dissabte, 24 de juliol del 2010

PRIMERA PROVA POSITIVA (0-4)

TORNEIG VILA DE PALAMÓS


CF Palamós: 0 - RCD Espanyol: 4

L’Espanyol ha vençut 0-4 en el primer amistós de la pretemporada en encontre disputat en el Mpal. de Palamós davant l’equip local. Ha estat una primera prova per Mauricio Pochettino que ha alineat dos equips pràcticament diferents en cada temps, i en el que no s’ha pogut veure per lesió ni a Dátolo ni a De la Peña i Baena, aquests darrers per precaució. La nota positiva del partit la tornada de Chica i de Javi Márquez després de les seves lesions que els apartaren del tram final de la temporada passada.

Degut a la categoria del rival, poques conclusions es poden treure del partit, que haurà servit per començar a agafar el ritme físic adequat, polir aspectes tàctics i veure als joves jugadors de la pedrera espanyolista.


El primer temps dominat absolutament per l’equip de Mauricio Pochettino que ha transformat una de les poques ocasions de gol que ha disposat. Dir que Kico Casilla ha defensat la porteria espanyolista, i com a novetats la presència de Galán al lateral dret (i amb la sortida de Chica al segon temps, s’ha situat a l’eix de la cobertura), i de Manu Molina, que ha lluitat molt formant parella en la medul•lar amb Moisés, i Álvaro Vázquez en la punta esquerra d’un atac que ha lluït ben poc en el primer període.

L’Espanyol ha dominat el centre del camp imposant la seva millor qualitat davant un conjunt de Tercera Divisió, ha triangulat bé, però davant un Palamós ben atrinxerat en defensa, ha gaudit de poques ocasions en les que el perill hagi sovintejat la porteria empordanesa.

Els blanc-i-blaus s’han avançat després que en el llançament del segon servei de cantonada des de l’esquerra de l’atac perico hagués estat rematat de cap per Nico Pareja, i Ivan Alonso també de cap en l’àrea petita davant la indecisió de Bayona hagi enviat l’esfèrica al fons de la porteria.

La segona ocasió, un xut al quart d’hora de Luis que impactant en un defensor surt a córner. El llançament del cinquè servei de cantonada per Verdú des de l’esquerra, ha estat rematat de cap per Amat blocant el meta Bayona.

L’única ocasió local ha estat una combinació de Marc Vila obrint a la dreta al lateral Elías qui ha centrat passat al segon pal, on lliure de marca, Richi ha rematat de volea cobrint bé l’angle curt, el meta Kico Casilla avui titular en aquest primer temps.

La darrera acció ofensiva espanyolista una passada en profunditat de Didac no ha estat controlada dins l’àrea per Luis García.-

En el segon temps, equip diferent, amb el romanès Dinu a la porteria i la presència tant de Víctor Àlvarez com posteriorment de Lucas Porcar (jugadors del filial en aquests moments) que s’han incorporat a darrera hora a la concentració espanyolista per disputar aquest encontre. Mencionar que Callejón ha disputat el segon temps, (i per no perdre la costum, amb el mateix “encert” cara a la porta contraria que l’ha caracteritzat en les dues temporades que porta a Can Perico), malgrat s’estigui negociant el seu traspàs.

Només iniciar-se el segon període, als dos minuts de joc, de nou de còrner mitjançant aquest cop Galán (estrena amb gol), l'Espanyol ha fet pujar el segon al marcador en rematar de cap.



Un Espanyol més fresc, ben mogut per Javi Márquez (la nota positiva del matx), ha imposat un joc més ràpid i amb més clarividència en atac, amb un Coro amb molta mobilitat i un Osvaldo letal com sempre.

Per contra, també el Palamós ha trobat autèntics forats pel cantó esquerra de la cobertura espanyolista, en varies jugades de Marc Vila que ha arribat a posar en seriosos problemes la porteria espanyolista. En una d’elles, no arriba per molt poc a la seva centrada Joel Múrcia (ex jugador del futbol base espanyolista que va arribar fins al juvenil B).

Una falta sobre Verdú en línia de tres quarts, es treta ràpidament pel propi jugador espanyolista passant en profunditat a Osvaldo, qui amb contacte amb Piferrer, cau desequilibrat per l’acció del defensor i el col•legiat no dubte en assenyalar el màxim càstig. L’executa el propi jugador italo-argentí, amb la serenor pròpia d’una amistós, enganyant Bayona i col•locant-li en un xut fluix la bola a la seva esquerra ajustada al pal.

Callejón ha pogut marcar el quart en un u contra u davant el meta local, en rebre una excel•lent passada en profunditat de Javi Márquez que el deixava tot sol, però l’extrem de Motril no ha pogut superar al porter i la seva rematada ha estat rebutjada pel peu de Bayona, rematant molt alt Lucas, la bola refusada. Tampoc ha tingut millor fortuna en un xut que buscant l’escaire s’ha marxat desviat.

L’Espanyol ha pogut incrementar el compte golejador en jugada individual d’Osvaldo que no ha pogut culminar Víctor Álvarez amb oposició d’un defensor o en un xut des de mig del camp al veure avançat al meta suplent local Carós, que ha sortit per sobre el travesser després de botar en el mig de l’àrea petita. També Ferran Corominas ha estat a punt de marcar quan el seu llançament s’ha estavellat al travesser.

El Palamós ha estat més a prop de inaugurar el seu compte, quan una penetració fins la cuina de Marc Vila ha acabat amb un refús de Jordi Amat sobre pròpia porta interceptant la passada de la mort, que Dinu ha salvat a falta de tres minuts per la fi del partit i el darrer gol del partit, una bona acció de Coro que ha deixat una passada de la mort per Osvaldo que alt i pel centre ha aconseguit establir el definitiu 0-4 quan es complia el minut 88.
Callejón finalment tampoc ha marcat després d’una centrada de Chica que engaltant tal com li venia una volea gens fàcil, ha rematat fora.


Fitxa Tècnica:
CF Palamós: Bayona, Elías, Micaló, Borges, Subi, Corredor, Venzal, Marc Vila, Ritxi, Joel Murcia, Carles Roca.


En el segon temps: Bayona, Elías, Pifarrer, Borges, Subi, Torrent, D. Cornellà, Sánchez, Marc Vila, Joel Murcia, i Quintanilla. En el 67, Carós per Bayona, i en el 71, Arnau per Joel Múrcia.

RCD Espanyol: Kico Casilla, Galán, Nico Pareja, Amat, Didac Vilà, Moisés, Manu Molina, Luis García, Verdú, Álvaro Vázquez i Ivan Alonso.

Segon temps: Dinu, Chica, Víctor Ruiz, Galán, Víctor Álvarez, Forlín, Javi Márquez, Verdú, Coro, Callejón i Osvaldo. En el 63’, Lucas Porcar per Verdú, i en el 82’, Amat per Galán.


Gols: 0-1: Ivan Alonso, m.7; 0-2: Galán, m. 47; 0-3: Osvaldo (pen.), m. 62; 0-4: Osvaldo, m. 88

Àrbitre: Pere Barceló Roca del comitè territorial català, delegació de Girona.

Incidències: Camp Mpal. de Palamós. Presència de nombrosos seguidors espanyolistes en les grades. En la llotja, Daniel Sánchez Llibre, i el seu Conseller Delegat Joan Collet i el vicepresident Ramon Condal, i el conseller Fernando Molinos entre altres. El President del Palamós ha fet lliurament d’un record de la efemèrides al president espanyolista. L’Espanyol ha vestit la nova indumentària amb motiu del 110è aniversari, amb dues meitats (una blava i una blanca). Ferran Corominas ha actuat com a capità en el segon temps i l'Espanyol s'ha endut el Torneig Vila de Palamós.


1 comentari:

Anònim ha dit...

HOLA PERICOS/QUES:
L'ESPANYOL VA DEMOSTRAR AHIR QUE VA SER UN JUST GUANYADOR, AMB MOLTA SUPERIORITAT CONTRA EL PALAMÓS, GUANYANT UN TORNEIG COM EL Vila de Palamós, SEMBLA QUE AQUEST ANY EL FILIAL TÉ MILLOR EQUIP QUE L'ANY PASSAT, MILLOR PEDRERA.
FINS DESPRÉS. JOSE CARRERA




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M