diumenge, 20 de febrer del 2011

OSASUNA HUMILIA A L'ESPANYOL (4-0)

Club Atlético Osasuna: 4 – RCD Espanyol: 0


Desastre a Pamplona

El RCD Espanyol ha caigut contundentment davant un Osasuna que l’ha superat en tots els aspectes i en totes les facetes del joc. El 4-0 final mostra el que ha estat el partit en el que l’Espanyol ha ofert una molt dolenta imatge ofensivament (amb una sola ocasió de perill en un centre-xut de Sergio García) i en el que defensivament ha fet aigües en masses ocasions. A sobre, per rematar la feina, Aldo Duscher ha comès (en una acció totalment imperdonable per un professional de la seva experiència), penal al tocar dins l’àrea amb el braç aixecat, transformant el conjunt navarrès el segon gol.

Es la quarta derrota consecutiva dels de Pochettino. Un cop més, allò d’entrenador nou, victòria segura, malauradament s’ha tornat a fer realitat tot i que aquest cop afavorit pels defectes i errors d’un Espanyol que ha fet un dels pitjors encontres de la temporada.
Pensar que baixes com les de Osvaldo a dalt no es noten o que traspassar mitja defensa titular sense tenir més recanvis que un munt de jugadors lesionats i joves encara per demostrar la seva vàlua a la màxima categoria, no afecta a la seguretat defensiva i la solidesa del bloc es voler somniar i no reconèixer la dura realitat; un partit, potser no. Dos tampoc, però a la llarga una plantilla curta, molt jove i amb les baixes sensibles hagudes, acaben passant factura. Per no parlar del missatge que es pot transmetre de manera indirecta, a l’hora de fer el contrari del que fan els clubs que lluiten per anar a la màxima competició continental. Uns fitxen per reforçar-se i altes han de vendre a parells. Hi ha el que hi ha. I amb aquests vímets s’haurà de fer el millor cistell possible. Ara... no demanem l’impossible... per que la realitat és massa tossuda.

Ja als dos minuts de joc s’ha vist com la superioritat aèria dels navarresos era total en les jugades a pilota aturada. Ens ha quedat després dels traspassos, una defensa també jove, molt més inexperta i molt baixa en centímetres i hem perdut la sortida per l’esquerra en la circulació des de darrera. Un llançament de cantonada ha estat rematada saltant el davanter local un pam més que David García que ha jugat disminuït amb una màscara i la veritat sigui dita, ha estat tant malament (o més) que la resta de companys. La dinàmica dolenta de tot l’equip s’ha encomanat ben aviat i és difícil trobar un jugador que s’hagi salvat del desastre.

Als catorze minuts, una centrada en un servei de cantonada es rematada per l’iranià Nekouman de cap col•locant l’esfèrica lluny del abast d’un Kameni que ha estat nerviós en el primer temps, que ha tingut errades, però que ha realitzat aturades de mèrit i poc se li pot donar la culpa de la desfeta en els gols encaixats.

L’Espanyol només ha tingut una opció clara de gol. Una centrada xut de Sergio García que s’ha enverinat i ha acabat colpejant al travesser després que Ricardo toqués lo just. Osasuna ha pressionat molt amunt, asfixiant la sortida de pilota dels jugadors blanc-i-blaus. Semblava que els locals anaven a una marxa més que els pericos. Kameni ha rebutjat un remat de Masoud, un dels jugadors més perillosos del conjunt local.

A punt ha estat Walter Pandiani de fer el segon, després que un llançament de cantonada (!) de Luis acabés amb un ràpid contracop local i ningú pogués aturar als navarresos fins que la pilota centrada per Camuñas ha estat rematada per l’uruguaià amb tot a favor, fora.
Altre cop el conjunt de Pamplona ha pogut fer el segon gol quan en el 33’ Calleja xuta i Kameni ha rebutjat temeràriament amb una mà quedant la pilota morta en l’àrea i sent posteriorment rebutjada. Osasuna era l’amo i senyor del partit i Nekounam ha avisat amb una rematada al llançament de nou d’altre servei de cantonada en el 37’ quan davant la passivitat de la cobertura perica, ha rematat fora malbaratant una gran ocasió.

En els darrers instants del primer temps, l’Espanyol ha intentat mostrar-se en atac amb varies jugades en les que les centrades de Javi Márquez – en dues ocasions- i en altre jugada de Sergio García, no han tingut cap tipus de conseqüències, sent al contrari Osasuna qui ha pogut marcar en el minut d’afegit quan una centrada des de l’esquerra ha estat rematada per Masoud superant a David García, i sortosament l’esfèrica ha acabat sortint desviada.

Pochettino ha realitzat un doble canvi al descans, sortint Javi López per David García i Dátolo per Callejón (?), canvis que tampoc han contribuït a millorar la pobre aportació dels dos jugadors que han sigut substituïts. La única ocasió perica, ha estat al minut 49’ un servei directa de falta executat per Luis García que ha anat per sobre el travesser.

Al minut 54, el partit ha mort definitivament. Duscher ha comès un infantil errada impròpia d’un veterà com ell, tocant amb el braç alçat una centrada aèria que no oferia cap tipus de perill i estan totalment sol sense estar pressionat per cap atacant. Pérez Lasa no ha dubtat i assenyalat el penal, i la cartolina groga corresponent, sent el jugador iranià de trist record, Nekouman, qui ha transformat fent doblet i elevant a dos la diferència en el marcador. Un cop molt dur, del que un Espanyol rebaixat per les baixes, li ha estat impossible superar.

No li haurà agradat gens a Pochettino el detall, ja que Duscher ha estat substituït als cinc minuts posteriors a la jugada en qüestió per Álvaro. Mentre, Kameni salva el tercer quan Walter Pandiani l’ha intentat afusellar dins l’àrea rematant a boca de canó, acabant Chica de rebutjar l’esfèrica d’esquenes a porta. Un cop més la defensa espanyolista ha donat senyals molt decebedores i inquietants.

Han estat els pitjors moments del partit amb un Osasuna que ha ballat als espanyolistes. L’Espanyol ha demanat punibilitat en unes mans dins l’àrea en una centrada de Sergio García i un xut de Javi Márquez que s’ha marxat a còrner després d’una bona acció individual de Sergio García, ha estat tot el pobre bagatge ofensiu dels espanyolistes.

En el tram final del partit, l’equip s’ha acabat d’esfondrar i Osasuna ha fet el tercer marcant Lolo a plaer a un metre del segon pal, després que una centrada des de la dreta de Camuñas fos pentinada per Soriano davant l’error greu de Galán. El darrer gol que tancava la golejada ha estat quan Soriano ha rematat una centrada des de la dreta quan Chica incomprensiblement ha perdut una esfèrica que ha acabat un cop més rematant dins l’àrea petita el davanter local afusellant a un venut Kameni.



Fitxa Tècnica:
C. At. Osasuna: Ricardo; Nelson, Josetxo, Lolo, Monreal; Puñal, Nekouman; Masoud, Camuñas, Calleja; i Pandiani.
Substitucions: Soriano per Pandiani, m. 74; Lekic per Calleja, m. 83; Vadocz per Masoud, m. 89.

RCD Espanyol: Kameni (5); Chica (2), Jordi Amat (3), Galán (2), David García (2), Duscher (1), Javi Márquez (4); Callejón (3), Luis García (3), Verdú (3); i Sergio García (5).
Substitucions: Dátolo (2) i Javi López (4) per Callejón i David García, m. 46; Álvaro (s.q.) per Duscher, m. 61.

Àrbitre: Miguel Ángel Pérez Lasa del comitè basc. Ha mostrat cartolines grogues a Calleja, m. 37, i Camuñas, m. 79 per part local i a Chica, m. 14, Duscher, m. 53, Javi López, m. 74.

Gols: 1-0: Nekouman, m. 14; 2-0: Nekouman, m. 53; 3-0: Lolo, m. 79; 4-0: Soriano, m. 88.

Incidències: Estadi "Reyno de Navarra", Pamplona. Jornada 24ena. del campionat de lliga de Primera Divisió.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Con la venta de Victor y Didac este ramillete de embusteros que componen el Consejo de Administración se han cargado la ilusión de los Españolistas.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M