dilluns, 7 de març del 2011

CADA COP EL FILIAL HO TÉ MÉS DIFÍCIL (0-1)






















RCD Espanyol “B: 0 – CF Reus Deportiu: 1


El Reus guanya amb tot mereixement

L’Espanyol B ha tornat a donar la de sorra a Sadrià, perdent el seu tercer encontre consecutiu a la Ciutat Esportiva, i a més, donant una molt pobre impressió als que han vist l’encontre. S’ha de dir que l’equip espanyolista tenia les baixes d’homes com Rui Fonte, lesionat, i jugadors com Víctor Álvarez, Raul Rodríguez, Canal, David López, Manu Molina, i Eric convocats per Pochettino pel partit al Ciutat de Valéncia. Però seria una excusa massa fàcil parlar d’absències quan el planter del filial és de vint-i-cinc jugadors i es suposa que tots estan preparats per desenvolupar-se amb la suficient qualitat per la categoria de la Tercera Divisió.

El filial ha tornat a completar un partit per oblidar en el que ha pogut donar gràcies que el resultat no hagi estat molt més elevat tenint en compte les moltes i clares ocasions que ha gaudit el conjunt reuesenc comparat amb un Espanyol que no ha disposat de cap ocasió clara de gol, ja que totes les internades o han acabat tallades per la defensa o fora i només un parell de xuts que no han suposat cap mena de treball pel meta Ángel. Molt pobre la imatge donada, i de nou el relleu tècnic (i van ja uns quants en les darreres temporades) s’està demostrant que no resol els problemes del filial molt més de plantilla que de tècnic, tot i que Toni Rovira no acabés de donar la imatge de ser el tècnic adequat per conduir la nau perica.

Per part blanc-i-blava ha debutat Blanchart amb el filial, i tot i que no ha tingut la fortuna de debutar el millor dia, en absolut se li pot culpar del succeït ja que ha fet un bon debut dins les adverses circumstàncies. En canvi, Guillem Savall, company a l’eix de la defensa que ha completat un encontre molt dolent sent superat tant ell com Grima en nombroses vegades pels atacants rivals. A més, el tècnic Ferran Manresa ha fet jugar a Albert Blázquez per davant de la defensa en comptes de fer-ho en el lateral dret cobert per Grima, i se l’ha vist bastant perdut fins l’estona final en la que l’hem vist en el seu lloc natural després de ser substituït l’ex del Sant Andreu. Chuli en la punta d’atac no ha rebut pilotes suficients per mostrar-se en atac i en nombroses ocasions en el primer temps ha tingut que caure a banda per intentar quelcom.

La primera acció d’atac ha estat fruït d’un servei de cantonada executat per l’Espanyol en la que Savall ha guanyat la posició saltant més que el seu marcador, però el seu remat ha sortit molt desviat. Per part visitant, Querol –que ha estat un autèntic malson pels defensors espanyolistes –s’ha escapat guanyant la posició al darrer central i amb un xut creuat que ha sortit a un pam del pal dret, ha donat el primer ensurt a la cobertura perica.

L’Espanyol no podia superar pràcticament la medul•lar davant un Reus que manava a la parcel•la ampla del camp. Quan ho ha intentat amb centrades de Chuli per l’esquerra aquestes s’han perdut sense cap tipus de conseqüències. Cada cop els visitants controlaven més i més l’encontre i ja deixaven veure els seus arguments per endur-se el triomf. Manolo González ha estat a punt de rematar una centre amb molt de perill en el que Blanchart ha arribat abans i ha tallat, allunyant el perill.

El bagatge ofensiu dels locals era gairebé nul i els minuts anaven passant sense que donessin imatge de poder superar a un Reus amb molt d’ofici. En el minut 31, el reusenc Jorge ha gaudit d’una gran ocasió amb un xut creuat superant a Gerardo que quan ja es cantava el gol visitant, sortosament ha acabat colpejant a la base del pal dret de la porteria espanyolista, tornant posteriorment al terreny de joc, l’esfèrica.

En l’afegit del primer temps, monumental ensurt el que s’ha endut l’Espanyol B i que ja ha acabat de confirmar que molt magre ho acabaria passant l’equip de Ferran Manresa. Una doble ocasió del Reus, primer salvada en l’u contra u per Gerardo després del remat de Jorge i posteriorment sota la mateixa línia de gol, salva amb el cap el defensa espanyolista Guillem Savall, el remat franc de Manolo González.

El Reus ja mereixia el triomf per ocasions davant un Espanyol totalment nul en atac, i en el segon temps no ha hagut altre equip sobre el camp que els vermell-i-negres. Als cinc minuts un xut de Alvaro ajustat al pal esquer ha sigut la primera de les ocasions dels visitants.

Als set minuts de la represa, Fran Grima incomprensiblement perd una esfèrica en la banda dreta, se la emporta el davanter visitant i a punt d’entrar per la lateral de l’àrea es travat. Veu targeta groga el lateral dret espanyolista i la falta s'executa no gaire forta per Taranilla i davant la passivitat de la defensa espanyolista, Beñac marca a plaer.

Dani Nieto ho ha intentat però masses vegades en solitari en accions individuals que no han acabat fructificant. En una d’elles després de superar a dos adversaris ha acabat centrant massa tancat a la part exterior i superior de la xarxa. En altre jugada ha estat el meta Ángel qui s’ha encarregat d’aturar el xut del balear.

Els visitants han tornat a posar a prova a Gerardo que després d’una mitja volta del jugador reusenc, el meta perico ha enviat a còrner. Aquest es llença i la pilota es passeja per l’àrea perillosament. En altre acció, Savall ha sigut desbordat per velocitat (deixant clarament evidència que no està travessant el seu millor moment el central del filial), i la posterior rematada acaba sent salvada sota pals per Adrià Blanchart evitant el segon gol del Reus Deportiu amb un Gerardo ja batut.

Manresa mou banqueta donant entrada a Lucas per Chuli passat el primer quart d’hora del segon temps. Un servei de cantonada executat per Nieto es rematat de cap per Blanchart, però el porter ben situat atura el llançament que no anava gaire col•locat. De nou Blanchart, omnipresent, talla la centrada de Querol quan el Reus havia protagonitzat altre jugada de perill davant un Espanyol que li costava ja més baixar cap a darrera.

Els darrers minuts l’Espanyol ha buscat el gol de l’empat però sense gaire convicció i el Reus ha controlat perfectament el joc i no ha passat per cap situació compromesa. Com a digne de mencionar, una centrada de Blázquez rematada per Willy a l’exterior de la xarxa és tot el bagatge ofensiu del darrer tram del partit. Per contra, el Reus ha gaudit d’un parell de contracops que han estat a punt d’aprofitar. El darrer d’ells s’ha passejat el remat creuat en una gran ocasió.

Amb aquesta derrota merescuda a tenor del joc desplegat pel filial perico, el conjunt de Ferran Manresa es queda a sis punts d’un tercet d’equips (el propi Reus, Europa i La Pobla de Mafumet) a cinc del Cornellà i a tres del Manlleu. En les dues primeres places, Llagostera i Montañesa es troben ja molt lluny dels blanc-i-blaus; concretament a dotze i onze punts respectivament.




Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol: Gerardo, Grima, Savall, Blanchart, Clerc, Isaías, Blázquez, Oscar Sielva, Chuli, Cervera i Dani Nieto.
Substitucions: Lucas Porcar per Chuli, m. 61; Willy per Fran Grima, m. 70.

CF Reus Deportiu: Ángel, Vives, Robert, Sangrà, Taranilla, Ortega, Álvaro, Xavi Marqués, Jorge, Querol i Manolo González.
Substitucions: Beñat per Ortega, m. 46; Sergio León per Jorge, m. 66; Sergi Masqué per Manolo González, m. 80.

Àrbitre: Carlos Gallardo Martínez, comitè territorial català, delegació de Sabadell. Ha mostrat cartolines grogues a Cervera, m. 18, Carles Clerc, Fran Grima, m. 51, Sangrà, m. 59, Ángel, m. 71, Taramilla, i Robert, m. 81.

Gol: 0-1 Beñat Alemán, m. 52

Incidències: Camp 1er. de la Ciutat Esportiva de Sant Adrià. Encontre corresponent a la 28ena. jornada del campionat de Tercera Divisió, grup cinquè. Matinal assolellada amb temperatura gairebé primaveral. Savall i Álvaro han exercit les funcions de capitans d’ambdós conjunts




CLASSIFICACIÓ TERCERA DIVISIÓ, GRUP 5è.

.

CLASSIFICACIÓ

PTS

PJ

PG

PE

PP

GF

GC

1

U. E. LLAGOSTERA

52

28

16

4

8

40

28

2

C.F. MONTAÑESA

51

28

15

6

7

31

23

3

REUS DEPORTIU C.F.

46

28

12

10

6

40

21

4

C.E. EUROPA

46

28

13

7

8

41

30

5

C.F. POBLA DE MAFUMET

46

28

13

7

8

35

25

6

U.D. CORNELLÀ

45

28

13

6

9

43

29

7

A.E.C. MANLLEU

43

28

10

13

5

38

28

8

F.C. VILAFRANCA

42

28

12

6

10

39

38

9

A.E. PRAT

41

28

10

11

7

36

31

10

R.C.D. ESPANYOL "B"

40

28

11

7

10

44

27

11

U.E. CASTELLDEFELS

39

28

10

9

9

27

26

12

C.F. GAVÀ

34

28

8

10

10

32

37

13

TERRASSA F.C.

33

28

7

12

9

36

36

14

C.F. PALAMÓS

33

28

8

9

11

26

30

15

C.F. BALAGUER

33

28

8

9

11

33

41

16

C.F. VILANOVA i GELTRÚ

32

28

7

11

10

30

35

17

C.F. AMPOSTA

31

28

9

4

15

30

50

18

C.D. MASNOU

29

28

7

8

13

35

45

19

ASCÓ C.F.

21

28

4

9

15

18

47

20

C.E. PREMIÀ

19

28

3

10

15

16

43



8 comentaris:

Anònim ha dit...

josep maria una pregunta, se puede hacer aun mas el ridiculo del que esta haciendo esta banda del filial? y luego los maximos dirigentes del futbol base quieren comparar el filial del barça al nuestro, pero donde vamos a parar¡ con el filial del barça cada semana debutan juveniles hasta de 1 año y en el nuestro los mismos de siempre todo el año, o acaso todavia no se han dado cuenta que asi no vamos a ningun lado? que verguenza porfavor¡

Josep Maria ha dit...

Desgraciadamente si es posible aún hacer mucho más el ridículo...Todo es suceptible de empeorar como estamos viendo después del descenso a Tercera, cuando nadie esperaba ver al filial en esta posición y con el pobre juego (con bajas y sin bajas, con entrenador nuevo y antiguo). Eso no quiere decir que sea poco el que ya estamos haciendo (de ridículo) y más si hacemos esa comparación tan cercana geográficamente pero lejana en cuanto a resultados y frutos como la que me haces. En este caso, la comparación si que es bastante odiosa y por desgracia cierta.
También cuando se analiza el equipo del filial se incurre en el error de pensar que es un equipo con excesiva juventud. Hay jugadores de más de 22 años y 23; muchos más que los que los socios se creen. Y de los fichajes de esta temporada, mejor no hablar.
Saludos.

Anònim ha dit...

Mientras esten Morales y Germán de la Cruz esto es lo que nos espera en todas las categorías del futbol base

Padro ha dit...

Los mejores del partido ISAIAS y BLANCHART, en su debut en esta categoria se le vio con gran calidad y por encima de todo ilusion, ganas.

Anònim ha dit...

El problema del filial es sobretodo estructural y de planificación no puede ser que a principio de temporada se vuelvan a tener 30 y pico jugadores e ir haciendo cesiones absurdas por ahí para desprenderte de ellos, a ver si con el nuevo responsable del futbol base Luis Fradua a esto se le pone remedio. Yo tengo claro que este año no se va a subir y que la próxima temporada el entrenador del B a de ser Martín Posse. En cuanto a los jugadores de 2o y pico años, el problema no es que se fichen si no que estos no superan en nada a los que hay y son simplemente retales. Por lo que he leido para la próxima temporada si que se han fichado un par de jugadores de 21 años que si tienen calidad y experiencia en estas categorias como son Cristian Gomez y Cristian Alfonso del CE L'Hospitalet.

Anònim ha dit...

los cristians que tu dices yo los he visto jugar y no superean para nada a los juveniles que tenemos en el division de honor, otros 2 fichajes que no aportaran nada como los de este año

Anònim ha dit...

A ver no nos engañemos no es lo mismo la segunda B que la división de honor juvenil hay un verdadero mundo entre ambas categorias, también destacaban allí Max o Sielva y nada de nada ahora, pero vaya a ver que tal salen al menos tienen más renombre y ya saben jugar en 2ªB...

Josep Maria ha dit...

No conozco a estos jugadores que el lector cita, por lo que no puedo pronunciarme. Si que estoy de acuerdo en que en la planificación de esta temporada se incidió de nuevo en el mismo error de la anterior con muchos más de 30 jugadores, cedidos, etc. y sobre todo que los fichajes realizados (se podría decir prácticamente lo mismo en el juvenil A con alguna excepción) no han aportado prácticamente nada de positivo que superara lo que ya había en el club.
saludos.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M