 0-2 i en la tornada els barcelonistes tan sols van pogué vèncer per 3-4 en la Via Férrea. Al estar en grups diferents no s’han enfrontat en encontre oficial blanc-i-blaus i verd-i-blancs.

A les 19:00 hores, darrera final que portarà colors espanyolistes. Serà la juvenil. Anteriorment el campionat de Catalunya Juvenil el disputaven els dos equips de cada un dels dos grups de Preferent, però enguany la FCF ha modificat el format, i les semifinals han estat formades pels dos campions de Preferent contra els dos primers classificats de Lliga Nacional.

El despropòsit federatiu arriba a tal nivell, que estava previst que fossin les semifinals a doble encontre. I de fet, la semifinal entre el Barcelona B i Can Vidalet així ha sigut. Però el responsable d’aquest “invent” no va preveure que l’Espanyol B no obtindria la segona plaça i per tant la classificació, fins la darrera jornada (es a dir, una setmana abans de la disputa de la Final del Campionat de Catalunya) en lluita amb el Badalona, resolta a favor dels pericos per millor gol average particular. Llavors, la FCF ha decidit que es disputés aquesta semifinal a partit únic a la Ciutat Esportiva, davant la impossibilitat de disputar dos encontres en sis dies.... En definitiva, esperpèntic.

Es per això, que FC Barcelona “B” que va eliminar a doble partit al Can Vidalet (0-1 i1-0) i RCD Espanyol “B” que eliminar ahir vespre en la Ciutat Esportiva al Girona “B” (5-0) , disputaran la darrera final de futbol onze en l’Estadi de les Comes d’Igualada.


Els que no hi seran
El cas més simptomàtic d’absència perica i que ha fet més mal, ha estat l’eliminació del Cadet “A” a mans del Cornellà amb aquell dolorós 0-3 a Sadrià, desprès de guanyar 1-3 a la Via Ferrea. Aquesta final la disputarà el conjunt del Cornellà i el FC Barcelona a les 11:15 del matí.

En categoria femenina no hi haurà cap representant espanyolista. En categoria Juvenil – Cadet, el fet d’aparellar en el mateix grup Espanyol (segon), i Barcelona (campió), o inclòs el Vilafranca que va ser tercer, ha fet que hagi disputat les semifinals conjunts com el Santpedor o l’Estartit, potser de menys nivell. La final la disputarà el Barcelona (actual campió del torneig en vèncer a l’Espanyol en Montmeló la passada temporada) i l’Estartit.

En categoria Infantil-Aleví, tampoc hi serà el conjunt perico ja que en lliga les blanc-i-blaves van quedar en tercera posició a la lliga, i només els campions de grup disputen les semifinals, encara que entre aquests estigui el modest Cabanes, equip que ha rebut 19 gols a les semifinals entre els dos encontres disputats... La final tindrà lloc entre el FC Barcelona i el CD San Gabriel. El darrer campió, és el RCD Espanyol que es va imposar al conjunt col•legial en la final de Montmelò la darrera temporada.

Per últim, i on estaven centrades les il•lusions espanyolistes en ser present a la categoria femenina en Igualada, la categoria Aleví-Benjamí-Prebenjamí Femenina. Al ser una lliga de grup únic a la màxima categoria, eren els quatre primers classificats els que prenien part al Campionat de Catalunya. El campió i màxim favorit, el Sant Gabriel es va desfer del Levante Las Planas apuradament (4-1 i 1-3), mentre que l’altre eliminatòria, Vilassar de Mar (segon) i Espanyol (tercer) dirimien l’altre bitllet per la final.

Les blanc-i-blaues duien un meritori empat (5-5) aconseguit en terres del Maresme, però en la tornada en Sadrià, s’escapà la classificació al perdre 1-2 davant el conjunt vilasanenc. La final, Sant Gabriel-Vilassar. L’Espanyol no estarà present en futbol femení, després de molts anys...





S E N T I M E N T P E R I C O . C O M