divendres, 23 de juliol del 2010

ANÀLISI DEL FEMENÍ, A FONS:
(1a. PART), LES BAIXES.


Míriam Diéguez de Oña (Sta.Coloma de G.. 04/05/1986). Ha jugat 8 temporades al RCD Espanyol (fitxada del CE Sant Gabriel, 2001/03- 2009/10) conquerint un títol de lliga, tres copes de la Reina, i quatre Copes de Catalunya. Ha estat la capitana de l'equip durant els darrers anys.

No han trascendit, a nivell oficial, els motius de la seva no continuïtat, que ha sobtat al tractar-se d'una jugadora tant identificada amb l'entitat espanyolista (sempre representant al club en actes de penyes, a la botiga del espanyolista, i tenint l'honor d'aixecar els trofeus conquerits com a capitana, en un moment que havia recuperat la internacionalitat amb Espanya).


Olga Moreno Peral "Chola" (Barcelona, 09/07/1979) ha pertangut al RCD Espanyol en dues etapes: La primera, arribant del FCB (2001/02) en la que l’Espanyol va ser tercer a la primera Superlliga i Finalista de la Copa de la Reina, i la segona etapa després del seu pas pel Llevant i Sabadell, (2004/05 – 2009/10) en la que ha conquerit un títol de lliga, tres Copes de la Reina, quatre Copes de Catalunya, i dos subcampionats de lliga, dos tercers lloc, i un subcampionat de copa i altre de Copa de Catalunya.

El fitxatge de la portuguesa Sonia Matías, així com la progressiva absència dels onzes inicials en detriment de jugadores com Sara Monforte (que no era la seva demarcació específica), feia preveure donada la seva edat i el poc que ha comptat per Aja, aquest desenllaç. Adéu-siau Chola, molta sort!





Marta Corredera Rueda (Terrassa, 08/08/1991), va arribar a l’entitat espanyolista del CE Sabadell per jugar al filial femení espanyolista (2006/07). Amb Emili Montiagut al primer equip, va donar el salt a Superlliga, convertint-se en una opció d’atac que brillava per la seva velocitat per banda.

Amb Aja no ha tingut la presència en les alineacions d’altres temporades, i amb l’estancament en la seva progressió i alguna que altre fricció amb el tècnic al principi de la temporada, ha fet que no hagi renovat per l’Espanyol. Deixa en el seu palmarès, dos títols de Copa de la Reina, i un subcampionat de lliga, una copa de Cat
alunya, i un subcampionat de Copa Catalunya. Ha sigut internacional sub-19 amb Espanya.



Més sorprenent a ulls dels aficionats la tornada de Pamela Conti al Llevant, després de triomfar a l’Espanyol sent la màxima golejadora del femení amb 26 gols al campionat de Superlliga.

Pamela Conti (Palerm, 04/04/1982) va arribar a l’Espanyol la passada temporada i ha estat titular indiscutible a la punta de l’atac espanyolista. Anteriorment havia jugat al Llevant on havia brillat pel seu poder golejador. Durant 8 temporades havia militar al Torres italià on havia conquerit dues lligues, quatre copes d’Itàlia i dues supercopes.



María Ruíz “Mery” (Madrid, 13/06/1983) va arribar la passada temporada procedent dels EE.UU. i va ser el fitxatge mediàtic per cobrir la sensible baixa d’Adriana Martín. La jugadora madrilenya que ja havia sigut subcampiona de Copa a l’etapa del Estudiantes a Huelva, ha tingut una temporada bastant irregular malgrat no faltar mai amb la seva cita amb el gol, en la que inclòs ha tingut que provar l’amarga experiència de la banqueta, però va acabar de titular, i amb els seus gols valent a pes d’or a la Copa de la Reina.

Ara, prova la lliga russa, on els emoluments que es paguen son prohibitius per equips com l’Espanyol. Com a totes les que han portat amb orgull i dignitat aquesta samarreta, li desitgem molta sort en la seva nova etapa.




Marina Marimón Robert (Barcelona, 05/10/1988) va arribar a l’Espanyol femení en un moment (novembre de 2007) en que varies lesions de porteres al primer i segon equip, feien trontollar l’estabilitat a la porteria del femení.

Procedent del FC Barcelona, en la que va pertànyer la major part de la seva carrera esportiva, estat sempre a l’ombra, primer de Cristina Pérez, i posteriorment de Mariajo Pons. Ha disputat diversos encontres de lliga, quan els tècnics han considerat oportú realitzar rotacions a la porteria. Enguany, una greu lesió li complicar encara més la seva trajectòria a l’entitat perica.
El seu lloc el cobrirà Alba Montserrat, portera de l’Estartit, Llers, FC Barcelona i CE Sabadell.



La darrera baixa, la més previsible de totes, és la de Louis Fors (23/10/1989). Jugadora internacional sueca incorporada durant la temporada al projecte d’Oscar Aja al "mercat d'hivern".

El fet d’incorporar-se a un equip ja format com a bloc, després de varis mesos d’inactivitat (hivern al país nòrdic), i la difícil adaptació a les costums i idioma de la nostra terra, han fet que no hagi triomfat. Va marcar un gol amb la samarreta blanc-i-blava, i va realitzar alguns encontres de nivell corrent la banda, malgrat que la majoria de partits els ha vist començar des de la banqueta.





S E N T I M E N T P E R I C O . C O M