DEL LIDERAT, RELEGANT-LO AL TERCER LLOC

Foto d'arxiu de la primera volta.

Athletic Club: 2 – RCD Espanyol Femení “A”: 0

Haurà que sofrir...

Ensopegada del femení del RCD Espanyol a Lezama (2-0) que no sol va perdre el liderat de la Superlliga sinó que en aquests moments quedaria fora a falta de cinc jornades de la disputa del títol. El màxim rival de les espanyolistes, el Rayo Vallecano va empatar a tres gols en la seva visita al Ruiz Casado de Sant Adrià davant el Sant Gabriel tot i anar perdent la major part de l’encontre.

L’equip d’Oscar Aja continua sense donar la mida real de les seves possibilitats en els encontres a domicili on només ha guanyat un partit, n’ha empatat dos i n’ha perdut dos més, en aquesta segona fase de la Superlliga.

A Lezama van gaudir d’ocasions en el primer temps per que el resultat fos bastant diferent, però no va haver-hi encert en els metres finals (ocasions de Meseguer, treu sota pals Tzibi un xut de Willy, ocasió de Vero, etc.), i l’Athletic Club molt més encertat va aconseguir en el minut set de cada part, els gols que li van donar el triomf mitjançant la golejadora Nekane. El primer conseqüència d’un servei de cantonada executat per Guru que la cobertura espanyolista no va saber refusar i el segon en una pilota centrada també per Guru. En el segon temps una rematada de la bilbaïna Ibarra es va estavellar al pal de la porteria defensada per Mariajo.

Després d’aquesta derrota, les d’Oscar Aja son terceres a un punt del Rayo i a dos de les bilbaïnes, que encapçalen la taula. Les espanyolistes malgrat la derrota d’ahir, tenen favorable el gol-average amb l’Athletic Club ja que al partit d’anada a Sadrià van vèncer per 4-0. El proper partit de les blanc-i-blaves serà a la Ciutat Esportiva davant l’Atlético de Madrid, quart a la classificació, mentre que el Rayo Vallecano tindrà un complicat encontre a Sant Joan Despí davant el Barcelona i l’Athletic Club rebrà la visita del Sant Gabriel.

Athletic Club: Ainhoa; Marta M., Nekane, Tzibi, Iraia, Orueta, Olabarrieta, Ibarra, J.Flaviano, Saioa, i Guru.
Substitucions: I. Murua per Nekane, m. 75; Beristain per Guru, m. 84; Itsaso per Olabarrieta, m. 86; Gangoiti per Iraia, m 88

RCD Espanyol: Mariajo, Ane, Marta Torrejón, Lara, Sandra Vilanova, Vanesa Gimbert, Meseguer, Sara Monforte, Willy, Erika i Vero.
Substitucions: Alexia per Meseguer, m 46; Andrea Pereira per Sandra Vilanova, m. 52; Núria Mendoza per Lara, m. 76.

Àrbitre: Salguero Castillero, del comitè territorial basc. Va amonestar amb cartolines grogues a Iraia i Orueta per part basca i a Marta Torrejón per part catalana.

Gols: 1-0: Nekane, m. 7; 2-0: Nekane, m. 52.

Incidències: Camp 2 de Lezama. Partit corresponent a la novena jornada de la segona volta de la Superlliga Femenina.