dissabte, 25 de setembre del 2010

DERROTA A HORTA,EN UN
DISCRET, PERÒ DISPUTAT ENCONTRE (2-1)

OSVALDO, PRINCIPAL NOVETAT A LA LLISTA DE POCHETTINO PER ENFRONTAR-SE DEMÀ A LES 17:00h. A OSASUNA. EL TÈCNIC ESPANYOLISTA HA CONVOCAT A JORDI AMAT, DAVID LÓPEZ, MANU MOLINA, ÁLVARO VÁZQUEZ I RUI FONTE DEL FILIAL. SON BAIXA SERGIO GARCÍA I DAVID GARCÍA PER LESIÓ I FORLÍN I GALÁN PER... BÉ, MILLOR NO RECORDAR-HO. ALEXIA PUTELLES I SARA MÉRIDA, MEDALLA DE BRONZE AL MUNDIAL SUB 17 FEMENÍ. L'ESQUERRANA DE MOLLET HA DONAT L'ASSISTÈNCIA DEL GOL QUE HA DONAT EL TERCER LLOC A ESPANYA DAVANT COREA DEL NORD.









(Camp Mpal. Feliu i Codina; Horta: Josep María)



Damm CF: 2 – RCD Espanyol Cadet “A”: 1

Comencen perdent.

El Cadet A espanyolista ha perdut avui migdia davant la Damm en encontre corresponent a la jornada inaugural del campionat de lliga de Divisió d’Honor Cadet disputat al Mpal. d’Horta.

Tot i que els primers minuts han estat igualats, sense ocasions de gol, tan sols una aproximació de Jaffar (que avui ha baixat del Juvenil B on havia disputat els anteriors encontres de lliga i pretemporada), ha estat el conjunt cerveser qui s’ha avançat primer en el marcador.

Una pilota llarga buscant l’esquena de la defensa espanyolista, i davant la sortida desesperada del meta Joel, el davanter centre Jona amb molta habilitat eleva per sobre una molt bona vaselina aconseguint el primer gol del partit.

Després d’uns instants d’incertesa, (amb un embolic dins l’àrea amb una defensa titubejant, que resolutiu al tall, Sergi Coll allunya), l’Espanyol mica a mica es anirà fent amb el domini a la medul·lar, malgrat no tenir les idees masses clares i poca profunditat en el seu joc.

En el tram final del primer període gaudirà de bones oportunitats per empatar l’encontre: Una jugada personal de Jaffar al 33’, superant al darrer defensor, xutarà ras i l’esfèrica superant al meta local, serà treta per un defensor que seguia la jugada sota la mateixa línia de gol i anticipant-se a un Hernán un pèl poc hàbil. El mitja punta paraguaià l’hem vist avui massa enganxat a la línia de banda segons el dibuix tàctic del tècnic espanyolista... El servei de cantonada s’executa i Javi Salinas en immillorable posició pentina, però la bola surt desviada a la dreta del meta de la Damm.

Al minut 38, Rubén sorprèn amb un fort llançament des de 30 metres com a culminació d’una jugada en la que el central perico havia pujat a l’atac. La pilota bastant col·locada s’allotja dins la porteria superant al menut porter del conjunt cerveser.

El segon temps s’inicia amb un ensurt quan el dorsal quatre de la Damm en posició molt dubtosa remata sense gaire angle al pal dret de la porteria espanyolista. L’Espanyol no acaba de dominar el partit i Fran Navarro fa un triple canvi. Robert, Sergio i Joel, deixen el seu lloc per Rafa Espinosa, Albert, i Maxi, quedant aquest darrer (el central argentí) de lateral dret.

El partit ha entrat en la fase més emocionant, ja que malgrat no ser gaire esplèndid el joc exhibit, la incertesa del marcador i les ganes d’uns i altres per fer-se amb el triomf ha permès veure ocasions a una i altre porteria.

Mentre Jaffar rematava buscant l’escaire massa alt, ha estat la Damm qui més ha tingut el gol en les seves botes com quan una jugada en la que el dorsal 10 cerveser s’ha quedat tot sol davant el meta espanyolista i aquest en l’u contra u, ha salvat rebutjant amb el peu la rematada. Acte seguit, sense solució de continuïtat, altre remat acaba sent rebutjat també pel peu del meta visitant a còrner. La Damm era qui assetjava la porteria espanyolista en aquesta fase del partit.

I ha estat al minut 68’ (28’del segon temps), quan una jugada individual del dorsal 11, ha estat culminada amb un xut des de la frontal que el meta espanyolista no ha estat suficientment encertat en la seva estirada i s’ha acabat empassant l’esfèrica per la dreta de la seva porteria.

La Damm establia d’aquesta manera el que seria resultat definitiu ja que els intents (més amb el cor que amb el cap) dels espanyolistes no fructificarien, i més amb els nervis i preses dels darrers minuts.

Es més, encara la Damm va pogué ampliar la seva avantatge quan una pilota llarga a l’espai, el lateral ghanès Alex es confia i arriba primer el dorsal 17 deixant-lo enrera i davant el meta espanyolista remata i de nou Joel (molt segur en els u contra u) salva el tercer gol cerveser.

Ofensivament l’Espanyol seguia sense oferir altres motius per l’esperança que un xut massa fàcil de Rafa Espinosa que bloca sense problemes el porter, o un xut de Canti (que havia sortit un minut abans del gol local).

Amb tot, seria Jaffar qui gaudirà de la millor ocasió per establir les taules al marcador. Una pilota llarga, fa un control, barret davant el meta, i deixa anar abans de perdre l’angle, una vaselina que quan baixa i sembla dur el camí de gol, es treta de nou per un defensor sota la mateixa línia de gol. Mala sort en aquesta acció...

En els darrers instants (llarg afegit amb moltes interrupcions, nervis, targetes innecessàries ) l’Espanyol es bolcarà a l’atac i disposarà d’un servei de cantonada amb rematada que tocant el porter rebota al travesser i el refús li cau a coll que en el segon pal xuta, però s’interposa tapant el forat un defensor colpejant la bola en el seu cos i tornant a còrner. Aquest es llença en mig d’un bon embolic, però la cobertura local no erra, i s’acaba enduent els tres punts en joc.



RCD Espanyol: Joel, Joel Salort, Sergi Coll, Rubén (cap.), Alex, Sergio, Hernán, Nico, Jaffar, Robert i Javi Salinas.
Substitucions: Maxi, Iago, Rafa Espinosa per Joel, Sergio i Robert, m. 51. Canti per Salinas, m. 60. Salinas per Nico, m. 77.

Gols: 1-0: Jona, m.14 1-1: Rubén, m.38 ; 2-1: m.68

Incidències: Mpal. d’Horta. Primera jornada de la Divisió d’Honor Cadet. Temps assolellat, bona temperatura, ambient bastant fresc a l’ombra.






S E N T I M E N T P E R I C O . C O M