dimarts, 29 de març del 2011

DAVANT EL LEVANTE LES PLANES
EL FEMENÍ "B" POT SER CAMPIÓ PER PRIMER COP.








RCD Espanyol Femení “B”: 5 – Penya Blanc Blava La Roca: 0


A un punt del títol


El RCD Espanyol és a un punt d’adjudicar-se per primer cop a la història el títol de lliga de Primera Nacional Femenina després de vèncer en un encontre disputat la major part del mateix sota la pluja en la Ciutat Esportiva de Sadrià davant l’equip ja descendit matemàticament de la Penya Blanc Blava de La Roca, per un clar 5-0. Al descans les espanyolistes ja vencien per tres gols a zero al conjunt vallesà. El Girona a cinc punt, no ha fallat i ha vençut al feble Cornellà del Terri en un frec a frec amb el tercer classificat, el Levante Las Planas (proper rival de les espanyolistes) per fer-se amb la plaça que doni dret a disputar l’ascens a Superlliga Femenina ja que l’equip de Carlos Gómez al ser filial no pot pujar.


Malgrat la pluja que estava caient, l’Espanyol ha intentat posar setge a la porteria vallesana des del primer moment del partit i ja al primer minut Débora ha obligat a lluir-se a la portera Anabel amb un llançament des de la frontal a la sortida d’un còrner. Una passada de Débora obrint a la dreta per Núria Mendoza i aquesta remata a l’exterior de la xarxa de la porteria de la Penya Blanc Blava de la Roca.


Al quart d’hora, l’Espanyol Femení “B” ha obert el marcador com a conseqüència d’una arribada de Núria per la dreta que guanya línia de fons, centra, i d’esperó en l’àrea petita Marta Yañez aconsegueix batre a Anabel.


L’Espanyol ha dominat amplament l’encontre davant un equip que tanca la classificació i només ha guanyat dos encontres al llarg del campionat. No obstant, avui s’ha defensat bastant bé tenint en compta que s’enfrontava al líder. Débora ha tingut el segon gol en les seves botes quan una jugada d’Alba Pomares ha estat rematada per l’extrem espanyolista un pèl creuada, i s’ha marxat fora ajustada al pal.


L’ocasió més clara al marge del gol, en la primera mitja hora de joc ha correspost a Alba Pomares, qui s’ha marxat per velocitat i encarant en l’u contra u a la meta visitant, li ha creuat en excés l’esfèrica rematant fora. Una bona centrada de la lateral dreta Linda ha estat rematat de cap per la pròpia Alba, aturant Anabel amb una bona estirada.


L’Espanyol ha tingut fortuna en l’acció del segon gol, ja que ha sigut fruït d’una desgraciada jugada en la que Tirado davant Débora, en un intent per rebutjar l’esfèrica amb el cap se l’ha acabat introduint en la seva pròpia porta.


Abans del descans, l’Espanyol ha solucionat definitivament l’encontre. Ha avisat Núria amb un xut que ha sortit per sobre el travesser, i uns minuts després, en una pilota solta que li ha caigut, ha engaltat un fort xut que ha acabat traient les teranyines de l’escaire de la porteria vallesana.

Carlos Gómez ha introduït tres canvis després del descans (la PBB havia vist obligada a fer una substitució en el 42’), donant entrada a Laura Barrau, Anna Pascual i a la jugadora del Femení “C” Carla Borrás. 

El quart gol espanyolista ha arribat després que Alba ha superat a Tirado, se’n va per cames i amb una perfecta definició amb un tret ras i ajustat al pal dret supera a Anabel.
Eli Sivera, que havia sortit feia uns instants després del 4-0, ho prova amb un gran xut que passa a un parell de pams del travesser. També Carla té una gran ocasió tota sola davant la meta visitant, però forçada arribant un pèl tard remata ficant la cama i l’esfèrica es marxa per sobre la porteria.

A falta d’un quart d’hora per acabar l’encontre, l’Espanyol tancaria la golejada i elevaria el resultat a definitiu amb un cinquè gol obra de Laura Carriba, quan tota sola se’n va per velocitat i amb un xut creuat marca el darrer gol del partit.


Fitxa Tècnica:

RCD Espanyol “B”: Berta, Linda, Carla, Nacha, Sara, Marta Yañez, Núria, Mónica Orteu, Laura Carriba, Débora i Alba Pomares.

Substitucions: Anna Pascual per Núria, m. 46; Carla Borrás per Débora, m.46; Laura Barrau per Mónica Orteu, m. 46; Eli Sivera per Alba Pomares, m. 65

PBB La Roca: Anabel, Eva Riera, Isabel Zurita, Marta Cot, Marta Pou, Josefa Tirado, Jennifer Porras, Tamara Figueras, Laura Sánchez, Laia Berenguer, i Ana María Cayuela.
Substitucions: Estefania per Laia, m. 43; Laura Romero per Laura Cayuela, m. 46; També, Saray Santos, m. 70.


Àrbitre: Antonio Pinzano Rodríguez, del comitè territorial català, delegació de Sabadell, assistit en bandes per David Lázaro i Rubén González. No va amonestar a cap jugadora.


Gols: 1-0: Marta Yañez, m. 15; 2-0: Josefa Tirado, pròpia porta, m. 30; 3-0: Núria Mendoza, m. 35; 4-0: Alba Pomares, m. 60; 5-0: Laura Carriba, m. 75.

Incidències: Encontre corresponent a la 24ena. jornada del campionat de lliga a Primera Nacional Femenina en el seu grup tercer. Partit disputat al Camp Tercer de la Ciutat Esportiva de Sant Adrià del Besós, la major part del partit sota pluja que en alguns instants del primer període ha estat bastant intensa. En el segon temps els núvols han anat mica a mica deixant pas a clarianes.


PRIMERA NACIONAL Gr.3er.PTS PJPG PE PP GFGC
1R.C.D. ESPANYOL "B"612420137717
2GIRONA F.C.562418247023
3F.C.  LEVANTE LAS PLANAS562418246023
4SPORTING AT. CIUTAT PALMA432413475634
5U.E. VIC 402412485246
6F.C.  BARCELONA "B"392411675235
7U. E.  LLEIDA33249694644
8C.E. EUROPA 322495104456
9CERDANYOLA DEL VALLÈS FC302493124251
10U.E.  SANT ANDREU292492134754
11C.D. SANT GABRIEL "B"  222464142749
12A.D. CORNELLÀ DEL TERRI162437143172
13C. At. JESÚS142435162966
14P. BLANC BLAVA LA ROCA72421212386

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Gran partit del RCD Espanyol B que ha golejat amb comoditat, al nostre equip amic la Penya Blava de la Roca del Vallès, en un partit que han tingut controlat les

blanc- i- blaves des del principi fins al final, els gols de les periquites els

van marcar Marta Yáñez, Núria Mendoza, la defensa n º 5 vallesana, Alba Pomares i Laura Carriba.Les periques van demostrar que segueixen líders amb tot mereixement.Les Espanyolistes tenen l'oportunitat de celebrar el títol, en el pròxim partit que es disputarà a casa contra el Llevant Les Planes, amb la tranquil.litat que només depenem de nosaltres. Jose Carrera

Anònim ha dit...

Per què hom omet el nom sencer d'aquest club (penya)?
Segons el mateix web de l'Ajuntament de La Roca (http://www.laroca.org/), el nom és: Club Futbol la Roca-Penya Blanc Blava.
Algú ho sap? Gràcies!
EPB

Josep Maria ha dit...

Ignoro aquest extrem (el tema del nom sencer del club) i millor s'hauria de preguntar als propis companys de la PBB de La Roca. Jo em limito a anomenar-los a tots els equips amb la denominació oficial que consta a la FCF (Federació Catala de Futbol) on el seu nom oficial és el de Penya Blanc Blava La Roca
(http://www.fcf.cat/pub/mostrarClub.asp?idClub=1781)

Efectivament Jose, l'equip depèn de si mateix i només que faci un punt en aquests dos partits serà brillantment campió. S'ho merèixen les noies per que han fet una gran campanya. Però fins que no es matemàtic no es poden llençar les campanes al vol per que al futbol pot passar sempre qualsevol cosa.
Salutacions.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M