dimarts, 8 de març del 2011

EN MARXA LA SETENA EDICIÓ
DEL PERICONCURS DE LA GPE MANIGUA


Els orígens del únic concurs dedicat a la història del RCDE

Allà pels voltants del novembre de 2002, una penya del RCD Espanyol (la Gran Penya Espanyolista Manigua), va decidir emprendre un nou projecte dedicat a la divulgació de la història d’aquest club ja llavors centenari, mitjançant un concurs que van batejar òbviament “Periconcurs”.

D’aquella primera edició va resultat guanyador l’equip llavors anomenat “Pericos i Prou” amb els components Sergio Fidalgo, David Palomar i Cristina Pérez, sent finalistes en una renyida final amb l’Escullera integrada per Pau García, Joan Riera i Francesch Lechaire. Era el principi de quelcom que s’acabaria convertint en un clàssic dins dels actes socials d’aquesta ambaixada perica i sense parangó en el mon del futbol a Espanya.

Fidel a la seva cita amb la història perica, (llevat dels anys 2005 que es va dur a terme l’únic Aplec de Penyes celebrat a la capital de Catalunya que va organitzar la pròpia GPE Manigua i del passat 2010), s’ha anat portant a terme les diferents primaveres fins arribar a la setena edició d’enguany.

Aquest mes d’abril torna després del parèntesi de l’any passat en el que diversos aspectes com van ser la participació al Carnestoltes de Barcelona o el trasllat a la nova llar de la seu social de la penya, van obligar a retardar la organització i celebració d’aquesta setena edició, fins que per diversos imponderables, s’ha fixat com a dates els dies 5,12 i 26 del proper mes d’abril.

Els diversos guanyadors han estat: Carles Ramon i Ramon Caro (equip anomenat Mauricio Pochettino) en 2004, l’equip “Tamudinhos” en 2006 amb Pere i Núria Caro. Carles Ramon i Francesc Bosch amb l’equip anomenat “José María” en honor del “delfín” van ser els vencedors en l’any 2007. En l’edició del 2008, va repetir Carles Ramon en aquesta ocasió fent parella amb Carles Espada competint amb “L’Escullera”. La darrera edició del Periconcurs (2009) va comptar amb altre triomf de Carles Ramon i Carles Espada amb l’Escullera.


Carles Ramon i Carles Espada, els darrers guanyadors del Periconcurs.


Ramon i Espadas, amb el President de la GPE Manigua, Dani Bosch, en el moment del lliurament dels guardons.


Bases del Periconcurs

Poden participar qualsevol soci del RCD Espanyol sense límit d’edat. Els equips estaran formats per dos components i la quota d’inscripció per equip és de 15 euros, mantenint-se la mateixa quantitats dels darrers anys.

Els equips estaran integrats en diversos grups i en forma de lligueta es disputaran els encontres en la primera fase, celebrant-se posteriorment les semifinals i final, tot depenent la estructura dels grups del nombre d’equips que hi prenguin part. La data límit per inscriure’s és el 31 de març. El dia 1 d’abril a les 20:00 hores tindrà lloc la celebració del sorteig públic de la composició dels grups en la seu social de la penya.


Novetats de l'actual edició.

Dues novetats principals. La primera, que aquesta edició tindrà lloc en un indret força diferent de les anteriors edicions. En les darreres edicions la sala de premsa del Estadi Lluis Companys de Barcelona va ser l’escenari de la disputa del esdeveniment. Enguany, serà la seu social de la GPE Manigua, situada al Carrer Rosselló 501, 1er. 4rt. (entre Castillejos i 2 de Maig –Línia de metro 5) on tindrà lloc la celebració d’aquesta setena edició.

La segona novetat és que no seran les respostes a les preguntes per escrit en una pissarra sinó que els concursants hauran de respondre oralment amb torn de rebot a l’altre parella si la resposta no s’esdevé correcta. En cas d’encert seran 10 punts i si ha torn de rebot, i es resposta correctament, cinc punts.

En cada partit es formularan durant la primera fase 8 preguntes a cada equip, sent 5 d’elles (les blanques) considerades fàcils i 3 d’elles, (les blaves) difícils. En la fase final, lògicament augmentarà el nombre de preguntes i el grau de dificultat.


Patrocinadors.

En aquesta edició, el grup editorial 23 Perico és el patrocinador de referència del Periconcurs. També col•laboren en l’esdeveniment com a patrocinadors, la Federació Catalana de Penyes del RCDE, el Real Club Deportiu Espanyol de Barcelona SAD, l’Agrupació de Veterans del RCDE, i la Fundació Privada del RCDE.

Tant en el web oficial de la GPE Manigua ( www.gpemanigua.com ) com en aquest lloc ( www.sentimentperico.com ) tindreu la informació de primera mà de tot allò que sigui d’interès pels espanyolistes en aquest repeteixo únic concurs dedicat a divulgar, recordar, exaltar i lloar la història del RCD Espanyol tant en l’aspecte futbolístic, com social i de les diverses seccions que al llarg del temps ha comptat l’entitat fundada per Àngel Rodríguez Ruiz l’octubre de 1900.





S E N T I M E N T P E R I C O . C O M