diumenge, 26 de setembre del 2010

ÁLVARO: TITULAR, CARTOLINES
ALS RIVALS, GOL, I TRIOMF (1-0)

















RCD Espanyol: 1 – C. At. Osasuna: 0


Álvaro ja marca a primera…

Un gol del davanter de la pedrera espanyolista ha donat tres punts al RCD Espanyol davant At. Osasuna en un encontre en el que l’Espanyol ha jugat la major part del mateix amb superioritat numèrica i que ha estat incapaç de sentenciar (sobre tot en el tram final) al fallar cara a porta ocasions d’allò més clar que s’ha vist en bastant temps a Can Perico.
Al final, patiments, triomf mínim, i Cornellà-El Prat que continua sent talismà.

Pochettino ha sorprès traient a Alvarito d’entrada. Seran dies per que algú es posi medalles al futbol base espanyolista; però tota aquesta fornada de jugadors (Víctor Ruiz, Amat, Didac Vila, Javi Márquez, Baena, Manu Moliina, Álvaro, etc.) tots sabem com i quan s’han format al nostre club. No han nascut d’uns mesos en aquí. Tan sols (i això si que és molt) era necessari el que molts denunciàvem feia molt de temps: Desterrar a tècnics covards del nostre club i tenir algú assegut a la banqueta del primer equip que comprengués d’una vegada per totes quina ha de ser (impossible cap altre) la nostra filosofia esportiva d’aquesta entitat. Que no és altre que pujar nois de la pedrera i establir una comunió fèrria entre l’afició, i l’equip. Desprès la pilota entrarà o no, però és el que hi ha i econòmica i esportivament tota altre solució està condemnada al fracàs.

I el tècnic argentí no ho ha dubtat; els nanos li responen i ell compta amb ells per alegria dels que seguim aquest futbol base tan vilipendiat per alguns que ara ocupen llocs de responsabilitat al club. El darrer, Álvaro. El noi va debutar a Madrid, i va estar a punt de marcar. Avui no ha perdonat davant Ricardo i ha aconseguit el gol de triomf. Potser el principi d’un Espanyol de pedrera que amb el pas del temps i la cohesió necessària, faci somniar amb cotes més grans. De moment, cada partit s’ha de lluitar, patir i intentar treure endavant i que l’equip continuï amb la seva progressió. Avui, la parella de l’eix defensiu (Víctor-Amat) s’ha sobrat i tot per anul·lar a un a priori temible Pandiani.

Desprès de varies jugades sense conseqüències (remat de Verdú a boca de canó que s’estavella al cos de Luis García), diversos contracops locals han acabat veient primer Damià (entrada a Callejón) i després Lolo cartolines grogues. Aquest darrer, l’ha vist al 19’ i minut i escaig després ha vist la segona quan s’ha vist en l’obligació de tallar en falta dues jugades a Álvaro. La segona, la que li ha suposat l’expulsió, després que Álvaro li hagi robat la cartera en una dolenta cessió d’un defensor i es marxava cap a barraca.

Quatre minuts després ha arribat el gol d’Àlvaro amb una gran definició després d’un control i retall a Puñal, rematant a l’esquerra lluny de l’abast de Ricardo. L’Espanyol no ha disposat de gaires oportunitats per sentenciar tot i que ha gaudit d’un parell d’aproximacions i ha dominat el partit sense passar cap tipus d’angunies. Una bona jugada d’atac s’ha malbaratat per una deficient darrera passada de Chica, i en altre acció a les acaballes del primer temps, Álvaro no ha arribat per molt poc de cap a una centrada bona de Chica. Anteriorment, Camacho havia mogut fitxa fent un doble canvi. Duscher amb una topada amb un jugador visitant, ha tingut problemes per continuar i en el segon temps ha hagut de ser substituït després de lluir un aparatós embenat al cap.


Però si en el primer temps l’Espanyol havia fet un bon partit sense problemes darrera en el segon temps no es pot dir el mateix. L’equip local ha sortit bastant fred al camp i s’ha vist sorprès pels navarresos que han dominat els primers dotze minuts sense que l’Espanyol pogués fer-se amb la possessió de l'esfèrica. I fruït d’aquest domini, Osasuna ha posat l’ai al cor en el minut quatre de la represa després d’una internada de Damià que s’ha marxat de Chica i el seu centre xut ha acabat a l’exterior de la xarxa.

En aquest moment ha arribat la jugada polèmica del partit i sorpresa, aquest cop ha afavorit l’Espanyol la decisió arbitral. Víctor Ruiz talla amb la mà possiblement dins l’àrea; veu la cartolina però Ramírez xiula fora de l’àrea.

Pochettino dona entrada a Manu per Duscher, i l’Espanyol recobra el domini i control en la medul•lar. Verdú busca l’escaire en el 13’ amb un xut que surt fora. Álvaro remata molt forçat de cap fora una centrada de Manu Molina en una de les primeres seves intervencions. Una obertura de Chica a Luis acaba amb la centrada de l’asturià, però talla providencial pels interessos del conjunt navarrès un defensor a còrner.

Javi Márquez ha completat un bon encontre i ha deixat constància de la seva classe quan un canvi de joc de més de quaranta metres ha acabat a la banda contraria als mateixos peus de Verdú, en una jugada en la que Callejón ha culminat amb una pèssima definició.
Tampoc Didac en una bona centrada ha pogut superar l’acció del defensor que ha enviat a còrner anticipant-se a un possible remat. L’Espanyol arribava per bandes però no acabava d’estar encertat en els metres finals.

Àlvaro ha carregat també a Puñal amb cartolina quan en un contracop ja es marxava cap a barraca i ha tingut que ser objecte de falta per evitar mals majors pel conjunt vermell. Amb un xut del avui protagonista del partit per sobre el travesser, després d’unes molèsties físiques, Mauricio Pochettino l’ha substituït en mig d’una gran ovació que ha coincidit amb la sortida (després d’una recuperació gairebé miraculosa) d’Osvaldo. Amb tot, el davanter centre italoargentí ha estat molt poc afortunat i molt individualista, malbaratant jugades impròpies de la seva classe quan l’equip tan sols guanyava pel mínim 1-0.

Xut de Luis García que bloca Ricardo. Abans Rupert intenta sorprendre, però la bola se’n va per sobre el travesser. Víctor Ruiz talla providencial un contracop per l’esquerra de Camuñas amb una centrada al mig de l’àrea amb molt de perill.

El tram final ha estat d’aquells que no s’obliden fàcilment. Mentre Osasuna se n’anava descaradament amb deu jugadors a per l’empat, l’Espanyol ha disposat de fins a quatre ocasions d’aquelles tan clares que l’afició ja pensava després de veure-les errar en el pitjor...

Primer, Osvaldo ha rematat fins a dos cops en rebre de Verdú, lluint-se Ricardo. Flaño intercepta la passada de la mort de Javi Márquez per Osvaldo enviant a còrner. La més clara de totes, en els peus d’Osvaldo que tot sol dribla a Ricardo, a un defensor, s’ho pensa, torna a retallar, torna a pensar-ho i acaba perdent l’angle després de tenir-lo tot al seu favor dins l’àrea i amb la porteria mig buida.
La darrera ocasió (també a l’afegit de quatre llargs minuts) per Luis García que remata a boca de canó i treu Ricardo salvant el gol.

Per acabar de destrossar els nervis dels seguidors, Osasuna ha llençat un servei de cantonada passant gairebé quatre minuts, que sortosament no ha tingut conseqüències.



Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol: Kameni (7), Chica (5), Jordi Amat (7), Víctor Ruiz (8), Didac Vilà (5), Duscher (5), Javi Márquez (7), Luis García (6), Callejón (5), i Verdú (7) i Álvaro (9).
Substitucions: Manu Molina (7), per Duscher, m. 58; Osvaldo (4) per Álvaro, m. 75; David López (s.q) per Jordi Amat, m. 89.

C. At. Osasuna: Ricardo, Natxo, Miguel Flaño, Lolo, Damià, Puñal, Soriano, Camuñas, Juanfran, Aranda, i Pandiani.
Substitucions: Josecho i Rupert per Aranda i Juanfran, m. 32; Lekic per Pandiani, m. 85

Àrbitre: Rafael Ramírez Domínguez, del col•legi andalús. Ha mostrat cartolines grogues a Duscher, m. 46, Víctor Ruiz, m. 50, i Verdú, m. 83 per part espanyolista, i a Damià, m. 13, Lolo (19’ i 21’), i Puñal, m. 71.

Gol: 1-0: Álvaro, m. 25.

Incidències: 26.820 espectadors s’han donat cita en l’Estadi del RCD Espanyol a Cornellà-El Prat. En els prolegòmens del partit s’ha rendit homenatge al tenista perico Beto Martín com a comiat de la seva carrera esportiva. En el descans s’ha procedit al rodatge d’un spot publicitari d’una entitat financera espanyola que ha escollit aquest indret per la seva campanya publicitària.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

HOLA PERICOS/QUES:
Gran victòria del RCD Espanyol enfront el Osasuna justament
i amb tots els mèrits.Ara a continuar amb la ratxa,el proper any a Europa.
Adéu.Jose Carrera

Anònim ha dit...

M'encanta la sortida de pilota que té Jordi Amat i crec que és molt important acabar els partits a zero gols en la nostra porteria.
Cal tenir en compte que Osasuna va jugar molts minuts amb un home menys i que malgrat això, al final, es va patir una mica.
I et felicito pel teu bon ull quan en un altre web parlaves meravelles d'Álvaro. Ara cal que els periodistes no es passin en els seus elogis a fi que no se li arribin a pujar els fums al cap.
I per a acabar, ens aniria tant bé guanyar un partidet a fora a fi d'afiançar-nos en els primers llocs.
Dissabte vinent tot el morbo del món a Anoeta davant de la R. Sociedad (amb Tamudo)
PRÍNCEP




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M