dijous, 5 d’agost del 2010

L'ESPANYOL "B" ALS HISTÒRICS:
CAMP DEL GUINARDÓ, AVUI 18:30

L’Espanyol B disputarà aquesta tarda vespre, el Torneig dels Històrics que enguany compleix la seva vint-i-cinquena edició. Al Camp del Guinardó, camp on juga el FC Martinenc, club fundat en 1909 en Sant Martí de Provençals, es desenvolupa un any més aquest prestigiós torneig en el que dels clubs participants enguany és el conjunt entrenat per Toni Rovira, l’Espanyol B .

En el palmarès del torneig, figuren tres equips amb quatre títols: El propi Martinenc, el Badalona i el Club Esportiu Júpiter, altre històric que a bon segur va viure temps millors i que al igual que el Martinenc està passant per vicissituds que el mantenen lluny d’aquella enyorada Tercera Divisió...
U At. Horta amb tres edicions, i amb dues, Gramanet i UE Sant Andreu, son les entitats que lideren aquest rànquing on clubs com el Premià, el citat Masnou, el Júpiter B, o el C. Badaloní el completen amb una edició guanyada.

Dues edicions no es van disputar: La del 1992 a causa de la celebració dels JJ.OO. en Barcelona i la del 1998 per obres al camp. En les darreres edicions l’escenari on s’ha disputat s’ha tornat entre el Guinardó, el Narcís Sala o inclòs el Nou Sardenya.

El club blanc-i-blau, únic filial que pren part en aquest torneig es troba enquadrat en el grup quatre, en el que formen part el CE Europa i l’actual campió, el CE Masnou. El torneig es disputa en la modalitat de 3x1 i l’Espanyol B obrirà el foc amb el conjunt de Gràcia a partir de les 18:30 de a tarda. Posteriorment el perdedor d’aquest encontre jugarà amb el Masnou i per acabar, el tercer encontre de 45’, entre el guanyador del primer partit i el conjunt del Maresme.


UE Sant Andreu, Club Atlétic Horta, i CF Badalona seran els possibles rivals si l’Espanyol B guanya el triangular d’aquesta tarda. Els tres clubs citats van aconseguir la classificació per semifinals imposant-se en els seus respectius grups.

En el Grup I, el conjunt quatribarrat del Sant Andreu, ho va fer a la tanda de penals davant la UE Sants, després que l’encontre finalitzés amb empat a zero. Prèviament tant Sant Andreu com Sants s’havien imposat per 1-0 al club organitzador, el FC Martinenc.

En el Grup II, sorpresa: La U. AT. Horta, va derrotar al favorit, el CE Sabadell per 1-0 i al Premià, per 3-1, després que els del Maresme guanyessin 1-0 al conjunt arlequinat.

En el Grup III, el favorit, el CF Badalona, va patir més del previst al empatar a zero davant el Júpiter i vèncer per la mínima (1-0) al nou equip de Tercera Divisió, la Montañesa. Va haver d’esperar al final del triangular entre per obtenir la classificació afavorit per l’empat entre Montañesa i Júpiter.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M