GOLEJADA D'ESCÀNDOL DEL FEMENÍ.
ERIKA, MARCA CINC GOLS

RCD Espanyol Femení “A”: 10 – C. Gimnàstic de Tarragona: 0

Segueixen a anys llum

El RCD Espanyol va vèncer per un escandalós 10-0 a un Nàstic que a priori semblava venia amb un nivell molt més adient per pogué veure’s un encontre de Superlliga amb un mínim de igualtat, més tenint en compta que el conjunt grana venia de derrotar a un (feble) Estartit per 3-2 aconseguint el que no van pogué assolir en tota la temporada passada: Un triomf.

Però no va ser així. Altre cop el nivell d’unes i altres va demostrar-se abismal i gairebé insultant en el que ha de ser un encontre entre equips es suposa de la mateixa categoria.

Per que ja als pocs segons de joc quan els imparables boques dels aspersors ens deixaven mig molls i la pilota era centrada de mig camp, Willy no estava d’històries i elevava el primer gol a un marcador que acabaria sent de dos dígits en el caseller espanyolista.

L’Espanyol va posar setge a la porteria tot i el gol inicial, i en pocs minuts una centrada molt tancada de Sandra sense remat o el primer u contra u en aquest cas de Monforte que davant la sortida de la portera grana.

L’equip d’Aja aconsegueix sentenciar l’encontre quan Erika a la mitja volta al quart d’hora aprofita la passada de la mort d’una companya des de la dreta. Vero , - desprès de solucionar-se el problema amb el seu transfer – no es va perdre tampoc la festa golejadora i va participar activament en el partit, com en el minut 18, quan en un u contra u davant Brigida, envia la pilota a la base del pal esquer.

A la segona oportunitat, la crack gallega no perdonaria, i als vint minuts de joc, aprofita el regal d’un rebot en una jugada en la que la cobertura grana no va estar massa fina a l’hora de rebutjar l’esfèrica i marca a plaer el tercer. El quart seria obra de Ana Romero “Willy” que en jugada personal penetra dins l’¡àrea i marca amb un xut ras un minut després del tercer.

Willy disposaria d’una altre gran oportunitat arribant sola davant Brigida, però el seu remat creuat sortirà fora a l’esquerra de la meta tarragonina. El cinquè gol l’obtindrà de nou Vero Boquete en una gran jugada personal desfent-se de dues rivals i marcant a plaer un cop superada la portera visitant.
En el tram final del primer temps, una centrada de Vilanova per poc no va ser rematada per Vilanova que va ser desplaçada a l’hora de rematar, i Erika hagués pogut ampliar el seu compte golejador en una jugada en la que podia haver intentat una vaselina davant Brigida, però regateja per buscar angle i al final cedeix a Willy que no pot culminar la jugada amb èxit.
Abans del sisè obra de Vero que marca tota sola en un u contra u amb xut ras, un bon detall tècnic (un més) de Vero amb xut que bloca la meta grana.

En el segon període Aja dona entrada a la jugadora del filial Andrea Pereira (jugant en la banda esquerra de la cobertura perica), i a Lara. Posteriorment ho farà la jove Alba Pomares que va sumant minuts a la màxima categoria.
L’Espanyol sembla afluixar el ritme frenètic del primer temps agafant-se un respir momentani.

El Nàstic tindrà una de les poques aproximacions a l’àrea de Mariajo (una espectadora més) però el remat de la jugadora visitant en bona situació acabarà als núvols.
I mentre, l’Espanyol tornarà a anar per feina, amb el recital d’Erika Vázquez qui anotarà el setè desprès d’una bona assistència.

A punt Meseguer a la mitja volta de marcar després d’una bona centrada per la dreta de Kenty Robles. El seu xut surt ras fregant el pal esquer. El domini era constant de les espanyolistes i el Nàstic se les desitjava per pogué evitar que el resultat fos més escandalós encara.

Fortuna va tenir Brigida quan una vaselina d’Erika després de controlar una pilota llarga, surt per sobre el travesser totalment batuda. Però el vuitè acaba caient, obra de la jugadora navarresa, que també farà el novè dos minuts desprès i clourà el compte golejador amb el desè a cinc minuts del final rematant a plaer una jugada de Willy per la banda esquerra.

Una gran intervenció de Brigida traient una formidable mà i enviant a còrner, evita l’onzè gol perico en el llançament directe d’Ana Romero “Willy” des d’uns trenta metres.
L’Espanyol continua en segona posició del grup B ja que el FC Barcelona no va fallar a l’Estartit (2-3) i la propera jornada es veuran les cares tots dos equips en lluita per la primera posició.

Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol: Mariajo; Kenty, Ane, Vanesa, Matías; Meseguer, Vilanova; Monforte, Willy, Vero, Erika.
Substitucions: Lara per Monforte, i Andrea Pereira per Vanesa, m. 46; Alba Pomares per Kenty, m. 72. Altres suplents: Alba Montserrat (p.s.)

C. Nàstic de Tarragona: Brigida Llevat, Maria del Mar, Marta Muriana, Carla Ventura, Alba Aznar, Nuria Llop, Sonia Galiano, Marina Cañon, Margarita Méndez, Andrea Vernet i Isabel Sánchez
Substitucions: Enrica per Andrea Vernet, m. 37; Neus per María del Mar, m. 45; Marta Pifarré per Carla Ventura, m. 59; Mariona Morena per Núria Llop, m. 74. Altres suplents: Laia Delgada (p.s.)

Àrbitre: Roger Salas Font, del comitè territorial català, delegació de l’Anoia. Sense cap tipus de problemes en un partit en el que el resultat va quedar sentenciat als primers vint minuts.

Gols: 1-0: Willy, m. 1; 2-0: Erika, m. 15; 3-0: Vero, m. 20; 4-0: Willy, m. 21; 5-0: Vero, m. 31; 6-0: Vero, m. 44; 7-0: Erika, m. 58; 8-0: Erika, m. 72; 9-0: Erika, m. 74; 10-0: Erika, m. 85.

Incidències: Partit corresponent a la tercera jornada del grup B de la Superlliga Femenina disputat en el Camp Tercer de la Ciutat Esportiva de Sadrià en idèntic horari al del Juvenil de Divisió d’Honor. I com era de preveure, poc públic, en una matinal assolellada i amb temperatura càlida.