dilluns, 27 de setembre del 2010

CAUEN A QUARTS A LA NIKE,
PERÒ... AMB EL CAMPIÓ DEL TORNEIG !















(Camp dels Alumnes Obrers, Vilanova i la Geltrú; El Garraf: Josep Maria)


Sorprenent triomf del Gironès Sabat

Estranya sensació la que se’ns va quedar en veure aquesta fase catalana de la Nike Premier Cup 2010 disputada dissabte al Camp dels Alumnes Obrers de la capital del Garraf. En primer lloc, per la prematura i sense precedents eliminació del RCD Espanyol en quarts de final a mans del Gironès-Sabat, i en segon lloc veient conjunt que seria aquest equip qui acabaria contra tot pronòstic, alçant-se amb el triomf final del torneig, afavorit també cal dir-ho per l’eliminació en semifinals del gran favorit per fer-se amb el títol i vigent campió del torneig, el FC Barcelona que va sucumbir davant la UE Cornellà.

L’Espanyol havia passat el tall de la fase de grups, amb un preocupant empat a dos gols davant la Blanca Subur i derrotant amb claredat (4-0) a un Manlleu que en el tercer partit no va donar opció (3-0) al conjunt sitgetà, únic que podia deixar fora als blanc-i-blaus de la primera posició que donava l’accés als quarts de final que es van disputar a la tarda.



RCD Espanyol Cadet “B”: 0 – Fundació EF Gironès-Sabat: 0

Era el primer encontre de quarts de final de la tarda, jugant-se al mateix temps que el segon entre la Damm i l’At. Segre (al camp annex n.2) i que curiosament també va acabar resolent-se a la tanda de penals.
El Gironès Sabat ja havia donat la sorpresa al encapçalar el grup A deixant fora al CE Sant Gabriel i als amfitrions, el Vilanova. Els gironins tan sols van marcar tres gols en tot el torneig, suficients per fer-se amb el triom final.

L’Espanyol no va fer un bon encontre. Va dominar amplament el primer temps (de 20’) i va disposar d’algunes ocasions per marcar però no va estar afortunat en els metres finals. Amb un conjunt jove i amb molts canvis respecte l’exercici anterior, José Luis García tindrà que treballar de valent per pogué acabar de polir defectes i treure el millor d’aquesta fornada de jugadors.

L’Espanyol va marcar als primers minuts, però la rematada darrera del davanter centre espanyolista va ser invalidada per situació anti-reglamentària. El millor jugador en aquests minuts del primer temps va ser el meta del Gironès que salvar en dues intervencions providencials del gol espanyolista. Tampoc en jugada d’estratègia (en el llançament de còrner) els blanc-i-blaus van pogué encertar amb la porta rival en una rematada de cap molt perillosa però desviada.

Amb tot, qui va gaudir de la millor ocasió del primer període va ser el conjunt gironí: Un llançament de falta des de banda esquerra, remata ficant la bota un jugador atacant en l’àrea i l’esfèrica capritxosa ella, acaba colpejant al travesser de la porteria perica amb David Pedro un pèl avançat, totalment batut.

En el segon temps, García introduir canvis en l’equip com la presència de Mula en atac, o Patrick a la medul·lar, però no va canviar gens ni mica la dinàmica del partit; al contrari, a mida que passaren els minuts, el conjunt del Gironès-Sabat va anar agafant confiança en si mateix, i es van anar traient el domini espanyolista de sobre, inclòs permetent-se el luxe d’obligar a lluir-se al meta perico que va salvar el gol en u contra u davant el dorsal 9 dels gironins.

També al Gironès se li va anul•lar un gol, amb rematada posterior al xiulet del col•legiat. A sobre, a mida que passaven els minuts, la cobertura perica també va evidenciar errades de consideració que sortosament no van tenir conseqüències, arribant-se a la resolució final a la tanda de penals, davant la falta de poder ofensiu de l’equip perico.

A la tanda de penals, l’Espanyol va llençar primer anotant, i empatant el Gironès. La polèmica va quedar servida en el segon quan el col•legiat va fer repetir el penal errat en primera instància per Samper (transformant al segon intent) i posteriorment en el tercer espanyolista que fent impacte en el travesser i botant dins, el col•legiat no va donar el gol. Més que probable llei de l’absurda compensació...

Però, els gironins també van errar el seu tercer llançament amb una gran aturada del meta perico. Mula i Torito no van fallar com tampoc els llançadors gironins establint-se les taules (4-4) al final dels 10 llançaments i fent-se necessari quatre penals més, ja que els dos primers (Patrick per part espanyolista) van acabar sent transformats. El setè llançament dels espanyolistes acaba sent aturat i el Gironès no desaprofita l’ocasió de proclamar-se semifinalista de la competició.

En els altres encontres de quarts, com hem dit la Damm va sofrir per desfer-se als penals de l’At. Segre, el FC Barcelona no va tenir problemes per doblegar a la UD At. Gramenet (4-1) i el Cornellà va derrotar al Girona. En semifinals, el Gironès es va imposar a la Damm (1-0) i el Cornellà va donar l’autèntic cop del torneig eliminant al FC Barcelona (2-0). A la final, els de Girona van fer-se amb el títol guanyant per 1-0 i sent el representant català a la fase nacional en la que ja està classificat com a guanyador de la zona de Llevant, el Valencia CF.

Felicitats al conjunt del Gironès Sabat que ha assolit aquest triomf sent un club modest i sobre tot per la il•lusió dels nois (que vam pogué comprovar al final del partit de quarts i ens imaginem un cop guanyant el torneig) deixant en evidència als equips de més categoria i pressupost en futbol base, de Catalunya.



1 comentari:

Anònim ha dit...

Thanks for good stuff




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M