AMB GOLS DE CORO, LUIS I ÁLVARO EN UN FLUIX PARTIT.

CF Peralada: 0 – RCD Espanyol: 3

(Camp Mpal. de Peralada, Baix Empordà: Josep Maria)

Discret partit

El RCD Espanyol va aconseguir el segon triomf en terres gironines en imposar-se en l’habitual encontre de final de estada davant el Peralada CF per 0-3, gols tots aconseguits en el segon període, ja que en el primer va saltar la sorpresa ja que es va arribar amb l’empat inicial.

El CF Peralada, conjunt de Primera Catalana, es va pujar a les barbes d’un Espanyol molt espès que no va deixar gaire bona imatge, sobre tot en el primer temps. Si bé, l’Espanyol va començar amb ganes i va gaudir d’un parell d’ocasions en els minuts inicials, (primer Álvaro i posteriorment Osvaldo rematant en semi-errada van estar a punt de marcar), però ben aviat el conjunt empordanès no sols es va permetre resoldre sense angunies els febles atacs pericos, sino que encara va dominar la parcel•la ampla durant uns bons minuts, traient un servei de cantonada, i sovintejant l’esfèrica l’àrea de càstig espanyolista, tot i que la innocència dels atacants locals i la solvència defensiva pròpia de la diferència de categoria van fer que l’Espanyol no es veies amb problemes a la reraguarda.

L’Espanyol que no trobava la manera de trencar la teranyina d’un Peralada que es va emprar a fons (amb consentiment arbitral que va deixar sense sancionar diferents entrades al límit) i els minuts anaven passant. Ho intentava amb profunditat però les darreres passades (Verdú) o centrades (Coro) no eren del tot satisfactòries.

En el darrer tram del primer temps, l’Espanyol mitjançant Verdú obliga a lluir-se al meta Buendía amb un llançament que treu el meta local a còrner per la seva esquerra; Era el minut 33 de joc... Els blanc-i-blaus intensifiquen l’atac, Osvaldo remata en bona posició, però als núvols. Una passada de Verdú a Coro lliure de marca, però el banyolí envia una centrada – xut massa tancada, fàcil per Buendía.

L’ocasió més clara del primer temps, després d’una bona jugada d’atac col•lectiva acaba amb una rematada d’Álvaro, (el millor del partit, per la seva lluita, perillositat i gol tot i jugar d’extrem i no de davanter centre), que treu Buendía amb el peu dret a còrner.
El Peralada posar en problemes la integritat del marc espanyolista, però la rematada blocada per Kameni ja era invalidada per fora de joc.

A la segona part, només Forlín (jugant al mig del camp) Verdú i Coro repeteixen del primer temps. Ocupa la lateral esquerra, el noi que jugava al Juvenil B, Carles Clerc. Potser estàvem davant els darrers minuts d’un Callejón que va córrer per banda, però no va aportar res de significatiu tot i que ho va intentar.

L’Espanyol va sortir amb altre aire en el segon temps. No es que jugués sensiblement millor, però si que diguem-me va posar una marxa més en atac i quelcom més d’encert.

Així, als dos minuts de la represa, el col•legiat a instàncies del línier talla un contracop de Ivan Alonso per fora de joc molt dubtós quan es quedava tot sol. La rèplica, una rematada del dorsal 7 local que atura Cristian Álvarez molt segur tot el segon temps en que va jugar.

Als set minuts, Coro engalta de primera, una centrada perfecta de Nico Pareja per la dreta de l’atac, ja que el central argentí s’havia incorporat a l’atac al llançament d’un servei de cantonada mal executat i que en la continuació del rebuig de la defensa es va fer amb la bola.

El gol va trontollar el sistema defensiu local i dona ales a un Espanyol que per fi ha pogut perforar la porteria local. Una errada del meta suplent local en una pilota alta, permet a Ferran Corominas, tocar lo just per impulsar la bola cap a barraca, però en el darrer instant un defensor local treu sota pals evitant el gol.

En el 57’, Verdú deixa el seu lloc al jove jugador del juvenil, l’alacantí Pau Senent que va completar uns molt bons minuts.
El Peralada va estar a punt d’empatar el matx, al llançament d’un lliure directe que va obligar a volar a Cristian Álvarez per la seva esquerra amb una aturada sensacional.

El col•legiat del matx es va menjar un clar penal comès sobre Coro, quan una molt bona jugada de Luis García, retallant al seu rival i col•locant-la en profunditat a l’àrea on el de Banyoles fou travat sense que el casolà col•legiat assenyalés res. Precisament Coro, seria substituït instants després per Álvaro que tornaria a sortir al terreny de joc.

El davanter de la pedrera perica, seria el protagonista d’aquests minuts portant de bòlit a la defensa local. Una jugada seva penetrant per la dreta acaba amb una passada a Pau que lliure de marca en la frontal xuta ras, ajustat al pal dret.

Tan sols dos minuts després arribaria la sentència del partit: Álvaro en segona instància (recollint el propi refús en la cama del defensor, després de intentar centrar), col•loca una centrada que no pot arribar al cap de Ivan Alonso, rebutja la defensa i la bola li cau a Luis García que engalta una volea rasa, que entra dins la porteria local.

Sis minuts després, una gran jugada espanyolista significa el darrer gol del partit; jugada per la dreta de Pau Senent, centrada perfecta, i rematada suau però efectiva superant al meta empordanès, d’Álvarito.

Els darrers minuts l’Espanyol va pogué incrementar el compte golejador, però es va trobar amb un Ivan Alonso horrible en quant a efectivitat, que va llençar a les escombraries dues jugades tant clares que dubto les tingui en tota la temporada de tan clares: La primera després de gran assistència de Luis, rematant suau a les mans del tercer porter local, i en el 89’ supera al darrer defensor i tot sol, intenta de nou una vaselina que queda curta i la bola li cau mansament al porter, davant el desencís dels molts pericos presents a la grada i perímetre del camp Mpal. de Peralada.

Abans d’aquesta ocasió, també Luis va pogué fer el quart després d’una molt bona jugada deixant assegut al seu rival, però encarant al porter, erra en el remat. Pareja ho va intentar en un lliure directe que va sortir a un parell de pams del pal esquer.
El Peralada va pogué aconseguir el gol de l’honor en el darrer minut de partit, en una centrada passada al segon pal que es rematada per un davanter local tal com li venia i Cristian amb molta agilitat es llença a cobrir i tapar la seva dreta evitant el gol local.

CF Peralada: Buendía, Diego, Julien, Danion, André, Chacón, Pol Compte, Guille, Txiqui, Marquitos, i Lesli. Durant el partit van anar sortint la resta d’integrants de la banqueta local.

RCD Espanyol: Kameni; Galán, Víctor Ruiz, Forlín, Didac Vila; Moisés, Javi Márquez; Coro, Verdú, Álvaro; i Osvaldo.

Segon temps:
RCD Espanyol: Cristian Álvarez; Chica, Nico Pareja, Jordi Amat, Carles Clerc; Forlín, Verdú (Pau Senent, minut 57); Coro (Álvaro, m. 67), Luis García, Callejón; Ivan Alonso.

Àrbitre: LLuis Brunner López, del comitè territorial català, delegació de Girona.

Gols: 0-1: Coro, m. 52; 0-2: Luis García, m. 74; 0-3: Álvaro, m. 79.

Incidències: Camp Mpal. de Peralada, ple de gom a gom i amb molts pericos presents procedents de diversos punts de la geografia catalana. Penya Juvenil, Penya de Gelida, etc., entre altres. Daniel Sánchez Llibre, Germán de la Cruz en la llotja, acompanyats pel director tècnic esportiu, senyor Planes.