dimecres, 28 de juliol del 2010

EL BRASILER MATTIONI,
SEGON FITXATGE ESPANYOLISTA

Filipe Mattioni s’ha convertit (un cop passi la revisió mèdica pertinent), en el segon fitxatge del conjunt espanyolista per la temporada 2010/11.

El lateral dret brasiler, nascut a Ijuí, Rio Grande do Sul un 15 d’octubre de 1988, de1,77m. d’alçada, va començar la seva carrera futbolística professional al seu país destacant en el Gremio de Porto Alegre de Brasil, on va debutar en un Gremio- Nautico (2-0) en l’any 2008.

Malgrat l’interès en ell d’equips com el Manchester Utd o l’Ajax, o de la pròpia Juventus de Torí, va ser el Milan qui l’incorporarà com a cedit a les seves files en el mercat d’hivern de la temporada 2008/09 reservant-se una opció de compra que el conjunt de la Lombardía no va acabar executant. El jugador segons publica avui els diversos rotatius esportius, pertany a la empresa Magasport que és qui té els drets federatius i de propietat del jugador, i aquesta el va oferir al Real Mallorca en el mercat d’hivern de la passada temporada.

Al conjunt balear va disputar 20 encontres (10 de complerts), sortint 14 d’ells de titular i sis de suplent amb un total de 1336 minuts de joc. Va veure dues targetes grogues, i va marcar un gol de molt bella factura.

Però un cop acabada la temporada, la situació difícil econòmicament parlant dels mallorquinistes, va fer que el jugador quedés lliure al no pogué fer-se efectiva la clàusula d’opció de compra per part de l’entitat balear.

L’Espanyol s’ha fet amb els serveis del lateral dret (el club com sempre no dona xifres oficials i anant als mitjans de comunicació de premsa esportiva, aquestes estarien als voltants d'un milió i mig d’euros, tot i que l’empresa es reservaria un percentatge bastant important en cas d’una futura venda del jugador per part de l’entitat espanyolista).

Veurem com afecta aquest fitxatge a la situació de diversos jugadors, ja que en el lateral dret al marge de Javi Chica, es trobaven tant Galán com Javi López intentant convèncer a Mauricio Pochettino que podien ser vàlids pel primer equip perico. En el cas de Galán, aquest pot ocupar la demarcació de central en l’eix de la defensa.

El RCD Espanyol ha signat a Mattioni per cinc temporades, fet que prova la confiança cega de la direcció esportiva amb aquest jugador. Tant de bo, compleixi amb les expectatives creades.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M