diumenge, 6 de març del 2011

LES BAIXES COSTEN MOLT CAR... (1-0)

U.D. Levante: 1 – RCD Espanyol: 0

El matalàs de punts, esgotat
L’Espanyol ha tornat a pagar molt car les nombroses baixes per lesió (i per traspassos al mercat d’hivern encara que no es vulgui reconèixer i es miri a altre costat) i ha tornat a perdre, aquest cop al Ciutat de Valencia davant un Llevant que suma ja quatre victòries consecutives com a local i setze dels darrers vint-i-un punts. Tot lo contrari del conjunt de Pochettino que encadena la segona derrota consecutiva i tan sols ha guanyat un encontre dels darrers set disputats.

Per si no fos poc, cada jornada que passa, cau un nou jugador mentre que als lesionats els hi costa déu i ajuda reincorporar-se a l’equip plenament recuperats. Avui ha estat Sergio García qui tot sol s’ha lesionat en una jugada totalment desgraciada i fortuïta. Veurem quin és l’abast de la lesió del davanter espanyolista.

Tot i el recolzament a la grada de més de dos mil pericos, poc ha correspost l’equip a l’esforç dels aficionats a nivell de resultat i de joc, ja que durant tot l’encontre sempre s’ha vist molt superior al conjunt granota que des dels primers moments ha portat de bòlid a la defensa de l'equip espanyolista, amb un mig del camp ineficient per aportar lo necessari tant a la faceta creativa com en l’ajut a la cobertura.

Caicedo ja sembrat el pànic en línia defensiva en els primers instants després de dos retalls a Galán, deixant-lo assegut, sortosament la seva passada de la mort no ha trobat el destí esperat i ningú ha rematat. Per més inri, Turienzo tampoc mesurava a tots per igual a l’hora de veure targes, sent els espanyolistes Duscher i Galán qui als dotze minuts ja havien estat amonestats.

Curiosa la jugada en la que l’Espanyol mitjançant Luis ha tret un còrner, i la pilota passada ha acabat a l’altre banda i l’ha perdut Sergio García a l’hora d’intentar marxar-se del adversari i el Llevant en quatre tocs s’ha plantat davant Kameni, rematant Juanlo al travesser i botant l’esfèrica sobre la línia (o gairebé dins), seguint-se la jugada posteriorment i altre cop Juanlo aquest cop en l’u contra u davant el camerunès rematant a boca de canó, salvant el meta espanyolista del gol. Molta fortuna ha tingut l’Espanyol en aquesta jugada.

Però la sort s’esgota quan tant es tempta. I al 26’, una jugada d’atac del Llevant per la dreta del seu atac a càrrec del ex Valdo, i superant al defensa espanyolista Galán, ha centrat entrant al primer pal al remat Caicedo, qui de cap ha marcat l’únic gol del partit avançant-se a Amat.

L’Espanyol no ha reaccionat. Ha tingut molta possessió, però totalment estèril sense cap tipus de perillositat. Ha estat ben al contrari l’equip valencià qui ha tingut les millors ocasions com una en la que Valdo per velocitat ha trencat la defensa espanyolista i davant l’oposició d’Amat ha xutat un cop superat el darrer defensa espanyolista, creuat, sortint l’esfèrica fora per molt poc a la dreta d’un venut Kameni. Per ben poc no cau el segon...

L’Espanyol ha intentat estirar-se un xic en atac en aquests darrers minuts del primer temps amb un Llevant més replegat, i en una jugada d’Álvaro que ha retrassat per Luis, l’asturià ha xutat ras, a un metre fora del pal esquer. També ho ha intentat Javi López amb un xut des de fora de l’àrea, fort, però desviat.
La jugada més perillosa del primer temps dels espanyolistes ha estat quan Verdú en la frontal ha cedit en curt per Álvaro qui a la mitja volta ha deixat anar un tret sec que rebotant en un defensor s’ha marxat a còrner tot i que Turienzo ni això ha concedit. Sergio García en la darrera jugada en la que l’Espanyol ha trepitjat les immediacions de l’àrea granota (43’) ha reclamat penal sense que el col•legiat apreciés cap tipus de punibilitat en l’acció.

Les coses tampoc han millorat en el segon temps. L’Espanyol és ara un bloc completament trencat en tots els aspectes. Físic, i psicològic. Menys mal que té els punts que té, i que suposo aviat tornaran homes com Javi Márquez, Osvaldo, Baena o el propi Forlín, a anys llum d’alguns dels jugadors que s’han vist en l’obligació de tenir que substituir-los amb millor o pitjor sort per la força de les circumstàncies.

Verdú ho ha intentat també amb un xut des de la frontal al minut 55, que s’ha marxat fora creuada. Per contra, els locals han gaudit d’una ocasió molt clara quan una escapada de Juanlo, superat ja Amat, Valdo ha rematat als núvols. En altre jugada Juanlo ha col•locat una centrada d’or per Caicedo que no ha pogut rematar per ben poc en la frontal de la petita, allunyant bé en aquesta ocasió la cobertura perica. Un xut en altre jugada de Caicedo, sortosament s’ha anat per sobre el travesser, desviat.

Al minut 81, Sergio García ha d’abandonar el terreny de joc després que uns minuts abans s’hagués lesionat ell sol en una acció en la que anava a intentar recuperar un esfèrica frenant a un adversari, concretament a Javi Venta. En el seu lloc ha debutat Eric López. A falta de tres minuts, seria David García qui deixaria el seu lloc per que debutés també Víctor Álvarez en encontre de lliga.

Però abans (88’) Kameni ha salvat del segon gol del Llevant quan dins l’àrea tres homes (sobre tot Galán i Duscher) han quedat retratats en la jugada, marxant-se dels tres en un pam de terreny i encarant al camerunès, el jugador local. Incomprensiblement, però cert.

Estava més a prop jugant el Llevant a la contra el 2-0, que l’empat. En un ràpid contracop Montero s’ha marxat per cames i de nou Kameni ha evitat el gol. Els darrers minuts de l’afegit (4’) han estat dominats absolutament pels locals davant un Espanyol que no podia...
En els darrers instants, un llançament de falta a càrrec dels pericos ha propiciat que inclòs Carlos Kameni pugés a l’àrea a rematar l’acció. La cosa per poc acaba força malament ja que el contracop –sense porter – dels llevantinistes ha acabat amb l’Espanyol (i Kameni per descomptat) reculant cap a l’àrea pròpia i el xut final ras de Jefferson Montero gairebé des de quaranta metres, s’ha marxat fora a l’esquerra però per ben poc.

Fitxa Tècnica:UD Levante: Munua; Javi Venta, Ballesteros, Nano, Del Horno; Xavi Torres, Iborra, Xisco, Juanlo, Valdo i Caicedo.
Substitucions: Montero per Xisco, m. 59; Stuani per Caicedo, m. 70; Pallardó per Valdo, m. 82.

RCD Espanyol: Kameni (7); Javi López (6), Amat (5), Galán (3), David García (3); Duscher (4), Verdú (6), Callejón (5), Luis García (4), Sergio García (3) i Álvaro (6).
Substitucions: Manu Molina (5) per Verdú, m 73; Eric López (s.q.) per Sergio García , m. 81; Víctor Álvarez (s.q.) per David García, m. 87.

Àrbitre: Javier Turienzo Álvarez, del comitè territorial castellà - lleonès. Ha mostrat cartolines grogues a Duscher, m. 6, Galán, m. 12, David García, m. 63, Callejón, m. 74, i Jordi Amat, m. 76 per part espanyolista i a Xisco, m. 51, Munua, m. 58, Del Horno, m,. 81 i Iborra, m 84 per part local.

Gol: 1-0: Caicedo, m. 26

Incidències: Camp Ciutat de Valencia. Jornada 27ena. del campionat de lliga de 1a. Divisió. En el minut 21, el Llevant ha tingut el detall de recordar via marcador, la figura de Dani Jarque. Presència d’una nombrosa representació de l’afició espanyolista que novament ha tornat cap a Catalunya sense veure puntuar al seu equip en un dels desplaçaments massius.