dissabte, 7 d’agost del 2010

L'ESPANYOL ELIMINA AL SEVILLA ALS PENALS,
I JUGARÀ LA TERCERA FINAL EN EL CARRANZA

AMB UN GRAN GOL DE PIRULO, EL JUVENIL "A" GUANYA EL SEU PRIMER AMISTÓS A SADRIÀ DAVANT EL PRIMER EQUIP DEL CF VILANOVA


Sevilla FC: 1 – RCD Espanyol: 1 (1-4*penals)

FINALISTES !!!

El RCD Espanyol s’ha tornat a classificar per la final del Torneig Ramón de Carranza, trenta sis anys després i aconsegueix classificar-se per disputar la tercera final en les tres participacions en el més prestigiós dels tornejos estiuencs a Espanya.

I ho ha fet a la tanda de penals, després d’un partit amb dues meitats clarament diferenciades; al primer període, l’Espanyol ha estat l’únic equip sobre el terreny de joc pressionant ben amunt i amb oportunitats per avançar-se en el marcador. Ha estat Javi López qui ho ha aconseguit al minut 42, però l’alegria l’hi ha durat molt poc al conjunt de Pochettino, quan en l’afegit abans d’anar-se’n als vestidors, Ayza Gámez ha tornat a recordar-nos que els àrbitres de Villar, Arminio i Cía, estan per quelcom més que arbitrar. No ha dubtat el col•legiat en assenyalar penal en l’acció de Chica i ha establert el resultat que acabaria sent definitiu. En el segon temps, ha estat el conjunt andalús qui ha fet més mereixements amb un Espanyol que ha pagat l’esforç i el treball desenvolupat. Un segon penal a set minuts ha estat aturat per Kameni providencialment i la fortuna des dels onze metres s’ha aliat per fi amb els blanc-i-blaus.


Pochettino ha alineat de sortida una cobertura amb Chica i Didac als laterals, i Forlín i Galán a l’eix, ocupant Moisés i Javi Márquez el doble pivot. Luis, Callejón i Javi López la mitja punta, quedant Osvaldo en punta d’atac. La primera acció de perill, un lliure directe a càrrec de Lluis molt centrat que ha aturat Palop. Una de les poques errades defensives periques, en una falta llençada per Ronato que Squillaci remata tot sol de cap, però alt.
Uns minuts de domini sevillista faran pensar en que els andalusos dominarien l’encontre, però no ha estat així. Els pericos han pressionat molt amunt, amb un desplegament de força, anticipació i alegria en el joc davant un Sevilla molt apàtic i amb poca profunditat.

L’Espanyol ha pogut marcar en una llarga jugada en la que Javi López ha penetrat però la seva passada de la mort es rebutjada i la bola li cau a Chica que xuta a trencar, salvant Palop que rebutja, i Luis cedeix enrera a Callejón que en la frontal deixa anar un obús que Palop envia a còrner en una intervenció sensacional. Osvaldo tampoc podria rematar una bona pilota centrada per Callejón en immillorable situació.

Javi López, anota l’únic gol espanyolista
Luis García que ha fet un bon treball entre línies, li ha robat la cartera a Squillaci enganxat a la cal de la línia de fons, l’ha superat i ha assistit amb una centrada rasa a Javi López que de primera davant Palop ha rematat al fons de la porteria andalusa.

Poc com dèiem abans, li ha durat l’alegria als espanyolistes: Perotti (que ha portat de bòlit en més d’una ocasió a Chica) s’ha marxat i quan entrava a l’àrea ha estat entrat en falta pel lateral espanyolista. Ayza Gámez no ha dubtat en assenyalar penal, quan gairebé ningú ho pot assegurar amb tanta rotunditat ni tan sols veien una i altre repetició televisiva, ja que sembla que l’entrada ha pogut ser fora de l’àrea. Sigui com sigui, aquesta ha estat la decisió arbitral, i Kanouté amb un llançament poc ortodox, ha superat pel centre i per alt a Kameni passant un minut del temps reglamentari.


En el segon temps, Pochettino ha introduït fins a tres canvis (el reglament autoritzava fins a sis substitucions més porter). Jordi Amat, Manu Molina, i Coro han ocupat les places de Javi Márquez, Javi López i Moisés.

Tot i que les primeres accions de perill ha estat espanyolista (centrada des de la dreta que Palop rebutja i la pilota morta ha estat a punt de pogué ser rematada per Callejón, salvant Escudé, o centrada de Chica molt passada que Callejón remata de volea aturant Palop), la decoració del segon període ha estat ben diferent.

El Sevilla passa de dominat a dominador
El Sevilla que ha incorporat ben aviat a Dabo, després a Navas i Negredo, ha mogut la bola amb més rapidesa i criteri davant un Espanyol que li ha acabat costant mantenir el ritme elevat del primer temps.

Així, el Sevilla ha ensenyat les urpes, quan en un còrner per l’esquerra la pilota s’ha passejat per l’àrea, rematant Konko forçat a l’exterior de la xarxa. Una bona passada de Coro a Osvaldo, i l’italo-argentí que es marxa en primera instància dels dos defensors que el cobrien, però es refan i en el darrer instant davant Palop, eviten la seva rematada anticipant-se.

El mundialiste Navas deixa constància de la seva classe només sortir al terreny de joc amb una centrada que remata Kanouté sortosament per la integritat de la porta espanyolista, en semi-errada. Els andalusos dominen, tanquen inclòs en diversos moments als de Pochettino en el seu camp, però els espanyolistes sembla que aguantaran l’embranzida final dels del barri de Nervión.

Kameni, protagonistaPerò una jugada sense aparent perill, es complica la vida la cobertura i sobre tot Carlos Kameni, que un cop perd la bola i la posició, desplaça a l’atacant sevillista amb el braç esquer i el fa caure, tot i que exagerant la caiguda tot el que ha pogut el davanter Negredo. De nou, i a falta de vuit minuts per la fi del partit, Ayza Gámez assenyala el punt fatídic. Al costat de la pilota Negredo i Carlos Kameni sota pals. El camerunès torna a ser aquell especialista de la primera temporada en una faceta que tenia ja oblidada, i es llença per la seva esquerra aturant l’ajustat llançament de Negredo, salvant l'Espanyol.

Amb un centre xut molt tancat d’Alvaro, (el darrer canvi a l’Espanyol), que bloca Palop, s’arribava a la fi del partit amb empat a un gols.

Canvi de tendència... Ja guanyem als penals!!!!
I per tercer cop en una setmana (Ciutat de Barcelona, Històrics en el Guinardó i avui al Carranza), l’Espanyol superava al rival des del punt de penal. I a més, de manera clara, transformant els quatre llançaments, aturant-ne un, Kameni (a Romaric) i enviant-ne als núvols altre (Perotti), el conjunt andalús. Es dona la circumstància que al marge de Coro, la resta de llançaments han estat de nanos com Jordi Amat o Alvaro (el darrer) o el jove portuguès Rui Fonte, als que no els hi ha tremolat el peu a l’hora de llençar a un porter com Palop, davant un Sevilla i en el marc d’un trofeu com el Carranza. Demà a les 22:00 hores, la gran final davant l’Atlético de Madrid.



Fitxa Tècnica:
Sevilla FC: Palop, Konko, Fernando Navarro, Escudé, Squillaci, Renato, Zokora, Alfaro, Perotti, Luis Fabiano i Kanouté.
Substitucions: Dabo per F. Navarro, m. 46; Navas per Alfaro, m. 69; Negredo per Fabiano, m. 79; Romaric per Renato, m. 80.

RCD Espanyol: Kameni, Chica, Didac, Forlín, Galán, Moisés, Javi Márquez, Luis García, Callejón, Javi López i Osvaldo.
En el segon temps (46’), Jordi Amat, Manu Molina i Coro per Moisés, Javi López i Javi Márquez; Verdú per Callejón, m. 65; Rui Fonte per Osvaldo, m. 67; Álvaro Vázquez per Luis García, m. 86.

Àrbitre: Miguel Ángel Ayza Gámez, del comitè territorial valencià. Cartolina groga per Galán, m. 43, Zokora, m. 58 i Kameni, m. 82.

Gols: 0-1: Javi López, m. 41; 1-1: Kanouté (pen.), m. +45.
Penals: 0-1: Coro, gol, alt per la dreta.; 1-1: Kanouté, gol, alt pel centre; 1-2: Jordi Amat, gol, per l’esquerra enganyant Palop; 1-2: Romaric, atura Kameni per la dreta; 1-3: Rui Fonte, gol, endevina Palop, però no pot aturar-lo ajustat a l’esquerra; 1-3: Perotti, fora, alt per sobre el travesser; 1-4: Álvaro, gol, enganyant Palop, per la esquerra.

Incidències: Estadi Ramon de Carranza. Segona semifinal del torneig Ramon Carranza. Ahir l’Atlético va aconseguir accedir a la final en guanyar a la tanda de penals al club amfitrió el Cádiz, amb idèntics guarismes que avui (1-1 al final dels 90 reglamentaris). Presència destacada de nombrosos seguidors espanyolistes que han recolzat a l’equip i han donat una acolorida nota blanc-i-blava a les grades.



S E N T I M E N T P E R I C O . C O M