dilluns, 16 d’agost del 2010

EL JUVENIL "A", CAMPIÓ DEL TORNEIG
SANT ROC D'ARENYS DE MAR



Mariano Díaz, havia militat als equips del futbol base espanyolista.


La Damm, darrer classificat


El CF Badalona, tercer classificat.


Víctor Cocera, altre ex espanyolista.















La Gramanet, digne finalista. Cocera amb el trofeu de subcampió.

Els campions amb el trofeu conquerit (Germán, Juanjo, Bonilla i Verdú)



(Camp Mpal. Bernat Coll, Arenys de Mar; El Maresme: Josep Maria)


RCD Espanyol Juvenil “A”: 3 – UD At. Gramanet Juv. “A”: 2


Emoció fins el final

El RCD Espanyol s’ha endut el Torneig de futbol Juvenil de Sant Roc a Arenys de Mar, en guanyar per un ajustat 3-2 a la UD At. Gramanet, botxí en semifinals de la Damm (3-0). Els de Martín Posse havien derrotat en semifinals per 2-1 al CF Badalona que finalment s’ha imposat en la consolació per 4-3 al conjunt cerveser.

L’Espanyol ha estat clarament superior en el primer temps, on han tingut que passar molt de temps per que els colomencs xutessin entre els tres pals. Els blanc-i-blaus s’han acostat a la meta defensada per Víctor Cocera (veure foto del porter ex del futbol base espanyolista), en quatre accions de perill en la primera meitat del primer període: Una ocasió de Verdú rebutjada in extremis per un defensor, un mà a mà del davanter Thievy que acaba amb un xut al ninot del jugador francès del RCD Espanyol, un potent xut de Darder que surt a un parell de pams per sobre del travesser, i la darrera ocasió espanyolista, un servei de falta executat amb intel•ligència per Pirulo picant per sobre la defensa, ha estat a punt de ser aprofitat per Darder que remata rebotant al cos d’un defensor que salva el possible gol, enviant a còrner.

L’Espanyol dominava el partit però el seu domini tampoc era intens i la Gramanet se n’en sortia tret d’algun que altre ensurt. Germán Parreño s’ho mirava com un espectador més.

En el segon tram del primer temps, han arribat els gols: Una passada de Darder en profunditat, un jugador espanyolista en clar fora de joc possicional s’atura i no intervé en la jugada, sent Eric López qui arrancant des de darrera trenca el fora de joc, es marxa cap a barraca driblant a Víctor i marcant a plaer. L’Espanyol cobrava avantatge en el marcador i col•locava la final coll avall, més tenint en compta que tan sols deu minuts després, el mateix Eric anota el segon després de rebre en profunditat de Pirulo, i superar la mitja sortida desesperada de Víctor.

L’Espanyol hagués pogut fer el tercer en una jugada nascuda en banda esquerra amb centrada de Carles Clerc que remata dins l’àrea de primera Thievy i Víctor Cocera respon amb una gran intervenció enviant a còrner el remat del davanter centre espanyolista.

Quan el primer temps exhauria els darrers instants, una errada de San Juan a prop de l’àrea de càstig, en zona defensiva (tot i realitzar un molt bon partit) es aprofitada per un atacant colomenc que centra i ficant la bota molt bé, remata Ángel al fons de la porteria, reduint diferències en el marcador. En el temps d’afegit, Thievy ha gaudit d’una bona ocasió en la que ha aixecat per sobre el porter i quan l’esfèrica es colava dins la porteria, un defensor ha evitat el gol allunyant la pilota.

En el segon temps, l’Espanyol ha efectuat varis canvis, al igual que el conjunt avui de taronja. Amb el gol, la Gramanet ha vist que l’Espanyol no era inexpugnable i s’ha estirat més en atac tot i mostrar-se bastant innocent a l’hora de definir. Un xut de *** 14 potent, ha sortit molt alt. Un altre llançament de Jebran en una molt bona posició acaba també molt desviat.

L’Espanyol ha tingut una acció molt clara quan el francès Thievy ha assistit a Gerard Muñoz que a boca de canó ha xutat rebutjant Víctor amb el peu, evitant el gol. Gol, que no ha pogut evitar quan uns instants després, una jugada a pilota parada amb rebuigs defensius, ha acabat l’esfèrica al cantó esquer de la defensa colomenca, on Alejandro Bonilla incorporat a l’atac s’ha trobat tot sol i ha rematar perfectament amb xut creuat a mitja alçada.

Segons després del gol, la Gramanet introdueix un canvi múltiple: Marxen fins a vuit jugadors. Mica a mica, l’Espanyol perd gas i la Grama més sencera amb els canvis efectuats passa a dominar el joc, quedant-ne l’Espanyol a expenses d’aprofitar algun contracop.

Així, un penal d’Arroyo sobre Pedrola és llençat per Gueri suposant el 3-2 que seria definitiu. Poc després un atacant colomenc topa amb un defensor espanyolista i cau dins l’àrea però el col•legiat no aprecia punibilitat en la jugada tot i les protestes dels colomencs que demanàren altre pena màxima.

La Gramanet busca l’empat i és a punt d’aconseguir-lo quan en una acció Mur (altre ex perico del Juvenil B), intenta elevar-li la bola a un avançat Germán, però l’alt porter espanyolista es refà i atura per alt. Més problemes per la cobertura espanyolista quan a falta sis minuts per la fi del partit, Bonilla salva el gol interceptant i desviant la rematada franca d’un davanter colomenc. El servei de cantonada s’executa i l’esfèrica es allunyada de punys per Germán en ple atac dels de Santa Coloma que busquen insistentment l’empat.

L’Espanyol tindrà un parell de contracops aprofitant-se que la Grama està bolcada en camp perico, però ni Thievy pot superar en l’u contra u a Andreu quan es disposava a penetrar per l’àrea, ni Eric farà lo propi en altre jugada davant el central Marc Molina (altre ex espanyolista que aquest estiu ha causat baixa en el quadre blanc-i-blau).

El temps d’afegit ha portat emoció per la incertesa del marcador i més quan el col•legiat ha assenyalat una falta a Germán quan ha anat a rebutjar un llarg llançament i l’àrbitre ha considerat que havia tocat amb els punys però fora de l’àrea. El llançament, a menys d’un metre de la frontal llençat per Edgar no ha tingut conseqüències i ha estat la darrera jugada del partit ja que l’àrbitre ha xiulat el final del matx.




Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol: Germán; Arroyo, Bonilla, San Juan, Carles Clerc; Miravent, Sergi Darder; Eric, Verdú, Pirulo; i Thievy.
Substitucions: Gil per Clerc, Juanjo per Darder i Gerard per Pirulo, m. 46. Resta de la banqueta: Edgar Badía (ps), Blanchart i Ríos.

UD At. Gramanet: Víctor Cocera, Andreu, Jebran, Edgar, Juanito, Simbo, Diego, Ángel, Estellés, Quiles i Toni.
En el minut 63, surten Marc Molina, Gueri, Pedrola, Ñito, Alex, Carles Mur... Tan sols, Víctor Cocera, Andreu i Edgar disputen tot l’encontre.

Gols: 1-0: Eric, m.28 ; 2-0: Eric, m.38 ; 2-1: Ángel, m.43; 3-1: Bonilla, m.62; 3-2: Gueri, m.71 (pen).

Incidències: Final del XXXVè Torneig Juvenil Sant Roc d’Arenys de Mar. Camp Mpal. Bernat Coll. Temperatura fresca tenint en compta que ens trobem en època estiuenca.

Anteriorment a la final, s’ha disputat el partit pel tercer i quart lloc en el que el resultat final ha estat un ajustat 4-3 favorable al CF Badalona que en el descans ja guanyava 2-0 i que sempre ha anat per davant en el marcador. Fer constar que en el conjunt escapulat jugava l’ex jugador del futbol base espanyolista Mariano (veure foto), autor d’un dels gols badalonins.







S E N T I M E N T P E R I C O . C O M