dilluns, 2 d’agost del 2010

HAT TRICK DE DANI NIETO A TONA (0-4)















(Zona Esportiva Mpal. de Tona, Osona: Josep Maria)



UE Tona: 0 – RCD Espanyol “B”: 4

Triomf del filial espanyolista per idèntic resultat al que va obtenir a terres andorranes en el primer compromís de pretemporada. Un Espanyol B, amb dues cares totalment diferents, s’emporta el partit en el segon període amb quatre gols, tres dels quals han estat anotats pel balear Dani Nieto.

Un primer temps molt fluix, amb molt poques ocasions de gol i en el que als espanyolistes els hi ha costat molt dominar el joc i imposar-se al seu rival malgrat la diferència de categoria (la UE Tona milita a Preferent).

Amb domini altern, Cervera ha estat el primer en acostar-se amb perill amb un llançament que va sortir per sobre el travesser. El propi ex jugador de Orihuela i Granada, ha tingut una bona oportunitat, després d’una jugada per banda dreta i passada de la mort, però la rematada de Cervera, forta però amb poca col•locació, s’ha marxat fora a la dreta del porter osonenc.

Una passada en defensa de Raul a Isaac i el meta espanyolista no se’n surt pas a l’hora de rebutjar i li roba la cartera un davanter local que remata a plaer traient sota pals amb el cap a còrner Guillem Savall. Era l’ocasió més clara del partit i queia del cantó del Tona. El meta espanyolista es refaria minuts després aturant amb seguretat un xut del dorsal 10 dels quatribarrats.

El porter local no va estar gaire fi en una sortida per alt, però no va pogué ser aprofitat l’errada per l’espanyolista Ginès qui ja anteriorment no havia pogut rematar una pilota penjada per Dani López caigut a dreta en la jugada.

El Tona va pogué marcar en un atac per la part dreta amb centrada a l’àrea i el davanter controlant a la mitja volta deixa anar un xut que surt mig metre fora a la dreta de Edgar Badía que havia substituït Isaac.

Els espanyolistes reclamaren penal en una internada de Sergio Ginés al intentar penetrar per la lateral esquerra de l’àrea de càstig. El col•legiat no indicar res.

Canvi total en el segon temps. Sortiren molts jugadors del juvenil i l’efecte de jugar més conjuntats que l’equip del primer temps on hi havia molts fitxatges, i el fet que als tres minuts de joc l’equip s’avancés en el marcador (fet que obliga als locals a obrir-se i dona més espais i més confiança en el joc), propiciar que l’Espanyol B donés una imatge totalment diferent a la del primer període.

Una arrancada de Willy Yemba per la banda dreta, arribant a línia de fons i centrant al mig de l’àrea on un defensor erra en el rebuig, i Dani Nieto controla, mitja volta, i deixa anar un xut sec, ras, que entra ajustat al pal dret.

El protagonista del partit, Dani Nieto, en un centre xut des de l’esquerra va estavellar l’esfèrica al travesser. L’Espanyol B arribava amb clarividència en cada ocasió que passava de mig camp, i en el 53’, una jugada de Willy Yemba per la dreta li dona mig gol a Chuli qui tot sol davant el porter falla el que no està escrit rematant fluix al primer toc. En un servei de còrner, Dani Nieto salta més que el seu rival, però remata per sobre la porteria.

Canvi a la porteria (mitja hora cada porter), i l’Espanyol que no afluixava aconseguiria al 69, el segon gol quan Dani Nieto abans d’arribar al mig camp, trenca per velocitat l’avançada defensa local, es marxa tot sol i prop del meta, deixa anar un obús que significa el 0-2.

El primer xut dels locals en el segon temps, alt a càrrec del dorsal 14. Un llançament de Pere Segarra (a prova, procedent de Getafe B, FCB i abans RCDE), surt un parell de pams del travesser.

L’ocasió més clara dels locals, producte d’un llançament de cantonada, que després de varis rebuigs acaba amb un xut des de la frontal, salvant Albert Blázquez sota pals cobrint la part dreta de la porteria.

En la recta final del partit, Dani Nieto ho intentar en jugada individual per banda dreta però en el darrer moment la seva passada de la mort va ser interceptada per un defensor. Però els de Toni Rovira no es van conformar amb aquest resultat i en els darrers quatre minuts van aconseguir ampliar el marcador, primer amb una jugada de Sergi Darder qui centrant a Chuli, el davanter andalús va marcar rematant ras per la dreta, i en el darrer instant del partit, quan Dani Nieto rep en profunditat, penetra marxant-se del darrer defensor, retalla la sortida del porter a la desesperada i marca a porta buida a plaer establint el resultat final, i aconseguint el seu hat trick particular.






Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol: Isaac; Grima, Raul Rodríguez, Guillem Savall, Dani Palacios, David López, Sergio Ginés, Lucas Porcar, Dani López, Cervera, i Joselu.
Substitució: Edgar Badía per Isaac, m. 34.

Segon temps: Edgar Badía; Blázquez, Raul Rodríguez, Pere Segarra, Ángel Martínez, Sergi Darder, Oscar Sielva, Rui, Dani Nieto, Chuli i Willy Yemba.
Substitucions: Gerardo per Edgar, m. 61; Enric Tarrés per Raul Rodríguez, m. 63.

Gols: 0-1: Dani Nieto, m. 48; 0-2: Dani Nieto, m. 69; 0-3: Chuli, m. 86; 0-4: Dani Nieto, m. 89.

Incidències: Encontre amistós disputat en la Zona Esportiva Mpal. de Tona. Per part espanyolista van veure cartolines grogues Dani López, m. 41, Yemba, m. 53, i a altre que no vam pogué identificar en la recta final del matx. Temperatura estiuenca però no excessivament calorosa gràcies al vent que bufava. Emili Montiagut veient l’encontre, així com els ex del futbol base Toni Cunill i Adrià Tuneu, jugadors del Manlleu.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M