BALANÇ DEL JUVENIL "B" A SITGES

(Estadi Nou Pins Vens, Sitges; El Garraf: Josep Maria)

Blanca Subur: 1 – RCD Espanyol Juv. “B”: 1

Un torneig molt complicat...

El RCD Espanyol Juvenil “B” està participant al Torneig de Futbol Formatiu Juvenil 2010 “Memorial Jaume Serra” que organitza el CF Blanca Subur a Sitges i que enguany arriba a la seva 30ena. edició.

L’Espanyol va disputar el primer encontre la tarda vespre del dijous i va perdre 2-1 davant el CE L’Hospitalet, resultat que ja de per sí, complicava i molt la classificació per la final, degut a que el torneig es disputa en la modalitat de dos grups de tres equips amb lligueta i donat que la primera plaça d’ambdós grups donen accés a la final, les opcions reals del conjunt de Dani Poyatos passaven per assegurar la segona plaça de grup que permeti lluitar pel tercer i quart lloc, diumenge.

S’ha de dir que davant hi havia un conjunt de Divisió d’Honor (L’Hospitalet) i la Blanca Subur també era juvenil A tot i que d’inferior categoria (Juvenil Preferent). Si a més afegim, que l’equip espanyolista estava integrat per només dos jugadors de segon any (Rufo i Hèctor, i aquest darrer per lesió no ha jugat) i set jugadors procedents del Cadet “A” de la temporada passada (es a dir, juvenils de primer any), sent la resta, jugadors en edat cadet, queda ja tot dit.

El primer temps dels espanyolistes ha estat per oblidar. En una jugada en la que la cobertura espanyolista ha badat el que no està escrit, ha acabat amb penal, quan el dorsal 11 de la Blanca Subur es marxava cap a barraca. L’ha llençat el dorsal 10, establint l’1-0 provisional, quan escassament es portaven cinc minuts de joc, superant al meta August.

Als deu minuts, altre cop el davanter sitgetà es a punt de donar un ensurt arribant fins la mateixa cuina, però la seva centrada sense angle forta, i passada, no posa el colofó necessari a la bonica internada. El domini era altern, però a diferència dels atacs espanyolistes sense cap profunditat, els locals posaven en problemes a la cobertura avui taronja.

A mida que passaven els minuts, l’Espanyol intentava manar a la parcel•la ample, però sense punch a dalt. Un servei de falta des de la cantonada executada per Sergio González, es rematada per Jaffar de cap pentinant l’esfèrica i sortint a l’esquerra del porter. Hauríem d’esperar al minut 25’ per comptabilitzar el primer llançament espanyolista entre els tres pals, a càrrec de Sergio, ras, poc col•locat, que refusa el porter a còrner. Després seria Jaffar en jugada individual qui superant dos defensors i arribant a la frontal, posaria a prova al porter amb un potent xut, que blocaria amb moltes dificultats en dos temps.

Entre mig d’aquestes dues jugades, la Blanca Subur gaudiria també d’un parell d’aproximacions amb molt de perill, la primera per una pèrdua en línia mitja pròpia, que es a punt d’aprofitar el dorsal 5 local amb un potent xut des de la frontal que August salva enviant a còrner en una bona intervenció llençant-se per la seva esquerra. En el darrers instants altre cop badada defensiva i aquest cop es Lucas qui es juga la targeta (la veurà groga, malgrat les protestes locals), quan el jugador número 8 el superava i es marxava cap a porta. La falta es llença superant la tanca, però sense problemes per August.

Canvi de imatge en el segon temps
Fins a cinc canvis en el segon temps, i l’Espanyol millorarà ostensiblement respecte als primers trenta cinc minuts (els encontres es jugaven a dos temps de 35’ cadascun); difícil era no fer-ho. I tot i que la primera ocasió ha sigut local amb un intent de sorprendre al canari José amb un intent frustrat de vaselina, l’Espanyol imposarà un joc més fluid i amb més arribada.

Així, als vuit minuts de la represa, una ràpida incursió d’Aitor per banda esquerra, arribarà fins línia de fons i centrarà perfectament per que Jaffar lliure de marca enviï al fons de la porteria rematant fort i de primera, i repetint, ja que davant els riberencs també va mullar. Era l’empat i el partit donava un tomb.

Aitor per la banda esquerra recupera una pilota, progressa per la lateral de l’àrea de càstig, però la seva rematada de vaselina se’n va desviada alta.
L’ocasió més clara dels espanyolistes, un xut des de la frontal recollint una bola morta, Luis Vioqué, que s’estavella al travesser, botant dins l’interior del terreny de joc i no superant la línia de gol.

Son moments que els espanyolistes tot i no fer un futbol massa precís, posen setge a la porteria sitgetana, i tant Aitor amb un xut que treu la defensa, com una falta que remata de cap el central Rubén sortint fora després d'estar en una situació immillorable, intentaran aconseguir el gol que doni avantatge als espanyolistes. Tampoc Lucho, rematant una assistència de Jaffar, aconseguirà el fruit del gol, ja que el porter local es llueix. La darrera ocasió, un xut de Luis, fort, però per sobre el travesser.

La Blanca Subur, que es conforma lògicament amb l’empat, veu com en el minut d’afegit i amb la defensa perica avançada, el seu dorsal 4 intenta arribar a una pilota dividida a l’esquena de la defensa i sortint José a la desesperada, el jugador sitgetà cau clarament dins l’àrea al intentar superar al meta espanyolista, tot i que el col•legiat no indica el màxim càstig. Així ho hem vist, i així ho diem, com també ho fem i amb tot el dret quan masses vegades i en partits importants del primer equip, filial o femení, és a l’inrevés.

Així, s’ha arribat a la fi dels 70’amb empat a un gol, i s’ha hagut de decidir a la sort dels penals, el desfer un hipotètic empat entre ambdós conjunts. I naturalment, Agost del 2010 es senyal de gràcia pels espanyolistes des dels onze metres. La Blanca subur ha ficat tots els llançaments, fins que José ha aturat el quart, i el novè i darrer dels locals ha acabat sortint per sobre el travesser. Els blanc-i-blaus han aconseguit transformar els quatre llançaments. Ni els més antics pericos, poden recordar el que succeeix aquest mes d’agost amb les tandes de penals, consecutives i en tots els equips de l’entitat.

Demà, l’Hospitalet-Blanca Subur, decidirà el primer lloc de grup, tot i que sembla que els riberencs ho tenen tot a favor. En l’altre grup, Damm, Cornellà i Gramanet es juguen l’altre plaça per la final; final, que no estarà l’Espanyol...

RCD Espanyol: August, Albarrán, Rubén, Adri, Lucas, Sergio, Ruiz, Rafa, Lucho, Javi Pérez i Jaffar.
Segon temps, m. 36: José per August, Aitor per Adri, Robert per Rafa, Juan (jugador a prova) per Sergio, i Luis Vioquè per Javi Pérez
.

Gols: 1-0 (pen.), m.5; 1-1: Jafar, m. 43.
Penals: Per part local, el dorsals 18, 17 i 3 transformaren en gol els seus llançaments. Jose atura el penal llençat pel dorsal 14, i el dorsal 7 llença fora. Per part espanyolista transformen en gol els quatre llançaments: Lucho, Albarrán, Ruiz, i Aitor. (3-4)

Incidències: Nou Pins Vens. XXX Torneig de Futbol Formatiu, Memorial Jaume Serra. A diferència d’ahir, temperatura estiuenca, cel clar i calor que ha anat minvant a mida que s’ha anat fent fosc.