divendres, 6 d’agost del 2010

PER DIFERÈNCIA DE GOLS,
L'ESPANYOL "B", ELIMINAT DELS HISTÒRICS

(Camp del Guinardó, Barcelona: Josep Maria)



El filial espanyolista no ha pogut obtenir la classificació per les semifinals del Torneig dels Històrics per diferència de gols en no pogué guanyar en el tercer i definitiu encontre de 45 minuts, al CD Masnou per dos gols de diferència, guarismes que en el segon partit va assolir el CE Europa davant els del Maresme. El primer partit entre espanyolistes i els de Gràcia, va acabar amb empata a un gol, adjudicant-se la tanda de penals els homes de Toni Rovira.



RCD Espanyol “B”: 1 – CE Europa: 1

Partit molt igualat i disputat en el que el futbol exhibit fou escàs. En els primers minuts, el domini va ser altern i sense ocasions de gol.

La primera acció de perill, als 18’, una acció col•lectiva de l’atac espanyolista acaba amb una obertura a l’esquerra on Víctor Álvarez controla, profunditza i deixa anar una perfecta centrada que Dani Nieto de cap remata ajustat al pal, per la dreta, superant al meta Cañadas i posant per davant als blanc-i-blaus en el marcador.

L’Espanyol va obligar a lluir-se al meta europeista quan Lucas Porcar llença un lliure directe que amb la punta dels dits desvia a córner el porter del Europa salvant el segon gol.

Poc li durà l’alegria al conjunt perico, ja que als 26’, una jugada poc afortunada per l’esquerra de l’atac dels de Gràcia, acaba amb una centrada passada en la que Guillem Parrés, marca aprofitant-se de l’errada de Dinu que es menja el gol.

Fins el final del primer temps, poc per explicar: Un contracop amb excel•lent jugada de Joselu (jugador fitxat del Granada on era cedit pel FCB), retallant a dos defensors, però la passada de la mort no troba rematador. Els darrers minuts, domini escapulat, i un servei de córner que acaba amb una centrada que es passeja per l’àrea petita sense que ningú connecti amb la bola. En altre servei de cantonada, Dinu s’ha d’emprar a fons rebutjant de punys davant la centrada molt tancada.

En els llançaments de penals per dilucidar qui jugaria desprès i per desfer hipotètics empats, l’Espanyol erra el quart llançament (Dani Nieto), però s’iguala la tanda en aturar Dinu el cinquè del Europa. Quatre penals més llençats i l’Espanyol aprofita l’aturada de Dinu, transformant Víctor Álvarez el 14è i traient-se l’espina clavada del Ciutat de Barcelona de dissabte passat. Curiosament, el CE Europa realitzar un canvi al darrer instant del partit, suposadament per pogué comptar amb un especialista en els penals, però el que és això dels penals, va ser qui fallar el cinquè penal...



Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol “B”: Dinu, Fran Grima, Guillem Savall, Víctor Álvarez, Dani Palacios, David López, Joselu, Cervera, Lucas Porcar, Sergi Darder, i Dani Nieto.

CE Europa: Cañadas, Narcís, Alberto, Cano, Diego, Iván, Nefta, Parrés Cebri, Carlos Guzmán, i Rovira. Substitució: Remo per Nafta, m. 44.

Gols: 1-0: Dani Nieto, m. 18; 1-1: Parrés, m. 26.

Penals: 1-0: Cebri Queralt, gol, per la dreta; 1-1: Cervera, gol, per l’esquerra; 2-1: Parrés, gol per la dreta; 2-2: Sergi Darder, gol, per l’esquerra; 3-2: Diego, gol, colpejant al pal dret; 3-3 Palacios, gol, fort per l’esquerra; 4-3: Rovira, gol, ajustat al pal dret; 4-3: Dani Nieto, falla, aturant el meta europeista; 4-3; Remo, falla, aturant Dinu per l’esquerra; 4-4: Lucas, gol, per la dreta; 5-4: Narcís, gol, per alt; 5-5: Guillem Savall, gol, fort per l’escaire esquerra; 5-5: Cano, falla, aturant Dinu; 5-6: Víctor Álvarez, gol, per la dreta.

Àrbitre: Carlos Rodríguez Enrique del comitè territorial català. Sense complicacions, cap cartolina mostrada.

Incidències: Camp de futbol del Guinardó. Presència de seguidors espanyolistes en les grades del camp del FC Martinenc. En les files del Europa, dos ex jugadors del futbol base espanyolista com Cebri Queralt, i David Pociello.


CE Europa: 2 – CD Masnou: 0

Triomf important cara al desenllaç final del triangular, del CE Europa davant el CD Masnou per dos gols a zero.

Fitxa Tècnica:
CE Europa: Belsún, Alberto, Cano, Diego, Ivan, Valderas, Aitor González, Cebri, Remo, Gatell, i Olmo. Substitucions: Parrés per Ivan, i David Pociello per Alberto (m. 18). En el m. 29, Márquez per Cebri.

CD Masnou: Abel, Gerard, Miguel, Javier, Carlitos, Brian, Joshu, Marc Esteban, Javi Sánchez, Carrión, i Siso Amigó.

Gols: 1-0: Aitor González, m. 32’; 2-0: Ramón Gatell, m. 40.

Àrbitre: José Barrera, comitè territorial català.




RCD Espanyol B: 1 – CD Masnou: 0

No va ser suficient el triomf per la mínima dels de Toni Rovira, ja que el conjunt espanyolista necessitava vèncer per dos gols de diferència.

Aquest darrer partit ha sigut molt fluix. L’Espanyol B s’ha vist sorprès per un Masnou que en comptes de sortir a defensar-se (no es jugava res), ho ha fet sense pressió pel resultat, però amb una defensa bastant avançada i cobrint molt bé als homes de la medul•lar espanyolista que han estat molt espessos i han enviat poques pilotes als homes puntes del conjunt blanc-i-blau.

Poques ocasions de gol: Un remat de cap de Azrack molt forçat blocat pel meta del conjunt del Maresme. Un servei de falta llençada des de banda es a punt de sorprendre a la cobertura del Masnou, passejant-se l’esfèrica per l’àrea petita. Amb tot, l’única ocasió clara de gol a la primera mitja hora de joc ha estat una incursió de Willy (el jugador amb més mobilitat), però la seva rematada s’ha estavellat a l’exterior de la xarxa desprès de la sortida del porter que cobria molt bé el possible forat.

Instants abans d’aquesta jugada, Toni Rovira dona entrada a Sergio Ginés substituint a un dels centrals (Enric Tarrés), buscant més profunditat a un equip que no ha donat una bona imatge en el Guinardó.

En el darrer quart d’hora, l’Espanyol millora i ho farà partint de la base d’aconsegueix perforar la porteria en una jugada per la banda dreta de Ginés, centrada rasa i Willy tot sol, no perdona estan al lloc i al moment més oportú.

El gol dona ales als espanyolistes que intenten anar pel segon i milloren un xic la pobre imatge de la primera mitja hora. Així, al poc, l’Espanyol B ha estat a punt de marcar el segon que li hagués donat l’eliminatòria, però Marc Rojals traurà sota la mateixa línia de gol, avançant-se al remat de Willy en una embolicada jugada per la dreta de l’atac perico.

Isaías passa en profunditat a Àngel qui penetrant xuta estavellant la pilota al cos del porter. En els darrers minuts l’Espanyol B intentarà fer el que no ha sabut durant la major part del període, però més amb el cor que amb el cap, i tindrà varis llançaments de cantonada a la desesperada, i un llançament de falta a càrrec d’Oscar Sielva molt tancat, però el marcador ja no es mourà i l’Espanyol B quedarà eliminat. En aquesta acció, hi haurà una pica- baralla en la mateixa àrea petita que es resoldrà sense més incidents i sense que el col•legiat hagi trencat la ratxa de tot el triangular de no mostrar cap cartolina groga a cap jugador.



Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol B: Isaac, Albert Blázquez, Ángel, Pere Segarra, Enric Tarrés, Azrack, Isaias, Oscar Sielva, Romero, Willy Yemba i Chuli.
Substitució: Sergio Ginés per Tarrés, m. 23’.

CD Masnou: Xavi, Sergio, Jonathan, Albert, Marc Rojals, Marc Esteban, Xavi García, Montilla, Masip, Alex i Lucas. Substitucions: Brian per Sergio, m. 27, Carrión per Montilla, m. 38 i Javier per Albert, m. 45.

Gol: 1-0: Willy Yemba, m. 30.

Àrbitre: Alex Fernández Pérez, del comitè català.

Incidències: Tercer i darrer encontre del triangular. En les files del conjunt del Maresme varis jugadors que han militat al futbol base espanyolista: Xavi García (també ha jugat en el primer equip de l’Europa) i Brian Arqueros.






S E N T I M E N T P E R I C O . C O M